Kacper Bieniek Posted March 3 Report Share Posted March 3 Witam serdecznie wszystkich wyjadaczy wędkarstwa spiningowego oraz wszystkich kochających wędkować. Przychodzę z pytaniem w sprawie Jeziora Rydzówka. Jezioro znajduję się w powiecie Węgorzewskim. P:ytanie jest takie do kogo należą te wody? Czy do PZW czy jednak do jakiegoś gospodarstwa rybackiego. Pytam, ponieważ chce wbić się w tej jezioro jak ***** w ciasto w zbliżjący się sezon szczupakowy. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Bieniek Posted March 5 Author Report Share Posted March 5 Tragiczne jest to, że w POLSCE nie można nigdzie znależć informacji na temat jezioro. Żadnej rządzowej strony ani nic. Masakra to jest po prostu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 5 Report Share Posted March 5 Zajęło mi to 30 sekund. Rydzówka Obwód rybacki: JEZIORA RYDZÓWKA NA KANALE MAZURSKIM - NR 1 Opis obwodu: Obwód rybacki obejmuje wody: a) jeziora Rydzówka, b) Kanału Mazurskiego na odcinku od wypływu z jeziora Rydzówka do osi podłużnej mostu przy śluziew miejscowości Guja, c) rzeki Rawda na odcinku do osi podłużnej mostu drogowego w miejscowości Guja, d) jeziora Węgielsztyńskie wraz z wodami odpływu do rzeki Rawda, e) jeziora Staw Surwile.Obwód znajduje się w gminie Węgorzewo. RZGW: Białystok Gospodarz wody: Osoba fizyczna Okres dzierżawy : 15.09.2012 r. - 14.09.2052 r. Powierzchnia: 500,25 ha (przybliżona) Linia brzegowa: 10,42 km (przybliżona) Głębokość maksymalna: 16,7 m 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted March 5 Report Share Posted March 5 Nie wiem dzieci neostrady zdaje sie "nie rozumio sie na opsłódze" Google :/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 5 Report Share Posted March 5 12 hours ago, Kacper Bieniek said: Tragiczne jest to, że w POLSCE nie można nigdzie znależć informacji na temat jezioro. Żadnej rządzowej strony ani nic. Masakra to jest po prostu. Masakrą to jest Twój poziom bezradności. Na Twoje szczęście często zdarzają się takie pytania więc nie jesteś sam. 7 hours ago, Docio said: Zajęło mi to 30 sekund. Moim zdaniem warto podać słowo kluczowe do wyszukiwarki. Może to pomoże autorowi na wyszukiwanie innych informacji o tym jeziorze? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 6 Report Share Posted March 6 2 godziny temu, zwykły michał napisał: Moim zdaniem warto podać słowo kluczowe do wyszukiwarki. !? Wujkowi podałem wprost - jezioro Rydzówka wędkarstwo. W odpowiedzi dostałem stronę na której, bodaj trzeci link, to zimorodek.pl Jako dopełnienie warto, zawsze, zajrzeć pod jezioro.com.pl i pod inne linki a uzyska się dość prawdopodobną informację. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Bieniek Posted March 15 Author Report Share Posted March 15 Witam Panów serdecznie Dostałem informacje, że aktualnie Jezioro nie ma gospodarza. Należy do skarbu państwa ,a zarządza nim RZGW Białystok. W tej chwili też nie ma użytkownika rybackiego, więc nie ma u kogo kupić zezwoleń na amatorski połów. RZGW Białystok też napisało, że złożylo operat rybacki. Po pozytywnym jego rozpatrzeniu zostanie ustalone kto będzie gospodarzem wody. Informacje te dostałem mailem z RZGW Białystok. W drugim mailu zapytałem sie czy będzie możliwość wbić się w sezon szczupakowy od 1 maja. Czekam na odpowiedż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts