Greqq Posted November 20, 2022 Report Share Posted November 20, 2022 Witam, poszukuje jakiegoś bata do połowu głównie żywców ma ktoś jakiś model godny polecenia, i wytłumaczy jak się nim posługiwać, jak robić zestawy itd, jestem w tym temacie całkowicie zielony. Budżet 300zl, z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted November 21, 2022 Report Share Posted November 21, 2022 Taki tekst jest w artykułach, tutaj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greqq Posted November 21, 2022 Author Report Share Posted November 21, 2022 No muszę przyznać postarał się z tym opisem, bardzo pomocny. Teraz została kwestia samego kija m.in dlatego pisze na forum bo zawsze się trafi jakiś co zjadł w tym temacie zęby i pomoże młodszemu. Z posta dowiedziałem się że szklany 6 metrowy kijek na początku w sam raz, tylko że naprawdę całkowicie się nie na tym nie znam i liczyłem na pomoc od jakiegoś kolegi po fachu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted November 21, 2022 Report Share Posted November 21, 2022 (edited) 10 godzin temu, Greqq napisał: bata do połowu głównie żywców Ale jakich ? Żywiec sumowy delikatnie róznii się od okoniowego. Edited November 21, 2022 by mikolaj łódzki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greqq Posted November 21, 2022 Author Report Share Posted November 21, 2022 (edited) 3 godziny temu, mikolaj łódzki napisał: Ale jakich ? Żywiec sumowy delikatnie róznii się od okoniowego Szczupakowo/sandaczowe. Czyli głównie do połowu płoci. Edited November 21, 2022 by Greqq Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted November 21, 2022 Report Share Posted November 21, 2022 18 hours ago, Greqq said: Z posta dowiedziałem się że szklany 6 metrowy kijek na początku w sam raz, tylko że naprawdę całkowicie się nie na tym nie znam i liczyłem na pomoc od jakiegoś kolegi po fachu. Nie potrzebujesz takiego dyszla do łowienia żywców. Ręka Ci odpadnie od ciężaru takiego kija. Moim zdaniem 4-5 m, około 200g wagi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted November 21, 2022 Report Share Posted November 21, 2022 Bat z jakiego korzystam . Chwalę go sobie jest ze mną 1,5 sezonu. Świetnie radzi sobie z łowieniem płotek, kiełbików, uklejek, wzdrężęk i z przyłowem ''większego'' karasia sobie radził. Jedyne co to szczytówka dość francowata i lubi się zaklinować (tak ją złamałem za pierwszym razem) był to pierwszy i ostatni raz potem nabrałem wprawy. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts