wind Napisano 9 Września 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Eeee, daj spokój @Ozet, jak napisałem na PW jesteś jedną z ostatnich osób na tym forum, które podejrzewałbym o świadomy zamiar obrażenia kogokolwiek, a w szczególności mojej malej, skromnej osoby. I na tym zakończmy temat o mniej lub bardziej niefortunnych wypowiedziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 3 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Celem przetarcia przed sobotnimi zawodami wybrałem się dziś z Marcinem887 na Piaskowy. Kiepskie prognozy nie wróżyły oszałamiających wyników i faktycznie, około 1kg ryb na dwóch to jak na ten kanał gorzej niż źle. Brały głownie płotki i małe leszczyki, brania mało wyraźne, bardzo delikatne. Myślę, że kluczem do sukcesu w sobotę będzie zanęta i miejscówka. Przynęta i jej wielkość nie miały już takiego znaczenia jak wcześniej, byle mięcho było . I się ruszało. Trzymajcie kciuki za naszą reprezentację . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Napisano 4 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Powodzonka !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 4 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Kciuki trzymam.Pacierz w intencji "Victorii pod Gdańskiem",zmówiony.Pozostaje życzyć Tobie/Wam połamania tyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 5 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 "no to po zawodach" . Życzenia kolegów i modlitwy zostały wysłuchane. Reprezentacja forum zajęła 2 pierwsze miejsca . Spotkaliśmy się dziś rano nad kanałem Piaskowym, mimo silnego wiatru i kiepskich prognoz. Koledzy przenieśli się na sąsiedni kanał Śledziowy, ja zostałem w miejscu, gdzie łowiliśmy dwa dni temu z Marcinem. Woda zdążyła opaść o jakieś 25cm, ciężko było dostać się nawet z wiaderkiem, co by zanętę nawilżyć. Z parasola zrobiłem sobie coś na kształt parawanu chroniącego przed wiatrem i jakoś udało się wysiedzieć, mimo, że podmuchy chciały wyrwać wędzisko z rąk. Zanęciłem pod brzegiem mieszanką płociową, dalej, na zasięgu 7m jaśniejszą mieszanką leszczową. I to ten drugi pomysł okazał się strzałem w "10". Rybki brały dość często za to sama biżuteria, kilka mini leszczyków, dwie ładne płotki i mnóstwo uklei. Jakąś godzinkę przed końcem zawodów spławik zniknął i po zacięciu nie mogłem oderwać rybki od dna. Podejrzewałem lina i kiedy podciągnąłem wreszcie rybkę do powierzchni trochę się zdziwiłem, na haczyku był ładny karaś. Słyszałem, ze te ryby są w kanale, ale jakoś nie mieliśmy nigdy przyjemności . Rybka miała 33cm i ważyła jakieś 500g. Ogólny wynik jaki osiągnąłem to 1,90kg. Bez rewelacji, ale biorąc pod uwagę wyniki czwartkowe jestem zadowolony. Chciałbym jeszcze powędkować ze dwa miesiące, mam nadzieję, ze aura pozwoli wzorem lat ubiegłych zamoczyć spławiczek jeszcze na początku grudnia. Chociaż prognozy są zgoła inne . Ale ja tam nie wierzę we" wróżenie z fusów". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Napisano 5 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Brawo !!!!! Piękny karaś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 5 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Gratuluję obydwu kolegom wygranej. Tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz7 Napisano 5 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Gratki, a w którym miejscu były zawody? Nasz klub w następną niedzielę organizuje puchar firmy Ziaja, zapraszam. Ukleja mocno przeszkadzała w łowieniu? często się czepiała? A ryby nie było bliżej brzegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 5 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 a w którym miejscu były zawody? Łowiłem jakieś 70m od śluzy. Ukleja mocno przeszkadzała w łowieniu? często się czepiała? Właściwie większość brań to były ukleje. A ryby nie było bliżej brzegu? Szukałem rybek też batem 5m tuż za roślinnością, niestety bez efektów. Ale nie nęciłem uklei więc nie wiem, jakie byłyby efekty. A miałem zabrać zanętę uklejową, wala mi się jedna paczka po piwnicy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz7 Napisano 5 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Wind, a w sobotę też tam wędkujesz? może wspólny trening? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 5 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Szczerze mówiąc to wybierałem się na MW, dostałem namiar na fajną miejscówkę, ale zależy od pogody. Do soboty jeszcze ...tydzień . