lesny01 Napisano 23 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Sierpnia 2015 A gdzie wedkowales, jeśli można wiedzieć?
Pawel Napisano 23 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 23 Sierpnia 2015 W Jazowej, w prawo jadąc od Gdańska
Pawel Napisano 27 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Napisano 27 Sierpnia 2015 Nakręcony sobotnim wynikami na Nogacie, postanowiłem w środę spróbować raz jeszcze. Stan wody, bardzo zmalał w porównaniu do soboty. Drapieżnik w ogóle nie był aktywny, żywcówka ani drgnęła. Od początku brały ładne płocie i nawet ładniejszy leszczyk się pojawił, daleko im do "łopata" ale były większe niż standardowo. Życiówki w karasiu nie pobiłem ale udało się złowić 37 cm i 32 cm Były też 2 potwory na haczyku ale nie pozwoliły się zobaczyć, odpłynęły z przyponami.
Pawel Napisano 27 Września 2015 Zgłoszenie Napisano 27 Września 2015 Miało być nowe miejsce na Linawie, a wyszło jak zawsze, czyli Nogat. Nudne to ale wolę sprawdzone miejsca. Chimerycznie ryba brała tak do 12. Może przez bolenia, który walił na całej wodzie. Co ciekawe ryba brała wszędzie tylko nie w miejscu nęcenia. Na Nogacie nurt jest bardzo delikatny albo w ogóle ale na dnie tą zanętę rozmywało na prawo i lewo. Po południu ryba brała intensywnie. Łowiłem wyłączne płoć i leszczyka. Głównie łowiłem na pęczak, na kukurydzę nie brała, dlatego różnej rozmiaru płoć brała. Co ciekawe co 2 ryba to był leszczyk, łopaty to nie były ale po raz pierwszy nałapałem ich tak dużo. Nęciłem 1,5 kg traperem(lin, karaś), 2 kg ziemi, 2 puszki kukurydzy, pęczak, konopie prażone, płatki owsiane. Po raz pierwszy nie dodałem pinki, może dlatego nie miałem drobnego krąpia i leszczyka albo to przypadek. Następnym razem zmienię trochę zanętę, usłyszałem taką teorie, że należy w jesienne czasy podać rybie proteiny, czyli dodać drobnego peletu do zanęty, Sprawdzimy, zobaczymy.
Wojciech Krajnik Napisano 1 Października 2015 Zgłoszenie Napisano 1 Października 2015 Panowie podajcie jakies miejscowki gdzie mozna lapac na nogacie bez sprzetu plywajacego najlepiej szczupaki, liny, leszcze jestem z okolic Tczewa
wind Napisano 1 Października 2015 Zgłoszenie Napisano 1 Października 2015 liny, leszcze Jazowa, Kępki. Szczupaków nie łowię więc nie podpowiem.
Pawel Napisano 2 Października 2015 Zgłoszenie Napisano 2 Października 2015 Czwartkowy wypad na Nogat, dał wyraźnie znać, że wraz z jesienią zmieniają się preferencje pokarmowe ryb. Łowienie na pęczak, pszenicę czy kukurydzę nie ma już sensu. Koniecznie trzeba przejść już na białe robaki i pinkę.Na szczęście w ciągu dnia dojechał Daniel z pinką i coś tam dłubaliśmy z Nogatu.Trochę płoci i leszczyków wyszło ale bez rewelacji. Ponadto mi udało się złowić rekordową babkę A Daniel złowił flądrę Ryby nie dopisały ale towarzystwo było przednie.
Alexspin Napisano 3 Października 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Października 2015 (...) Ponadto mi udało się złowić rekordową babkę Zdjęcie0119.jpg(...) Paskuda...
