Jump to content

Początki Wędkarstwa

Blanchitos
 Share

Recommended Posts

7 godzin temu, Blanchitos napisał:

Chcę zacząć wędkować, jednak nie wiem jak się za to zabrać. Jakieś rady? ;);)

Witam Panie Marcelu.

Widzę że mamy do czynienia z niezłym żóltodziobem :P. Ale spokojne - sam byłem kiedyś taki jak Pan. Wędkarstwem zaraził mnie mój świętej pamięci dziadek. To był gość! A co do rad - tak jak Panowie wyżej doradziłbym przejść się na lokalne łowiska i po prostu popytać bardziej doświadczonych. Wędkarze to swego rodzaju organizm, lub nawet można powiedzieć rodzina - Na pewno wyciągną pomocną dłoń mniej doświadczonym.

Ponadto w tych czasach dobrą sprawą jest serwis Youtube. Można znaleźć tam wiele filmików z poradami. Na dole podsyłam Panu link do moim zdaniem wartych uwagi filmów.

1. https://www.youtube.com/watch?v=KJykNtGjoQQ

2.https://www.youtube.com/watch?v=c_EYa444mYg

3.https://www.youtube.com/watch?v=EYl1XA_4zmA&t=172s

Moim zdaniem ważne jest również, by na swoją pierwszą "wyprawę" zabrać ze sobą kogoś doświadczonego kto Panu pomoże.

Z uśmiechem na twarzy pozdrawiam i życzę powodzenia.

Edited by Karpionator17

• 7 months later...
11 godzin temu, Fanatyk5 napisał:

(...) kup jakiś w mirę dobry sprzęt na początek.

... i jeśli Ci się nie spodoba, wyrzuć duże pieniądze. Takie rady wsadź sobie w swoje gumofilce!

11 godzin temu, Fanatyk5 napisał:

Zacznij od karty wędkarskiej (...)

Papuga też tak potrafi...

11 godzin temu, Alexspin napisał:

... i jeśli Ci się nie spodoba, wyrzuć duże pieniądze. Takie rady wsadź sobie w swoje gumofilce!

Papuga też tak potrafi...

Napisałem o rzeczy podstawowej karcie wędkarskiej a dobry sprzęt miało oznaczać nie bardzo bobry sprzęt ani bardzo słaby

13 godzin temu, Fanatyk5 napisał:

Napisałem o rzeczy podstawowej karcie wędkarskiej a dobry sprzęt miało oznaczać nie bardzo bobry sprzęt ani bardzo słaby

1. Gdybyś umiał nie tylko pisać, ale również czytać, dostrzegłbyś, że o karcie pół roku temu pisał @Wind.

2. Bobry mają przeważnie dobry sprzęt hahaha.gif. Natomiast dobry sprzęt to wydatek rzędu 700-800 PLN, bardzo dobry to już między 2000-5000 i więcej. Gdybyś myślał nie doradzałbyś nikomu początkującemu wydatku 700-800 PLN. Gdybyś myślał logicznie, doradziłbyś sprzęt średniej klasy max 500.- PLN. Niestety Twoje "parcie na szkło"  pozbawiło Cię logiki i instynktu samozachowawczego. Powodzenia.

To byłoby na tyle, wyłączam się z dyskusji. Over and out!

Edited by Alexspin

3 godziny temu, Alexspin napisał:

1. Gdybyś umiał nie tylko pisać, ale również czytać, dostrzegłbyś, że o karcie pół roku temu pisał @Wind.

2. Bobry mają przeważnie dobry sprzęt hahaha.gif. Natomiast dobry sprzęt to wydatek rzędu 700-800 PLN, bardzo dobry to już między 2000-5000 i więcej. Gdybyś myślał nie doradzałbyś nikomu początkującemu wydatku 700-800 PLN. Gdybyś myślał logicznie, doradziłbyś sprzęt średniej klasy max 500.- PLN. Niestety Twoje "parcie na szkło"  pozbawiło Cię logiki i instynktu samozachowawczego. Powodzenia.

To byłoby na tyle, wyłączam się z dyskusji. Over and out!

3 godziny temu, Alexspin napisał:

Słowem sprostowania

1.Napisałem jeszcze raz o karcie  ponieważ chciałem zacząć od początku.

2. Jeśli ktoś źle mnie zrozumiał bardzo przepraszam słowem sprostowania chodziło mi o sprzęt do 500zł.