Jump to content

Miejsce do łowienia w Mazowieckim

good bridge
 Share

Recommended Posts

23 godziny temu, good bridge napisał:

Dzień dobry mam pytanie czy ktoś zna jakieś miejsce do łowienia w województwie Mazowieckim gdzie nie trzeba płacić ani mieć karty wędkarskiej

Wpisz w Google łowiska komercyjne Mazowieckie - OKOŃ, Perła Mazowsza jako przykłady.
To, że w ustawie jest zapisane o karcie nie znaczy, że właściciel łowiska będzie wymagał karty wędkarskiej.

JKarp

Właściciel może powiedzieć, że założył iż dany osobnik posiada Kartę Wędkarską a ponadto nie ma on uprawnień do sprawdzania dokumentów.

Z tego co mi wiadomo nie jest to obręb hodowlany lecz działalność gospodarcza o nazwie łowisko specjalne. Najprawdopodobniej jest to wykupione, czyli prywatne ale i w tym przypadku karta obowiązuje.

Nie ogarniam dziadostwa :diabelek:
Świadectwo kwalifikacji do połowu ryb to jednorazowy wydatek paru dych ze zdjęciami licząc, GDZIE tu jest problem aby tego NIE zrobić. Nie wiem może czegoś nie rozumiem.

11 hours ago, Docio said:

Właściciel może powiedzieć, że założył iż dany osobnik posiada Kartę Wędkarską a ponadto nie ma on uprawnień do sprawdzania dokumentów.

Z punktu widzenia właściciela samo pytanie o kartę wędkarską to strzał w kolano. Wiadomości rozchodzą się szybko i straci potencjalnych klientów.

Ewentualna kontrola jest tak samo prawdopodobna jak lądowanie kosmitów.