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz7 Napisano 5 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Jakbyś był chętny na trening daj znać, bo ja tej wody nie znam prawie wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 5 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Gratuluje zarówno Tobie Wind,jak i Okno'wi /Oknu (niepotrzebne skreślić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 5 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Gratki chłopy - tak 3mać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz7 Napisano 8 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Byłem wczoraj na piaskowym na trening przed zawodami: Wynik troszkę ponad 7 kg. A z rana woda wyglądała na martwą.. Zacząłem od wrzucenia zanęty pod tyczkę na 11 m. Pierwsze półtorej godz. siedziałem na uklejach, brały rewelacyjnie, choć przy brzegu sama rzęsa, ale dało rade łowić. Ukleja dała wynik 3020, 213 szt. w 90 min. Potem przeszedłem na tyczkę i z tyczki dołowiłem 5 leszczy w granicach 500-700 g i 6 mniejszych takich do 250 oraz 13 małych krąpi. Wynik z tyczki to 4010 w 2,5 godz. Woda bardzo fajna i rybna o tej porze roku. p.s. woda wciąż niska, ale powoli rośnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 8 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Zupełnie fajnie sobie połowiłeś Jonasz.213 uklei w 1,5h,świadczy że nieźle opanowałeś sztukę ich łowienia.Gdyby podczas zawodów ukleja brała równie dobrze,warto byłoby łowić je od początku do końca zawodów.Ale rozsądniej jest zanęcić,tak jak Ty na treningu na dwóch odległościach.Nieraz ukleja w trakcie zawodów zupełnie nie bierze,albo biorą ukleje-miniaturki,więc dobrze jest mieć jakąś alternatywę.Nie ma gorszej rzeczy,jak już w trakcie zawodów,w panice,szukać jakiegoś awaryjnego wyjścia.A i tak bywa,co wiem z własnego doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz7 Napisano 8 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Dopiero się uczę łowić ukleje. Na zawodach zawsze nęcę dwa miejsca. Ukleja daje pewny wynik, ale jak ona odskoczy po jakimś czasie, to wtedy przechodzę na tyczkę i coś staram się dołowić. A często jest tak: wrzucam zanętę na tyczkę i zaczynam łowić ukleje i patrze jak łowią sąsiedzi na tyczkę, jak wyciągają małe rybki i rzadko, a ja łowię uklejkę za uklejką to siedzę na uklejach. Gdy widzę że z tyczki zaczynają odławiać leszczyki, przechodzę na tyczkę, ale cały czas nęcąc uklejki, bo leszcze na zawodach to nie pewny wynik, łatwo je spłoszyć... A nie tak szybką potem wracają, a nie można tracić czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 8 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 To połowiłeś, i to nieźle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 26 Października 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Dziś pogoda nie rozpieszczała, pomny prognoz organizację stanowiska zacząłem od ... parasola . Wybraliśmy się z Marcinem znów na kanały, tym razem Śledziowy. Dawno tam nie łowiłem, a wiaterek miał nieźle hulać więc skreśliłem Piaskowy jako nie dający osłony. Zaczeliśmy łowić o szarówce, jak tylko widać było antenkę spławika. Rybki zaczęły brać zaraz po zanęceniu, na początek pojawiły się dwie ładne płotki. Ale ta najładniejsza pojawiła się sporo później. Generalnie ułowiłem 2,70kg sieczki, czyli krąpików i leszczyków mikro, ale było parę płotek, i dwa czy trzy większe leszcze i krąpiuchy. Za to ku mojej szczerej radości Marcin uzyskał ... wynik 350g . Na małego leszczyka puszczonego jako żywczyk skusił się szczupaczek, niedomiarek wziął mi pod nogami. Niestety, szarpnął łbem dwa razy i ... wybrał wolność. Ale już wiem, że na jesienne zasiadki skieruję się właśnie w te miejsca. Póki woda płynie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Napisano 26 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Gratki - zacna płotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linekmatch28 Napisano 28 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Witam a ja wybralem sie na moje dzikie łowisko które odwiedzilem ostatnio na wiosnę więc postanowiłem wybrać sie z batem na rekonesans:) bat 7m żyłka głowna 0,12 przypon 0,08 chaczyk 20 łowilem na pinki białe oraz ochotkę lecz wiekszość brań było na pinkę. Wynik to 58 płoci od 10-27cm jeden mały leszczyk oraz bonus w postaci okonia mierzącego 36cm!!! a oto fotografie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 28 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Piękny garbusek! W tym roku udało mi się złowić 3 takie sztuki w granicach 36-37cm - pięknie walczą na spinie a co dopiero na baciku i przyponie 008! Szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linekmatch28 Napisano 28 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Byla niezła jazda adrenalina na maxa!!!!! i że sie połakomił na jendą pinke:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Napisano 28 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Gratki - okonia ładny pasiak Skoro biorą pod lodem na maleńką mormyszkę to czemu nie na pineczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 9 Listopada 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Moi koledzy to "cieniasy" i pojechałem dziś sam na ryby. Fakt trochę padało, chwilami nawet dość ... rzęsiście . Ze względu na aurę właśnie postanowiłem poszukać jakiejś innej niż planowana miejscówkę. Padło na kanał Piaskowy, tym razem wschodni brzeg dość daleko od śluzy. Zdążyłem się rozłożyć ze sprzętem i dopiero wtedy lunęło . Zanęta poszła do wody, chwila oczekiwania, niewyraźne branie, i ... niespodzianka . Ładny pluszak, miał ciut ponad 500g i jakieś 36cm. Potem było już tylko gorzej, parę płotek i krasnopiór, mini leszczyków. Na żywca też ani stuknięcia. Za to pogoda się poprawiła i przestało padać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi