Skocz do zawartości

Pierwsze kroki z wędkowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, wind napisał:

Poczytaj forum, takich porad jest mnóstwo. A tego zestawu nie kupuj.

spędziłem trochę czasu na przeglądaniu forum lecz każda propozycja wędki z kołowrotkiem rozpoczynają się od około 300zł, mnie bardziej interesuje coś za naprawdę niewielki pieniądze 150zł max.

1 godzinę temu, angri89 napisał:

Czy zakup takiego zestawu https://allegrolokalnie.pl/oferta/zestaw-wedkarski-podlodowy-wedka-z-kolowrotkiem na sam początek ma sens?

Nie. Na sam, samiutki początek najlepiej wyrobić Kartę Wędkarską.

18 godzin temu, angri89 napisał:

spędziłem trochę czasu na przeglądaniu forum lecz każda propozycja wędki z kołowrotkiem rozpoczynają się od około 300zł, mnie bardziej interesuje coś za naprawdę niewielki pieniądze 150zł max.

Pytanie nietypowe:
- chcesz wędkować, czy wyrzucić pieniążki?:P

Pytania typowe:
- Gdzie zamierzasz łowić?
- Co zamierzasz łowić?
- Jaką metodą zamierzasz łowić?

Edytowane przez Alexspin

@Alexspinwiem że budżet jest nie wielki, patrzyłem na używane wędki na olx lecz cieżko mi coś wybrać ponieważ się nie znam.

Zamierzam łowić na zalewie/jeziorze (zbiornik po starej żwirowni), zamierzam łowić jakieś może płotki, okonie. Wydaje mi się na sam początek najłatwiej będzie mi zacząć od metody na spławki jeżeli nie to mnie popraw. Dzięki za zainteresowanie moim problemem.

Edytowane przez angri89

5 godzin temu, Alexspin napisał:

Pytanie nietypowe:
- chcesz wędkować, czy wyrzucić pieniążki?:P

Pytania typowe:
- Gdzie zamierzasz łowić?
- Co zamierzasz łowić?
- Jaką metodą zamierzasz łowić?

@Alexspinwiem że budżet jest nie wielki, patrzyłem na używane wędki na olx lecz cieżko mi coś wybrać ponieważ się nie znam.

Zamierzam łowić na zalewie/jeziorze (zbiornik po starej żwirowni), zamierzam łowić jakieś może płotki, okonie. Wydaje mi się na sam początek najłatwiej będzie mi zacząć od metody na spławki jeżeli nie to mnie popraw. Dzięki za zainteresowanie moim problemem.

1 hour ago, angri89 said:

Zamierzam łowić na zalewie/jeziorze (zbiornik po starej żwirowni), zamierzam łowić jakieś może płotki, okonie. Wydaje mi się na sam początek najłatwiej będzie mi zacząć od metody na spławki jeżeli nie to mnie popraw

Spławik wydaje się być dobrym wyborem. Szukaj wędziska około 3.6-3.9m, cw do 20 albo 25g.

Wyślij linkę kiedyś coś wpadnie Ci w oko i ocenimy czy warto.

4 godziny temu, zwykły michał napisał:

Spławik wydaje się być dobrym wyborem. Szukaj wędziska około 3.6-3.9m, cw do 20 albo 25g.

Wyślij linkę kiedyś coś wpadnie Ci w oko i ocenimy czy warto.

czy taka wędka jest w dobrej cenie https://www.olx.pl/d/oferta/wedka-teleskopowa-selection-feeder-3m-kolowrotek-CID767-IDV8why.html?reason=seller_profile? @zwykły michał

13 godzin temu, angri89 napisał:

Wydaje mi się na sam początek najłatwiej będzie mi zacząć od metody na spławki

Niestety w zakresie spławika nie pomogę, nie znam się, jestem ortodoksyjnym spinningistą/castingowcem.