Gość woldi Napisano 27 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Piękny szczupak, nie patrze z punktu wielkości ale ubarwienia i taki ładny grubasek - czy tak tylko na zdjęciu wyszedł Szczerze to nie mam pojęcia ile miał, ale coś koło wymiaru, ale grubiutki to faktycznie był. Miałeś mnie zabrać na lód woldi Ty mi tu nie ściemniaj, bo naprawdę po Ciebie kiedyś przyjadę i już nie będzie zmiłuj szkoda straconych okazów Szkoda mi ostatniego okonia z soboty, bo dzisiejszy zerwany szczupak z 2-3kg. na bank miał i jak na lód to nawet coś, ale jednak pod ochroną i trzeba traktować jako przyłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Napisano 27 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Po pierwsze @cinek to wszystkie ryby wypuszczam, po drugie jeśli myślisz, ze korzystając z sondy ryby same pchają się do siaty to nie masz pojęcia o czym piszesz, a po trzecie nie twój interes jak, gdzie i co łowię jeśli jest to zgodne z regulaminem A teraz trochę o połowach, bo wczoraj od 13 do zmierzchu byłem na państwowym Marchowie zapolować na okonie. Jak przyjechałem ok.13 to większość już schodziła z lodu, bo kompletnie nic nie brało. Początkowo też nie miałem brań i dopiero ostatnie pół godziny przed zmierzchem dało mi deko radochy, bo dostałem kilka okoni jak na zdjęciu Okoń przy podbieraniu zerwałem takiego na oko ok.35cm, a na koniec razem z blachą poszedł mi piękny garbus Dzisiaj skoro świt zrobiłem poprawkę, ale dostałem tylko kilka małych pasiaków, szczupaka Szczupak i kolejnego, ale dużo większego zerwałem razem z blachą. Z tego co słyszałem to płoć też nie brała woldi ja Ciebie szanuje i nie mam pretensji jak lowisz. mamy jednak inne zdanie na ten temat. nie chce sie w to pchac. dla mnie troling i sonda to nie wedkarstwo. rybolostwo raczej. kazdy lowi jak chce. wyrazilem tylko co mysle. czyz nie po to jest forum?? polamania kija zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Kolejny popołudniowy wypad i niestety znowu same małe okonki, bo max 20cm, a co ciekawe dzisiaj brały praktycznie tylko na mormyszkę. Na blaszkę uczepiły się kolejne 3 pistolety + jedna obcinka. foto1 foto2 foto3 Z tego co widziałem to na spławik połowili trochę płotek Edytowane 28 Stycznia 2013 przez wind edycja linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadebla Napisano 30 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No i odwilz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 30 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Spoko przez te kilka dni nic się złego z lodem nie stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadebla Napisano 30 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Przy temperaturze +4 tez nie?! Oj chyba musze zaczac na lod chodzic bo mam braki z wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Woda na lodzie, +8 i od jutra wiatr ... słabo to widzę. Ale od niedzieli znów ma przymrozić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 31 Stycznia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Tam gdzie jeżdżę lód ma od 10 do 15cm, także bez przesady i weekend znowu atakuję. Przy odwilży i wodzie na lodzie są i pozytywy, bo przynajmniej dziury nie zamarzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 2 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Dzisiaj znowu zrobiłem Marchowo, ale tylko od 12 do 16, bo wieczorem na impre śmigam, ale i tak nie było za czym siedzieć, bo brał sam makaron,a i ten bardzo słabo. Od brzegów lód już puszcza. Okoń Edytowane 2 Lutego 2013 przez wind edycja linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Świeże info pozyskane dzisiejszym świtem na parkingu przed blokiem - na Marchowie PZW ponoć idzie ładnych płoci połowić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tammyy Napisano 9 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 U nas niestety lód tworzy tylko cieniuteńką taflę po której niestety nie da się pochodzić... Pozostaje czekać albo na silne mrozy, albo na wiosnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 16 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Dzisiejszy wypad na Marchowo zaowocował ewakuacją na Wycztok ze względu na zawody i....porażka Okonek i jazgarz wielkości blaszki to wszystko co dostałem, a na zawodach podobnie, bo płotka brała z częstotliwością jedno branie na godzinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Napisano 17 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 low ktos cos na lodzie? piszcie troche bo sztywne to forum. my to japonce na mormyche teraz trenujemy. lowisko wzory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 18 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) Wczoraj z braku czasu tylko 1,5h na Marchowo dało kolejnego pistoleta, a okonia ani widu, ani słychu pistolecik Edytowane 18 Lutego 2013 przez wind edycja linku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
~Piotr~ Napisano 18 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Woldi ładnie już połapałeś bierzacej zimy, nawet kilka szczupaczków wytargałeś. Z przyponem łowisz czy bez że Ci nie obcinają żyłki? Widać populacja szczupaka ma sie świetnie. Jak myślisz te Twoje szczupaczki to są z zarybień, czy z wytartych we własnym akwenie? Bo jeśli został wpuszczony jeden wymiar szczupaków to w sezonie będą brały podobne aż do wyczerpania zapasów, tak jest na niektórych łowiskach. Natomiast jeśli te Twoje "pistolety" - "łokciaki" dorosły do wymiaru z taką liczebnością to i szansa jest na złowienie ich rodziców z wyższej półki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 18 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) Bladego pojęcia nie mam skąd tyle szczupaka, bo od dawna tylko z lodu tam łowię. Mnie martwi lipa z okoniem, bo w poprzednie zimy brały pięknie i to spore sztuki, a teraz praktycznie ich nie widać Chyba będę musiał z piwnicy sondę wykopać, poszukać nowych miejscówek i więcej mormyszką popracować Edytowane 18 Lutego 2013 przez woldi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 18 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Z przyponem łowisz czy bez że Ci nie obcinają żyłki? Bez przyponu i żyłeczką 0,10mm, a obcinki się trafiają, bo na blaszki miałem dwie plus jedna na mormychę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek Napisano 18 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 witam. to chyba wszedzie tak tej zimy szczupak bierze. ja tez wytargalem bez przyponu ponad 10 sztuk a obcinek z 5 mialem. 56 cm najwiekszy. na jesien na spina sie z nim umowilem ). okonie ladnie braly ale ostatnie dwa tygodnie lipa straszna. same male. a do tarla jeszcze czas. nie tylko u Ciebie nie biora. w tamtym roku to inaczej zima sie zrobila. kazdy rok inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek73 Napisano 18 Lutego 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Witam, byłem dzisiaj na Raduńskim, trochę płotki,widziałem kilku kolesi ,którzy chodzili za okoniem. Brał bardzo drobny,dlatego zacząłem łowić płotki,od 14 do 16.30 39 sztuk od ok 15 do 25 cm. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 3 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 dziś już pierwszy szron się pojawił, za miesiąc, dwa może już uda się Wam wejść na lód ??? Oby nie za szybko . Ale jak już wejdziecie, nie zapomnijcie tu napisać, jak Wam poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Napisano 4 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Już nas wyganiasz na tafle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 4 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Daniel, nie załamuj! Toć jeszcze przed nami polska złota jesień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 4 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 No dyć Oby nie za szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woldi Napisano 24 Stycznia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Powie mi ktoś jakiej grubości lód mają pomorskie jeziorka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Ile lodu jest to nie wiem, ale widziałem paru śmiałków w Starogardzie na lodzie. Więc pewnikiem można próbować, przynajmniej przy brzegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi