Jump to content

Pytam z ciekawości

Share

Recommended Posts

Mam małe pytanko z ciekawości:P Czy kupując np. przynętę wawters patrzycie na cenę?? firmę?? Opinie ludzi?? czy jedziecie na metoda prób i błędów :D

Kupując metodą prób i błędów skończysz z całą szafą przynęt z których nie jesteś zadowolony. Najpierw patrzę na firmę a później na cenę bo jakość najczęściej kosztuje.

Jak dla mnie tanim ale bardzo dobrym produktem są emulsje BIG-FISH Używałem truskawki i marcepana. Obecnie używam tylko melasy i to sporadycznie.

Firmy wiedza jak teraz wydymać klientów, co chwile wypuszczają nowe  „niesamowite i coraz lepsze produkty”. A tak na prawdę to wszystko i to samo tylko w innym opakowaniu. Kolory, których nawet kobieta nie zna a o zapach nie wspomnę. Dobra reklama i głupi wszystko kupi. 
Postawiłbym na 2 sprawdzone firmy. Kilka podstawowych kolorów nawet bezzapachowych albo jakieś skrajne zapachy. Osobiście przy metodzie uważam zaneta, pellet >>> wafters. 
Co innego karpiowanie ale to tez długi temat. 

Edited by SzybkiOkoń

zgadzam sie z szybkim okoniem.

to wszystko to to samo, ale w innym opakowaniu ...

albo jeszcze druga forma - nowe ale nie sprawdzone i będziemy testerami

Z przynętami typu pop-up jest dość prosta sprawa. Tu ameryki nikt nie wymyśli. Tu sie liczy dość często kolor i aromat. I dlatego trzeba uważać przy zakupach. Aromat ma się uwalniać długo i musi być trwały a to już jest sprawa nośnika.
Przy przynetach tonących znaczenie ma skład, użyte mączki, aromaty itd. 
Od dobrych kilku lat używam tylko przynęt robionych przez karpiarzy dla karpiarzy. 

JKarp