Jump to content

pomoc przy zakupach

Recommended Posts

Witam,

Potrzebuje pomocy odnośnie zakupu sprzętu, chciałabym w prezencie dla mojego chłopaka zakupić taki zestaw w którym będzie wszystko co potrzebne do wędkowania, chodzi o taki podstawowy sprzęt, który użyje pewnie 3-4razy w roku, wcześniej łowil ale musiał sprzedać sprzęt i teraz chciałby czasem do tego wrócić, szukam czegoś z czym będzie mógł pojechać na mazury lub rzekę i posiedzieć nad tą wędka, ja kompletnie się na tym nie znam dlatego proszę o pomoc :)pozdrawiam

Prościej będzie iść do sklepu wędkarskiego i zapytać - mają tego towaru tyle, że głowa boli.

Sprawdź, co preferuje Twój luby?

Spinning, bat, tyczka, feeder...

I tak musisz sprecyzować do czego ten sprzęt będzie używany, bo nie ma "uniwersalnych", co innego do gruntówki, spławikówki i spinningu.

Jeśli chodzi o spinning, to jeśli nie chcesz wydać jakichś kosmicznych pieniędzy, mogę Ci polecić:

- wędzisko Impress Spin model WJ-IMX27025

- kołowrotek Monolith Spin model KJ-MSX300

lub jeszcze tańsze:

- wędzisko Pro Texa Spin model WJ-RAX27020

- kołowrotek Victus FDV model KJ-VIC100.

Od dawna używam sprzętu JAXON-a i jeszcze mnie nie zawiódł.

Edited by Alexspin

Chciałabym żeby jednak pozostało to niespodzianką i nie mogę go podpytać :( dlatego zwróciłam się na forum do specjalistów :) jest jakiś porządny sklep w Warszawie? Gdzie będzie mi mógł ktoś doradzić a nie naciągnąć? ;)

A jasne, że są porządne sklepy. Jednak w Twoim konkretnym przypadku chodzi nie tylko o sklep lecz także o obsługę. Sklep na Twardej 42 w Domu Wędkarza, prowadzi Andrzej, wędkarz, który nie ma aż tak wielkiego wyboru lecz może sprowadzić wszystko w ciągu dwóch tygodni. Wszystko co jest w katalogu, który ma pod ladą i na pewno nie zedrze jeśli się z nim rozmawia i prosi o pomoc. 

Na pewno możesz śmiało udać się do Centrum Wędkarstwa na ul Wybrzeże Gdyńskie 2. Spokojni, kompetentni i nie zedrą bo sprzęt ma ceny na widoku ale operują tylko tym co aktualnie mają, więc nie będziesz musiała czekać.

Problem jednak leży gdzie indziej. Nie jest istotne czy luby uda się na ryby trzy, czy trzydzieści trzy razy, akcesoria dodatkowe będą mu potrzebne i zakup samego wędziska może być mała częścią całości kosztów. Nie wiesz jak konkretnie łowi a wyposażenie na każdą okoliczność (mazury, rzeka), to zakup całego mnóstwa rzeczy, które mocno podnoszą koszty a w efekcie będą nieużywane. 

Niestety nikt nie odważy się doradzić konkretnych rzeczy bez kilku dość osobistych pytań i musisz być na to gotowa tak jak i na wydatek ok 300-500zł.

Edited by Docio