wind Posted December 9, 2012 Report Share Posted December 9, 2012 witam, temat do maniaków mormyszki i błystki podlodowej . Link to comment Share on other sites More sharing options...
okoniarz Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Sprzęt w zasadzie skompletowany, pozostało jeszcze do kupna; sztuczna ochotka, kilkanaście mormych, żyłka 0,12 no i wyczajenie w jakie dni i w których sklepach będzie pojawiać się świeża ochotka. W samym tylko styczniu całe dwa tygodnie spędzę nad jeziorem, więc odbije sobie zeszłoroczny sezon . Mam nadzieję, że lód dopisze i ryba zacznie już się gromadzić w głębszych partiach jeziora. Na pewno zdam fotorelację, bo aparat biorę na 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Witam mam nadzieję ,że w nadchodzący weekend będę mógł rozpocząć pod lodowe łowy oczywiście jeżeli grubość lodu pozwoli na niego wejść. Tej zimy tylko pod lodowy spinning oraz żywiec ,mormyszki sobie odpuszczę Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Żywiec to pewnie na jakieś prywatnej wodzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 14, 2012 Report Share Posted December 14, 2012 no na prywatnej a raczej "niczyjej" a poza tym i tak wszystkie moje rybki wracają do wody więc bardzo nie nabroję Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted December 14, 2012 Author Report Share Posted December 14, 2012 Na Nogacie już dziś siedzieli jacyś kamikadze, na jeziorach też się pojawiają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 byłem dziś na lodzie na nie wielkim stawie, bliżej środka dużo odparzelisk lepiej nie wchodzić a przy brzegu około 10cm grubości w miarę bezpieczny ale niestety nic nie brało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted December 15, 2012 Report Share Posted December 15, 2012 Planowałem jutro jechać, ale rodzinka i choinka wygrały Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 u mnie od wczoraj odwilż ale już chyba mrozek wraca jak by tak pomroziło całyy tydzień to w sobotę się wybiore Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinek Posted December 20, 2012 Report Share Posted December 20, 2012 witam. 3 dni temu nadarlem okoni po 25 cm i wiekszego 28 cm.wczoraj i dzis male albo nic. jedna stynka spodobala sie szczupakowi i uciekl z blacha. i dobrze. jutro kolejne starorzecz do wiercenia. cisnienie wysokie i lipa. pozdro 4 all Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilc Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Sezon będzie chyba w tym roku słabiutki... Na Pomorzu od kilkunastu dni lodu jest jak na lekarstwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted December 28, 2012 Author Report Share Posted December 28, 2012 Kamil, a gdzie na Pomorzu konkretnie pomieszkujesz? W Trójmieście i okolicach był czas, że chłopaki połowili, jednak teraz to już chyba lód zdecydowanie za słaby. Mam cichą nadzieję połowić jak człowiek , z brzegu na długiego kija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okoniarz Posted December 28, 2012 Report Share Posted December 28, 2012 Obyś musiał się długo naczekać Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 No u mnie na Mazowszu jakieś 25-30cm lodu dziś byłem na żwirowni i cholernie się zmęczyłem wierceniem, no ale pierwsze koty za płoty Link to comment Share on other sites More sharing options...
okoniarz Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 Jestem w szoku, że taki gruby lód. Ma ktoś wieści z Kaszub? Nie wiem czy wziąć urlop za tydzień czy jeszcze poczekać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 29, 2012 Report Share Posted December 29, 2012 też się zdziwiłem ,że taki gruby jak widać nocne mrozki wystarczyły Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Gratki MICHNIK ciekawie połowiłeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 A dziękuje dziś też byłem na lodzie, oprócz mnie było kilku ludków z wędeczkami ale nie wiem czy coś połapali ja jednego nastroszonego złapałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kadebla Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 (edited) okoniarz, tutaj na Kaszubach była bardzo długa odwilz i lód jest cięki, a nawet jeżeli miejscami gruby, to strasznie kruchy. Poczekaj z tym urlopem. PS. Temperatura ciągle się wacha między -3 a 2. Edited December 30, 2012 by Kadebla Link to comment Share on other sites More sharing options...
okoniarz Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Michnik - Tęsknie za takimi widokami. Kadebla - masz wiadomość na PW ode mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 hmmmm, na innym forum pisali, że na Marchowie lód ma nawet 15cm więc..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kadebla Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 okoniarz - dzisiejsza pogoda nie do opisania. Jeden krok za próg i grzęźniesz w błocie po kostki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 u mnie ciepło jak na wiosnę i co i raz deszczyk ale lód się utrzymuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kadebla Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 o to u mnie zupełnie inaczej. 4 stopnie na plusie, leje jak z cebra, a o lodzie można se tylko pomarzyć... Link to comment Share on other sites More sharing options...
okoniarz Posted December 31, 2012 Report Share Posted December 31, 2012 Przesunąłem urlop o tydzień, więc jest szansa <zaciera ręce> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts