Sebka Napisano 4 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2025 Witam dostalem dzisiaj wędke od wujka, byron special 95 tele 390cm 15/250 g i jako ze jestem nowy do wędkowania nie wiem jaki kołowrotek wybrac(nie mam zbyt duzego budżetu) oraz chcialbym sie spytac co zrobic jak poluzowane jest jedno z oczek (rusza sie góra dół) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebka Napisano 4 Maja 2025 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2025 150/250g* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 5 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2025 Wędka to feeder? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz70 Napisano 5 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2025 Ta wędka z takimi parametrami to wygląda na surfcastingową.Co,jak i gdzie będziesz tym łowił?. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 5 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2025 10 godzin temu, Sebka napisał: byron special 95 tele 390cm 15/250 g 10 godzin temu, Sebka napisał: co zrobic jak poluzowane jest jedno z oczek (rusza sie góra dół) Jak dla mnie to popularny w tamtych czasach szklany teleskop gruntowy, w dodatku bardzo ciężki. Na spławik się nie nadaje, nadaje się do ciężkiej denki i takiego kołowrotka bym szukał. Przelotki z pierścieniami wklejane są na kalafonię, na gorąco. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 5 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2025 Kapriowanie z sygnalizatorem albo jakąś bombką podwieszaną? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 5 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2025 2 godziny temu, zwykły michał napisał: Kapriowanie z sygnalizatorem albo jakąś bombką podwieszaną? No nie wiem, one były naprawdę ciężkie do ręki. W ręku miałem taki wyrób DAM i był paskudnie ciężki a miał cw jedynie do 120 g. Ocena wagi na "rękę" wyniosła ok 1,5 kg. Dolnik tak gruby, że standardowe uchwyty dla gruntówek "na sztorc" były za małe. To były czasy (połowa lat 90-tych), pierwszych prób kompozytów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 5 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2025 Technologia kosmiczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 5 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2025 Miałem Byrona 150-250... kowadłami można było miotac Zaaplikowałem czulszą szczytówke ze szczatków doczesnych jakiegoś pełnego starego spiningu.... Kołowrotek to nie wiem jaki -ja używam z uporem godnym lepszej sprawy katuszek niewskich, ale proponował bym cos wybitnie dużego z jak najmniejszym przełożeniem, Generalnie pała na ciężki grunt na węgorze brzany albo mniejsze sumy jesli chodzi o rzeki. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 5 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2025 (edytowane) Pytanie nieprecyzyjne, niezrozumiałe z kategorii tych na które się nie odpowiada. Oczywiście inni mają wolną rękę. Edytowane 5 Maja 2025 przez ryukon1975 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 6 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2025 12 godzin temu, ryukon1975 napisał: Pytanie nieprecyzyjne, niezrozumiałe z kategorii tych na które się nie odpowiada. Oczywiście inni mają wolną rękę. Może bot czy inny trol a może totalny świeżak - w tym drugim przypadku 3 minuty nie zbawi i mozna coś skrobnąć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 6 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2025 (edytowane) 11 godzin temu, Wartburg napisał: może totalny świeżak - w tym drugim przypadku 3 minuty nie zbawi i mozna coś skrobnąć Rozumiem jest tylko jedno ale. Często ktoś zadaje pytanie podaje w nim jakieś marki, modele wędzisk czy kołowrotków czasem całą listę. Żeby rzeczowo odpowiedzieć muszę po kolei odnaleźć je gdzieś na stronach przeczytać opisy, jeśli są w miarę szczegółowe. To niestety wymaga bardzo dużo czasu i chęci. Nie zawsze ktoś ma czas czy chęci a czasu trzeba na to dużo. Edytowane 6 Maja 2025 przez ryukon1975 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 6 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2025 @ryukon1975 Znam tą pałe bo miałem, oddałem koledze łowiącemu nad Wisła incydentalnie, więc nie musiałem ządnej wiedzy technicznej poszukiwac, takoż nie mam pretensji że ktoś nie ma ani czasu ani ochoty poszukiwac tej wiedzy w starożytnych manuskryptach 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 6 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2025 5 minut temu, Wartburg napisał: takoż nie mam pretensji że ktoś nie ma ani czasu ani ochoty poszukiwac tej wiedzy w starożytnych manuskryptach Mój czas się właśnie skończył bo dzwonią że jak nie będzie padać a niedawno przestało to jedziemy do roboty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi