Blanchitos Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 Chcę zacząć wędkować, jednak nie wiem jak się za to zabrać. Jakieś rady? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 Zacznij od karty wędkarskiej. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ko Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 Pochodź po okolicznych łowiskach, podpatrz, popytaj miejscowych o techniki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karpionator17 Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 (edited) 7 godzin temu, Blanchitos napisał: Chcę zacząć wędkować, jednak nie wiem jak się za to zabrać. Jakieś rady? Witam Panie Marcelu. Widzę że mamy do czynienia z niezłym żóltodziobem . Ale spokojne - sam byłem kiedyś taki jak Pan. Wędkarstwem zaraził mnie mój świętej pamięci dziadek. To był gość! A co do rad - tak jak Panowie wyżej doradziłbym przejść się na lokalne łowiska i po prostu popytać bardziej doświadczonych. Wędkarze to swego rodzaju organizm, lub nawet można powiedzieć rodzina - Na pewno wyciągną pomocną dłoń mniej doświadczonym. Ponadto w tych czasach dobrą sprawą jest serwis Youtube. Można znaleźć tam wiele filmików z poradami. Na dole podsyłam Panu link do moim zdaniem wartych uwagi filmów. 1. https://www.youtube.com/watch?v=KJykNtGjoQQ 2.https://www.youtube.com/watch?v=c_EYa444mYg 3.https://www.youtube.com/watch?v=EYl1XA_4zmA&t=172s Moim zdaniem ważne jest również, by na swoją pierwszą "wyprawę" zabrać ze sobą kogoś doświadczonego kto Panu pomoże. Z uśmiechem na twarzy pozdrawiam i życzę powodzenia. Edited July 17, 2021 by Karpionator17 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanatyk5 Posted February 21, 2022 Report Share Posted February 21, 2022 W dniu 17.07.2021 o 15:51, Blanchitos napisał: Chcę zacząć wędkować, jednak nie wiem jak się za to zabrać. Jakieś rady? Zacznij od karty wędkarskiej popatrz jak inni łowią kup jakiś w mirę dobry sprzęt na początek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 22, 2022 Report Share Posted February 22, 2022 11 godzin temu, Fanatyk5 napisał: (...) kup jakiś w mirę dobry sprzęt na początek. ... i jeśli Ci się nie spodoba, wyrzuć duże pieniądze. Takie rady wsadź sobie w swoje gumofilce! 11 godzin temu, Fanatyk5 napisał: Zacznij od karty wędkarskiej (...) Papuga też tak potrafi... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanatyk5 Posted February 22, 2022 Report Share Posted February 22, 2022 11 godzin temu, Alexspin napisał: ... i jeśli Ci się nie spodoba, wyrzuć duże pieniądze. Takie rady wsadź sobie w swoje gumofilce! Papuga też tak potrafi... Napisałem o rzeczy podstawowej karcie wędkarskiej a dobry sprzęt miało oznaczać nie bardzo bobry sprzęt ani bardzo słaby 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 23, 2022 Report Share Posted February 23, 2022 (edited) 13 godzin temu, Fanatyk5 napisał: Napisałem o rzeczy podstawowej karcie wędkarskiej a dobry sprzęt miało oznaczać nie bardzo bobry sprzęt ani bardzo słaby 1. Gdybyś umiał nie tylko pisać, ale również czytać, dostrzegłbyś, że o karcie pół roku temu pisał @Wind. 2. Bobry mają przeważnie dobry sprzęt . Natomiast dobry sprzęt to wydatek rzędu 700-800 PLN, bardzo dobry to już między 2000-5000 i więcej. Gdybyś myślał nie doradzałbyś nikomu początkującemu wydatku 700-800 PLN. Gdybyś myślał logicznie, doradziłbyś sprzęt średniej klasy max 500.- PLN. Niestety Twoje "parcie na szkło" pozbawiło Cię logiki i instynktu samozachowawczego. Powodzenia. To byłoby na tyle, wyłączam się z dyskusji. Over and out! Edited February 23, 2022 by Alexspin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fanatyk5 Posted February 23, 2022 Report Share Posted February 23, 2022 3 godziny temu, Alexspin napisał: 1. Gdybyś umiał nie tylko pisać, ale również czytać, dostrzegłbyś, że o karcie pół roku temu pisał @Wind. 2. Bobry mają przeważnie dobry sprzęt . Natomiast dobry sprzęt to wydatek rzędu 700-800 PLN, bardzo dobry to już między 2000-5000 i więcej. Gdybyś myślał nie doradzałbyś nikomu początkującemu wydatku 700-800 PLN. Gdybyś myślał logicznie, doradziłbyś sprzęt średniej klasy max 500.- PLN. Niestety Twoje "parcie na szkło" pozbawiło Cię logiki i instynktu samozachowawczego. Powodzenia. To byłoby na tyle, wyłączam się z dyskusji. Over and out! 3 godziny temu, Alexspin napisał: Słowem sprostowania 1.Napisałem jeszcze raz o karcie ponieważ chciałem zacząć od początku. 2. Jeśli ktoś źle mnie zrozumiał bardzo przepraszam słowem sprostowania chodziło mi o sprzęt do 500zł. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 28, 2022 Report Share Posted February 28, 2022 W dniu 23.02.2022 o 10:12, Fanatyk5 napisał: Ten drugi cytat został przypisany w niewiadomy sposób mnie. Niczego takiego nie pisałem! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wartburg Posted February 28, 2022 Popular Post Report Share Posted February 28, 2022 W dniu 22.02.2022 o 05:35, Alexspin napisał: .Takie rady wsadź sobie w swoje gumofilce! Alex, prosze mnie i moich filców do tego nie mieszać!!! PS obawiam sie ze jestem ostatnim filcem na d wodą 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts