good bridge Posted October 18, 2023 Report Share Posted October 18, 2023 Dzień dobry mam pytanie czy ktoś zna jakieś miejsce do łowienia w województwie Mazowieckim gdzie nie trzeba płacić ani mieć karty wędkarskiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 18, 2023 Report Share Posted October 18, 2023 Jest identyczna dyskusja o łowiskach w okolicy Krakowa. Poczytaj dla poszerzenia świadomości 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted October 19, 2023 Report Share Posted October 19, 2023 23 godziny temu, good bridge napisał: Dzień dobry mam pytanie czy ktoś zna jakieś miejsce do łowienia w województwie Mazowieckim gdzie nie trzeba płacić ani mieć karty wędkarskiej Wpisz w Google łowiska komercyjne Mazowieckie - OKOŃ, Perła Mazowsza jako przykłady. To, że w ustawie jest zapisane o karcie nie znaczy, że właściciel łowiska będzie wymagał karty wędkarskiej. JKarp Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 19, 2023 Report Share Posted October 19, 2023 Zapytam z czystej ciekawości. Właściciel nie wymaga okazania karty ale to wędkarz ponosi odpowiedzialność za brak. Czy coś grozi właścicielowi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 19, 2023 Report Share Posted October 19, 2023 Właściciel może powiedzieć, że założył iż dany osobnik posiada Kartę Wędkarską a ponadto nie ma on uprawnień do sprawdzania dokumentów. Z tego co mi wiadomo nie jest to obręb hodowlany lecz działalność gospodarcza o nazwie łowisko specjalne. Najprawdopodobniej jest to wykupione, czyli prywatne ale i w tym przypadku karta obowiązuje. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted October 19, 2023 Report Share Posted October 19, 2023 Nie ogarniam dziadostwa Świadectwo kwalifikacji do połowu ryb to jednorazowy wydatek paru dych ze zdjęciami licząc, GDZIE tu jest problem aby tego NIE zrobić. Nie wiem może czegoś nie rozumiem. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 20, 2023 Report Share Posted October 20, 2023 11 hours ago, Docio said: Właściciel może powiedzieć, że założył iż dany osobnik posiada Kartę Wędkarską a ponadto nie ma on uprawnień do sprawdzania dokumentów. Z punktu widzenia właściciela samo pytanie o kartę wędkarską to strzał w kolano. Wiadomości rozchodzą się szybko i straci potencjalnych klientów. Ewentualna kontrola jest tak samo prawdopodobna jak lądowanie kosmitów. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts