pawel9065 Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Witam, postanowiłem przerzucić się na spinning po dwóch latach rzucania na spławik i przychodzę z zapytaniem czy w budżecie 250 zł uda mi się złożyć sensowny zestaw do amatorskiego spinningu, będę korzystał raczej z mniejszych gum ale czasami też chciałbym zarzucić coś większego, głównie interesują mnie szczupaki oraz sandacze, z góry dziękuje za wszystkie propozycję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Milion takich tematów mamy w tym dziale, poszukaj. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 58 minut temu, wind napisał: Milion takich tematów mamy w tym dziale, poszukaj. 3 godziny temu, pawel9065 napisał: czy w budżecie 250 zł uda mi się złożyć sensowny zestaw do amatorskiego spinningu Uważam, że "sensownego" nie uda Ci się złożyć w granicach 250 zł. Jak dla mnie mowa o 400-500 zł na początek - wędka, kołowrotek, plecionka, przypony... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Sugeruję Moderacji wrzucać zapytania do jakiegoś zbiorczego wątku, a temat zamykać z automatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 przemyślimy 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 6 hours ago, Kusy said: Uważam, że "sensownego" nie uda Ci się złożyć w granicach 250 zł. Jak dla mnie mowa o 400-500 zł na początek - wędka, kołowrotek, plecionka, przypony... Mam przeczucie, graniczące z pewnością, że autorzy takich pytań nie biorą pod uwagę niczego poza kołowrotkiem i wędziskiem. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 33 minuty temu, zwykły michał napisał: Mam przeczucie, graniczące z pewnością, że autorzy takich pytań nie biorą pod uwagę niczego poza kołowrotkiem i wędziskiem. Też tak myślę. Autor napisał "zestaw" więc liczę, że dla niego to coś więcej niż kołowrotek i kijek. Jeśli nawet chodziło tylko o te dwie rzeczy to i tak budżet 250 zł jest ubogi. Co najmniej 300-350 zł trzeba liczyć. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 26 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 18 godzin temu, pawel9065 napisał: Witam, postanowiłem przerzucić się na spinning po dwóch latach rzucania na spławik i przychodzę z zapytaniem czy w budżecie 250 zł uda mi się złożyć sensowny zestaw do amatorskiego spinningu, będę korzystał raczej z mniejszych gum ale czasami też chciałbym zarzucić coś większego, głównie interesują mnie szczupaki oraz sandacze, z góry dziękuje za wszystkie propozycję Dokładnie tak jak napisali koledzy wcześniej, takich pytań i odpowiedzi na nie jest całe mnóstwo, spróbuj poszukać, poczytać i wówczas skonkretyzować swoje pytania w celu usunięcia wątpliwości.. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 26 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) Wędzisko, kołowrotek, plecionka, zapasowa szpula, żyłka, przynęty, pudełka, przynęty gumy, główki, woblery dalej nie wymienim. 2 000 PLN to mało żeby zacząć od początku przy obecnych cenach. Coś wiem na ten temat bo wczoraj uzupełniałem sprzęt spinningowy i nie tylko na jesień. Edytowane 26 Lipca 2023 przez ryukon1975 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 26 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 (edytowane) 21 hours ago, Kusy said: Jeśli nawet chodziło tylko o te dwie rzeczy to i tak budżet 250 zł jest ubogi. Co najmniej 300-350 zł trzeba liczyć. Kupowałem dziś z bratankiem i ledwo zmieściliśmy się w 250zł za wędzisko i kołowrotek. Do tego żyłka, główki jigowe, cheburashki, haki offsetowe, stalki i kilka wahadłówek. Gumy już miał i wyszło 75zł. Potrzebujemy jeszcze pudełko na przynęty, szczypce do wyhaczania i podbierak. Kolejne 75zł a pewnie więcej. Ma 11 lat więc sprzęt nie musi być wysokiej klasy bo gdzieś trzeba zacząć. Edytowane 26 Lipca 2023 przez zwykły michał 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 26 Lipca 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2023 13 g warte ok. 2600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi