kamilc Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Witam szanownych kolegów Jako, że zbliża się końcówka sezonu na sandacza chciałem się dowiedzieć na jakie przynęty w tym sezonie złapaliście największe okazy... Ja osobiście korzystam z klasyka z gumy w kolorze perłowej. Słyszałem także dużo dobrego o kogutach na sandacze - jednak nie mogę się do nich przemóc A jakie są wasze ulubione przynęty na tą rybę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wójcik Napisano 24 Marca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 siema najlepsza na sandacza jest ukleja taka okolo 10cm,nie może być za mała,zazbrajasz ją i jest okej,sprawdzone w 100%,spruboj a nie pożałujesz,elo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 24 Marca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 to zależy na jakich wodach łowisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szantopierz Napisano 26 Marca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 można też uzbroić kiełbia ( gatunek gobio gobio) zależy od tego co w ekosystemie jest bardziej dostępne... testowałem też metode dropshota wersja gruntowa... z tym że na haku siedzi ukleja lub kiełb bardzo dobre efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Napisano 27 Marca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ja najwięcej sandaczy w 2012 złapałem na gumki Bass Assassin w kolorze srebrnym z seledynowym ogonkiem lub brąz-fiolet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 28 Maja 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Moją ulubioną przynętą na sandacza jest perłowy Manns 3" na główce jigowej 12-15g, hak 3-4/0 W zeszłym roku przekonałem się,że można je łowić także na 2" przynęty z dobrym skutkiem. Dużo zależy od przejrzystości wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawny Napisano 2 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Ripper fluo i perła z Relaxa, ewentualnie koguty jaskrawe szczupakowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LarryKowalsky Napisano 11 Stycznia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 W moim przypadku najlepiej się sprawdzają gumy imitujące ukleję. Firmy Relaks, Manns, SavageGear. Nie wyobrażam sobie również łowienia bez kogutów, które w moim przypadku są doskonałą alternatywą dla gumek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi