Jump to content

Haczyki

Dario1906
 Share

Recommended Posts

Na metodystach i innych religiach sie znam słabo, ale na "koszykówke" ostatnio testowałem  Sasame Koaji Maru, ja gustuje nr.6 do 4 ale mozesz kupić 12. jak mawiają stare Wiślaki "som cepne"

3 hours ago, Dario1906 said:

Mam małe pytanko jak ogrniacie haczyki ile rodzai używajcie w method feeder. Nawet skupiając się na jednej firme jest tyle nazw rodzai itd że:blink:

Haczyk dobiera się do przynęty i gdybym łowił na metodę to poszukałbym informacji w katalogach. Jeżeli mają w ofercie to do czegoś polecają. 

10 godzin temu, Dario1906 napisał:

jak ogrniacie haczyki

Standardowo. Jak zaczynałem wędkować świadomie w latach 70-tych ubiegłego stulecia to były aż dwa rodzaje haków: okrągły i limerick. Tak mi pozostało do dziś. Wiedząc na co łowię idę do sklepu i szukam haków po kształcie a nie nazwie czy firmie. Jak okaże się, że haki zachowują się dziwnie to rezygnuję z firmy przy kolejnym zakupie.

Przy wyborze haków zwracam również uwagę na to czy to są to druciaki, czy kute. Widać to od razu choć producenci wiedząc o tym często opisują zwykłe druciaki jako kute. 

13 godzin temu, Dario1906 napisał:

Mam małe pytanko jak ogrniacie haczyki ile rodzai używajcie w method feeder. Nawet skupiając się na jednej firme jest tyle nazw rodzai itd że:blink:

Pwne sprawy rozumie ale są granice.

3 godziny temu, ryukon1975 napisał:

Pwne sprawy rozumie ale są granice.

Taaa, są :D
ja wracając po latach do łowienia zostałem 40 lat wstecz bo nide chcialo mi sie pisać doktoratu z dzisiejszych sprzętów a bambus jaki jest kazdy widzi.....

• 3 weeks later...
W dniu 17.11.2023 o 07:25, Docio napisał:

Standardowo. Jak zaczynałem wędkować świadomie w latach 70-tych ubiegłego stulecia to były aż dwa rodzaje haków: okrągły i limerick. Tak mi pozostało do dziś. Wiedząc na co łowię idę do sklepu i szukam haków po kształcie a nie nazwie czy firmie. Jak okaże się, że haki zachowują się dziwnie to rezygnuję z firmy przy kolejnym zakupie.

Przy wyborze haków zwracam również uwagę na to czy to są to druciaki, czy kute. Widać to od razu choć producenci wiedząc o tym często opisują zwykłe druciaki jako kute. 

Ja tam ostatnio na kukurydze łowie haczyki to raczej 7 używam