Tammyy Napisano 5 Lutego 2015 Zgłoszenie Napisano 5 Lutego 2015 BRAWO!!! Zwykły bohater w naszym zacnym gronie... To był przejaw wędkarskiej jedności w najczystszej postaci. Pogratulować postawy...
JanuszkiewicZ Napisano 14 Lutego 2015 Zgłoszenie Napisano 14 Lutego 2015 calvuss - My jeszcze się nie znany, jam Tu nowy.... ale i odemnie masz PIĄTKĘ !
wind Napisano 28 Lutego 2015 Zgłoszenie Napisano 28 Lutego 2015 I my połowiliśmy z Pawłem , niestety linów nie spotkaliśmy, na szczęście wędkarzy w wodzie również . Ale rzeka pikna .
calvuss Napisano 1 Marca 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 1 Marca 2015 Dobra robota,nogat u mnie jest inny jeszcze piękniejszy !
grzybek Napisano 9 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 9 Kwietnia 2015 Piękne płocie Piterek, łajbę zmieniłeś na gumę?
calvuss Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 10 Kwietnia 2015 Zmieniłem Andrzejku na takie cudo ...teraz nic mnie nie blokuje,żadna przyczepa,żaden slip,żadna przystań.Podjezdzam ,pompuje ,woduje gdzie chce,pływam ,spuszczam wiatr i do bazy.Wisła i potwory taki mam plan
grzybek Napisano 10 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Kwietnia 2015 ..teraz nic mnie nie blokuje,żadna przyczepa,żaden slip,żadna przystań.Podjezdzam ,pompuje ,woduje gdzie chce,pływam ,spuszczam wiatr i do bazy.Wisła i potwory taki mam plan Daj Ci Bozia Piterek Ja już nie wrócę do tej samej rzeki. Teraz masz piękną, nową dętkę ale bez dachu nad głową i kuchenki pod dachem. Uważaj na kamieniach i konarach. Życzę Ci powodzenia z całego serca, obyś tych potworów miał tyle żeby poczuć satysfakcję. Wierzę, że dasz radę.
wind Napisano 10 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 10 Kwietnia 2015 A gdzie masz silnik Silnik zdjęcia robi
calvuss Napisano 11 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 11 Kwietnia 2015 Silnik zdjęcia robi Silnik jedzie do mnie z japoni dzisiaj taka rybka 45 cm
Gość Piter Napisano 11 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 11 Kwietnia 2015 Opłaca ci sie z JPN ściągać silnik??
Omarez Napisano 23 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Kwietnia 2015 Dzień dobry wszystkim użytkownikom forum. Jestem nowy na tej stronie. Byłem dzisiaj pierwszy raz w życiu z wędka na bogaciej. Bat w białej gorze niepowodzenie. Zbyt duży sztorm:) potem feeder i bat koło zawalonego mostu. Rownież niepowodzenie. Sama ukla się bawiła ze mną. Może innym razem.
Pawel Napisano 1 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 1 Sierpnia 2015 Po ostatnich seriach porażek spławikowych na kanałach( Śledziowy, Piaskowy), Martwej Wiśle, Kolbudach i kilku jeziorach na Mazurach, postanowiłem odwiedzić Nogat, który nigdy mnie nie zawiódł. I po raz kolejny Nogat dał połowić. Bez nęcenia była drobna ryba. Po zanęceniu pojawiła się ładna wymiarowa płoć, duże krąpiki i bardzo dużo podleszczaków. Nie było sensu zarzucać gruntówki. Na haczyku dominowała pszenica. Ach ten Nogat..
grzybek Napisano 1 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 1 Sierpnia 2015 Po zanęceniu pojawiła się ładna wymiarowa płoć colorowa jak crasnopióra - piękne jak marzenie
Pawel Napisano 1 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 1 Sierpnia 2015 colorowa jak crasnopióra - piękne jak marzenie Tak, Tak , Andrzeju to była jedna, jedyna krasnopióra.
calvuss Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 1 Sierpnia 2015 Paweł nogat daży rybką tylko spoko gości ,więc łowisz,pozdrowionka
Pawel Napisano 22 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Sierpnia 2015 Po 2 tygodniach przerwy wreszcie powrót na Nogat. 4.30 melduje się na Nogacie. Poranek należał do drapieżnika. Walił na prawo i lewo. Trochę to psuło mi łowisko pod spławikiem bo rozganiała mi rybę. Mi na żywca udało się złapać 1 niewymiarowego szczupaka, przy drugim także małym, przegrałem z trzcinami. I to byłoby tyle jeśli chodzi o drapieżnika. Do godziny 9.00 brały małe leszczyki, krąpie i ładne płocie. Po 9.00 same piękne płocie i zaliczyłem 2 życiówki, karaś i lin, Po ochłonięciu i dokładnym pomiarze( na zdjęciach kiepsko to wyszło) karaś, 40 cm, 1,6 kg, lin 41 cm 1,5 kg. O godzinie 10 pojawili się 2 panowie( wracali z Wisły Królewieckiej po totalnym bezrybiu), zanęcili, długo nie czekali na ryby. Łowili ładne leszcze, jeden z nich był piękną łopatą. Ciekawe mi takie nie brały wcale, łowili jakieś 5, 10 metrów ode mnie. Inna zanęta? Moja zanęta: mieszanka 1 kg Mega mix Lorpio, leszcz, 05,kg makaronu, paczka kasterów (stare białe robaki), 2 paczki czerwonych robaków( pozostałości po wcześniejszych wypadach), puszka kukurydzy i tyle samo pszenicy. Na haczyku pszenica lub pęczak lub kukurydza. Kukurydza dominowała. To był dobry dzień, oczywiście na Nogacie. NOGAT, NOGAT, NOGAT!! A jutro spotkanie z Danielem na Wycztoku, czyli jak złowić żółwia.
wind Napisano 22 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Sierpnia 2015 A ta waga to czasem nie w... funtach ?
Pawel Napisano 22 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Sierpnia 2015 A ta waga to czasem nie w... funtach ? Nie w funtach, w kg, kamieni dołożyłem:)
Pawel Napisano 22 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Sierpnia 2015 No pawełku oklaski Karaś walczył do upadłego. Początkowo chciałem tylko go zobaczyć a potem żeby wylądował w podbieraku. Lin szedł jak mokra , ciężka szmata:) W tygodniu jeszcze tam wrócę ale po te leszcze co obok łowili. Podpytałem jak łowili.
Rekomendowane odpowiedzi