inno Posted April 21, 2023 Report Share Posted April 21, 2023 Sprawa wygląda następująco. Dzisiaj sie dowiedziałem od przypadkowego znajomego że moje koło organizuje zawodu wędkarskie,bardzo się zdziwiłem i postanowiłem się doinformować i dzwonić do członka zarządu. Tam sie dowiedziałem że zawody się odbywają i zostali poinformowani wszyscy członkowie którzy uiścili już opłatę na ten rok.(tak sobie uchwalił zarząd na zebraniu) Powiedziałem że chce brać udział w zawodach i taką opłatę uiszczę. W tedy się dowiedziałem że już za późno bo termin zapisów już minął. Dodam że zawody odbywają sie na zbiorniku który jest dzierżawiony przez nasze koło. Nie było żadnej informacji o terminie zawodów ani o uchwale zarządu. Czy to jest zgodne z regulaminem PZW? Dodam że do 30 kwietnia jestem pełnoprawnym członkiem koła mimo że nie zapłaciłem jeszcze składki za ten rok. Czy zarząd nie ma obowiązku poinformować wszystkich członków koła o odbywających się zawodach,tylko tych którzy opłacili składkę na ten rok. Proszę o opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted April 21, 2023 Report Share Posted April 21, 2023 Do tego potrzebna jest lektura statutu związku i tam powinny być odpowiedzi, jeśli są działania sprzeczne ze statutem zaleznie od wielkości koła wystarczy paru facetów z jajami zeby spowodować aby koło działało po ludzku, było koło dziadowskie i złodziejskie w Czerwińsku paru chłopa sie wzieło za robote i jest teraz koło wzorowe. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 9 godzin temu, inno napisał: Nie było żadnej informacji o terminie zawodów ani o uchwale zarządu. Na pewno była w siedzibie Koła na tablicy ogłoszeń lub na stronie internetowej. 9 godzin temu, inno napisał: Czy to jest zgodne z regulaminem PZW? Dodam że do 30 kwietnia jestem pełnoprawnym członkiem koła mimo że nie zapłaciłem jeszcze składki za ten rok. Jak najbardziej zgodne, zawody są dla członków Koła. Nie, jeśli nie opłaciłeś składki członkowskiej przed pierwszym stycznia to nie jesteś członkiem Koła PZW. Termin opłat do 30 kwietnia to dyspensa do uniknięcia opłaty wpisowe i nic więcej. Członkostwo obowiązuje od 01.01 do 31.12 każdego roku. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted April 22, 2023 Report Share Posted April 22, 2023 3 minuty temu, Docio napisał: Termin opłat do 30 kwietnia to dyspensa do uniknięcia opłaty wpisowe i nic więcej. Członkostwo obowiązuje od 01.01 do 31.12 każdego roku. Dokładnie tak. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts