Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko wszystkim poproszę o mała konsultacje z fachowcami. Zacząłem kręcić sam przypon jeszcze nie najlepiej mi to idzie ale próbuje. Zrobiłem kilka różnych przyponów nad wodą zostałem oznajmiony że przy dwóch zestawach dałem za małe haczyki :excl: Dziękuję za opinię.

Preston KKH-B 14 gumka 3mm

Preston KKH-B 14 PushStop

Napisano

Zależy od przynęty. Jak włożysz oczko haka w dziurkę przez którą przekładasz włosa to grot musi wystawać ,jednocześnie musi być możliwość schowania haczyka za przynętą. Nie wiem  jak lepiej to opisać. 

Napisano
16 minut temu, zwykły michał napisał:

Ziarenka kukurydzy mogą być różnej wielkości więc temat jest dyskusyjny. Wystaje obrysem poza ziarenko?

Zgadza się temat dyskusyjny ziarenka są różne, poprostu interesuje mnie czy 14 to mogą być taki uniwersalnymi haczykami.

Napisano
1 godzinę temu, zwykły michał napisał:

Wyglada jak Kamasan b911 i ten kształt dobrze się sprawdza przy łowieniu z wagglerem.

Rozumiem, że przy korku przebitym gęsim piórem już się nie sprawdzi. Hmmmm, to dobra zajawka na początek co najmniej pracy doktorskiej o skuteczności konkretnych haków zależnej od typu a może nawet rodzaju spławika. Nie, od rodzaju nie bo to na pewniaka praca na profesurę. ;)