Dario1906 Posted May 17 Report Share Posted May 17 Mam małe pytanko z ciekawości Czy kupując np. przynętę wawters patrzycie na cenę?? firmę?? Opinie ludzi?? czy jedziecie na metoda prób i błędów Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted May 17 Report Share Posted May 17 Osobiście nie kieruje się żadnymi opiniami. Idę do sklepu i niucham, patrzam. Myślę analizuje. Lubię mieć przynęty o podobnym aromacie ale innej firmy i koloru. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted May 17 Report Share Posted May 17 Kupując metodą prób i błędów skończysz z całą szafą przynęt z których nie jesteś zadowolony. Najpierw patrzę na firmę a później na cenę bo jakość najczęściej kosztuje. Jak dla mnie tanim ale bardzo dobrym produktem są emulsje BIG-FISH Używałem truskawki i marcepana. Obecnie używam tylko melasy i to sporadycznie. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzybkiOkoń Posted May 17 Report Share Posted May 17 (edited) Firmy wiedza jak teraz wydymać klientów, co chwile wypuszczają nowe „niesamowite i coraz lepsze produkty”. A tak na prawdę to wszystko i to samo tylko w innym opakowaniu. Kolory, których nawet kobieta nie zna a o zapach nie wspomnę. Dobra reklama i głupi wszystko kupi. Postawiłbym na 2 sprawdzone firmy. Kilka podstawowych kolorów nawet bezzapachowych albo jakieś skrajne zapachy. Osobiście przy metodzie uważam zaneta, pellet >>> wafters. Co innego karpiowanie ale to tez długi temat. Edited May 17 by SzybkiOkoń 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kat_636 Posted May 18 Report Share Posted May 18 zgadzam sie z szybkim okoniem. to wszystko to to samo, ale w innym opakowaniu ... albo jeszcze druga forma - nowe ale nie sprawdzone i będziemy testerami Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted May 19 Report Share Posted May 19 Z przynętami typu pop-up jest dość prosta sprawa. Tu ameryki nikt nie wymyśli. Tu sie liczy dość często kolor i aromat. I dlatego trzeba uważać przy zakupach. Aromat ma się uwalniać długo i musi być trwały a to już jest sprawa nośnika. Przy przynetach tonących znaczenie ma skład, użyte mączki, aromaty itd. Od dobrych kilku lat używam tylko przynęt robionych przez karpiarzy dla karpiarzy. JKarp 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts