~Piotr~ Napisano 5 Listopada 2023 Zgłoszenie Napisano 5 Listopada 2023 W temacie pokazujemy zdobyte w różnych zawodach i konkursach wędkarskich: - puchary, medale, certyfikaty, statuetki, dyplomy, odznaki. Podajcie nazwę konkursu / zawodów, organizację, typ łowiska np. Wody PZW, łowisko prywatne specjalne, koło wędkarskie itp. Moje osiągnięcia to zgłoszenie dwóch medalowych okoni do prasy Wędkarski Świat (36 cm 2017r. i 40 cm 2018r.) Nazwa konkursu "Rekord Polski W Długości Ryby". Przyznanie certyfikatów i brązowych medali według norm medalowych oraz publikacja w prasie. 3
Gość Ubertroll Napisano 5 Listopada 2023 Zgłoszenie Napisano 5 Listopada 2023 28 października przyznałem sobie order za wypuszczenie okonia 43 cm. Dziś za stosunek wielkości przynęty do ryby!
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Docio Napisano 6 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 6 Listopada 2023 (edytowane) Złota odznaka PZW, rekord pracowitości społecznej nieosiągalny dla większości zrzeszonych. W prasie (Wiadomości Wędkarskie), ponad 50 artykułów i kilka akcji dla domów dziecka, którymi nie powinno się chwalić. Mam za to pamiątki wykonane przez te dzieci, przesłane przez opiekunów i nie wiem, czy wyceniać to po wymiarach, czy po wadze? Krótki romans z WMH, długa współpraca z kilkoma portalami wędkarskimi i teksty musiały naprawdę być niezłe, bo kilkukrotnie na innych portalach wyśledzono skopiowane i wstawione jako swoje przez nieznanych mi ludzi. To złe działanie z ich strony ale jednocześnie nagroda, bo były na tyle uczące, że je powielali bez zgody. Nie wiem jak wycenić mój wkład w rozwój wędkarstwa u młodych by łowili zgodnie z prawem i etycznie. Jednorazowa współpraca z Litewskim magazynem wędkarskim, koniecznie chcieli jeden z moich tekstów, więc się zgodziłem, oczywiście za darmo. Wielu znanych mi autorów a jeszcze lepiej znanych szerszemu gronu czytelników różnych magazynów i portali, nie dotknął ten zaszczyt. Mój tekst opuścił granice i jak to wycenić? Chyba blado wypadam przy Twoich rekordach to może sum 64,400 kg ale nigdzie nie zgłoszony za to zdobyłem najlepszy medal - szacun u Wiślanych Repów. Edytowane 6 Listopada 2023 przez Docio 6
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 6 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 6 Listopada 2023 (edytowane) Ryb które spełniały tak zwane normy medalowe złowiłem tyle że dawno przestałem liczyć. Były tam klenie, brzany, jazie, świnki, certy, leszcze, miętusy, okonie, karasie jakiś sum i penie jeszcze inne by się znalazły. Żadnej nigdzie nie zgłosiłem. Kilka lat współpracowałem z firmą Dragon. Pojedynczych przypadków jak na przykład złowienie po dwóch tygodniach upatrzonej ryby czy złowienie tej samej ryby w ciągu godziny nie będę opisywał bo właśnie piję kawę a przed siódmą muszę wyjść pracować. Czasu by brakło do wieczora. Wędkarz zaś ma pamięć dobrą, musi mieć inaczej zapomni to co jest mu potrzebne to co składa się na doświadczenie. Nad wodą spędziłem dziesiątki tysięcy godzin. Pomimo że ostatnie dwa lata są uboższe w wyjścia nad wodę poznałem ją i jej okolice na tyle dobrze że czuję się tam jak w domu. Ekosystem wodny to układ dynamiczny ale są w nim jednak pewne stałe które znał już Wyganowski i od jego czasu one się nie zmieniły. Prawdopodobnie to jest dla mnie najważniejszym osiągnięciem. Wiem że zawsze mogę tam wrócić i nic się dla mnie nie zmieni, tam zawsze będę u siebie. Jak widać podejścia do osiągnięć mogą być indywidualne czyli różne. Edytowane 6 Listopada 2023 przez ryukon1975 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Alexspin Napisano 6 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 6 Listopada 2023 Niezależnie od wielkości złowionej ryby, przyznaję sobie złotą odznakę miłośnika wędkarstwa (autorska) każdorazowo gdy złowiona przeze mnie ryba, w dobrej kondycji wraca do swojego środowiska. Od 1992 r. nie zabrałem ani jednej złowionej ryby, więc tych odznak nazbierało się już spore pudło... 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 6 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 6 Listopada 2023 Alexowi można przyznać odznakę za łączny czas spędzony na rybach. Oj pewnie wyjdzie ładnych parę latek 7
Alexspin Napisano 7 Listopada 2023 Zgłoszenie Napisano 7 Listopada 2023 18 godzin temu, Wartburg napisał: Oj pewnie wyjdzie ładnych parę latek wędkuję od 1956r., ale nie jest to wędkowanie intensywne. Początkowo było tylko wakacyjne, później relaksacyjne. Nigdy nie wędkowałem częściej niż raz w tygodniu, a średnio to wyszłoby na dwa razy w miesiącu po kilka godzin, więc ten "łączny czas" nie jest wcale taki imponujący. 2
Rekomendowane odpowiedzi