Pawel Napisano 11 Listopada 2015 Zgłoszenie Napisano 11 Listopada 2015 Dzisiejszy Dzień Niepodległości spędziłem nad jedną z moich ulubionych miejsc wędkarskich, czyli na Nogacie. Obawiałem się nieco o silne wiatry, które ostatnio mają miejsce ale wiatr zachodni, w plecy na łowisku nie stanowił problemu. Na łowisku byłem już przed 6, ciemno jeszcze było ale trzeba było już zająć miejsce bo inni wędkarze już nadjeżdżali. Dzisiejszy dzień był obfity zarówno w wędkujących z brzegu jak i z łodzi. Jak zwykle na Nogacie było co robić, niestety ale sama drobnica, dopiero po wymianie haczyka na większy i dołożeniu 2 białych robaków udawało się wyselekcjonować ładniejsze i waleczniejsze krąpie i leszczyki. Nie było żadnego bonusa, sąsiedzi zaliczyli z gruntu 2 karasie, w tym jeden 43 cm i niewymiarowego szczupaczka na gumę. Niedaleko rozpoczęto budowę mostu nad Nogatem pod ekspresówkę S7. Do końca roku trwają prace umacniające brzeg, a od nowego roku zaczynają budowę mostu. W związku z tym droga równoległa do Nogatu została poszerzona i zalana porządnym asfaltem. BRAWO TY!!! Jesienne widoki nad Nogatem i do tego 13 stopni Celsjusza, bezcenne.
szpifa7 Napisano 11 Listopada 2015 Zgłoszenie Napisano 11 Listopada 2015 czyżby nowy chodnik położyli w Jazowej?? Tam była katastrofa z tą drogą
Pawel Napisano 12 Listopada 2015 Zgłoszenie Napisano 12 Listopada 2015 czyżby nowy chodnik położyli w Jazowej?? Tam była katastrofa z tą drogą Tak nowiutki asfalt. Koniecznie trzeba uważać przy parkowaniu na poboczu, jest jeszcze miękki grunt po robotach drogowych, łatwo się zakopać.
Gawlin Napisano 22 Listopada 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Listopada 2015 W okolicach Kępy Rybackiej jest możliwość łowienia na spinning? Czy z brzegu jest to utrudnione przez roślinność? Obok jest też kanał Jagielloński, choć latami już tam nie byłem. Trafia się tam jakaś rybka sensowna?
Wojciech Krajnik Napisano 29 Listopada 2015 Zgłoszenie Napisano 29 Listopada 2015 Jazowa, Kępki. Szczupaków nie łowię więc nie podpowiem. A na jakiej dlugosci baty trzeba tam sie zaopatrzyć??
wind Napisano 29 Listopada 2015 Zgłoszenie Napisano 29 Listopada 2015 Teraz roślinności jest mniej, ale w pełni lata 8m daje komfort łowienia za pasem grążeli. Chociaż 7m też da radę.
Pawel Napisano 19 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 19 Grudnia 2015 19 grudzień, 7.00 w poszukiwaniu świątecznej choinki dojechałem do Jazowej i ruszyłem na Nogat. Południowo-zachodni wiatr bardzo niekorzystny w tym miejscu ale jakoś znalazłem miejsce w ukryciu. Zanęciłem i pojawiły się płotki, takie do 20 cm max. Co godzinę trzeba było pod nęcić 4 kulami. Po jakimś czasie skończyła mi się ziemia i postanowiłem wykorzystać kretowiska, które idealnie się spisały. Podłubałem płotki do 15.00. Na żywca ani drgnięcia ale i miejsce było niekorzystne. Niedaleko mnie trwały bardzo intensywne prace związane z budową mostu na Nogacie pod S7. To był mój ostatni wypad wędkarski w pomorskim, może jeszcze w święta spróbuję w Ostródzie.
wind Napisano 19 Grudnia 2015 Zgłoszenie Napisano 19 Grudnia 2015 No i fajnie , mam nadzieję, ze jutro MW nam równie dobrze albo i lepiej da połowić.
deejayp40 Napisano 5 Marca 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2016 Witam kolegów Byłem wczoraj i dziś w Pogorzałej wsi na Nogacie ,z ciekawości,czy ktoś już łowi.. Wczoraj ,tj.piątek były 2 osoby,z jednym panem rozmawiałem,pokazł mi jednego lina ,około 1kg.,na koszyk łowił. Dzisiaj chciałem łowić,ale jak dojechałem,to nie było gdzie kija włożyć :-D tyle osób było..ale rezultaty słabiutkie..nikt nic nie złowił.. Pogoda taka sobie ,2*C .998 Mpa,także żadna rewelacja..objechałem także miejscowości Piekło i Biało Górę....i takie same rezultaty.. Za 2,3 tygodnie,jak się ociepli będzie pewnie lepiej.. Pozdrawiam..
