Jump to content

Recommended Posts

Cześć przychodze z pytaniem ile mi wejdzie plecionki 0.18 na kolowrotek NINJA LT 2500. I czy starczy tyle metrów jak nie to jaka plecionka sie nada na szczupaka zeby bylo dość na szpuli

Jak cos to lowie na spinning 

Edited by cycumonster

Opisywano wielokrotnie jak to zmierzyć i dosztukować podkład w razie potrzeby, wystarczy poszukać.
A "na pałe" to chyba nikt poza  Duchem  Świetym nie wie ale on sie takimi pierdołami raczej nie zajmuje :/ 

Edited by Wartburg

1. Nie nawijałbym sznura do wieszania bielizny na kołowrotek do lighta.

2. Dwukrotnie opisywałem metodę nawijania linki na kołowrotek w sposób zapewniający właściwy nawój z ewentualnym podkładem, ale to trzeba umieć poszukać i czytać.

11 godzin temu, Wartburg napisał:

A "na pałe" to chyba nikt poza  Duchem  Świetym nie wie

Na "pałę" raczej nie nawijałbym, może być bolesny problem z ukrwieniem...:D:diabelek:

Edited by Alexspin

Ninja lt 2500 ma nawoju 150m/ 0.20. jeśli plecionka będzie trochę pogrubioną co często zdarza się przy tańszych pletkach lub trochę zbyt luzno ja nawiniesz to wejdzie ci 150m i będziesz miał idealnie albo jeszcze coś ci zostanie. Ninja lt jest dość małym kołowrotkiem i rozmiar 2500 fajnie pasuje pod okoniowki albo matche. Ale jeśli pasuje ci taki rozmiar na szczupaki to kołowrotek na pewno sobie poradzi bo ninje to fajne młynki w tej półce cenowej.