wind Napisano 5 Marca 2016 Zgłoszenie Napisano 5 Marca 2016 Za 2,3 tygodnie,jak się ociepli będzie pewnie lepiej.. Już jest lepiej
deejayp40 Napisano 8 Marca 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Marca 2016 Witam Wczoraj byłem na Nogacie,bo mnie korciło by pojechać :-D,było troszkę cieplej,a i ryba się ruszyła.. Koledzy łowili batem,ja na "koszyk".. Rezultaty takie,że brały płoteczki i krąpie,lin gdzieś przepadł
jonasz7 Napisano 8 Marca 2016 Zgłoszenie Napisano 8 Marca 2016 W którym miejscu łowiłeś? było tam więcej takiego przyjemnego miejcsa jak na ostatnim zdjęciu? Daleko miałeś do auta?
deejayp40 Napisano 9 Marca 2016 Zgłoszenie Napisano 9 Marca 2016 Dzień dobry. Miejscowość to,Pogorzała Wieś,jak już wspominałem,dojazd bardzo dobry,po wjeździe od strony Miłoradza, skręcamy w prawo,kawałek trzeba jechać bardzo starym brukiem(kocie łby), mijamy po prawej stronie gospodarstwo rolne i kilka budynków,i widzimy wjazd na wał,po wjeździe na wał już widzimy ,gdzie można się usadowić,miejsc jest mało,może z sześć,lub siedem,za to super na łowienie z bata,lub feedera..Auto zostawiamy zaraz za wałem,czyli przy pierwszej miejscówce,ponieważ droga dalsza jest ryzykowna,ponieważ jest piaszczysta,no chyba,że ma się "terenowca",ale do każdego miejsca jest blisko,do najdalszego około 50 metrów. Byłbym zapomniał,gdy wiedzie się na wał,to widzimy,że jest za wałem zagrodzenie,kupił ten teren ktoś,ale spokojnie można tam wjechać,właściciel nic nie mówi,w przyszłości będzie tam parking podobno.. 2 lata temu łowiłem na bata ,woda super w niektórych miejscach dosyć głęboko(około 2,5 metra),także warunki są okej..
deejayp40 Napisano 6 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2016 Witam, Wczoraj pogoda była extra,więc wybrałem się na ryby do miejscowości Jazowa. Wiał troszkę wiatr,ale brania były,łowiłem metodą na "koszyk". Oto efekty: 2 płotki,dosyć duże,kilka krąpi i,o dziwo na rosówkę zahaczył się malutki okonek..
deejayp40 Napisano 24 Kwietnia 2016 Zgłoszenie Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam, Kolejna wyprawa do miejscowości Jazowa,ryby biorą coraz lepiej Metoda "na koszyk",haczyk "9" oblepiony białymi,na drugiej wędce rosówka,jedno branie i nie mogłem oderwać od dna ,,niestety zerwała się ,nie wiem co to było.. Pogoda super,lekki wiatr..Niedaleko mnie ,wędkarz na kukurydzę .złapał 2 szczupaki...ciekawe,prawda??
Gość Vojciech Marszał Kowski Napisano 16 Maja 2016 Zgłoszenie Napisano 16 Maja 2016 (edytowane) Ktoś coś , brania na Nogacie lub okolicach .W tym roku 10.04.16. Linek 40 cm , 980g Edytowane 16 Maja 2016 przez Vojciech Marszał Kowski
magillapo11 Napisano 18 Maja 2016 Zgłoszenie Napisano 18 Maja 2016 witam ja tez bywam w jazowej i jak do tej pory kilka wiekszych leszczyków plotki i okonków a teraz cos dzióbie ? warto zamoczyc kija?
Rekomendowane odpowiedzi