Jakub3321 Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 (edited) Witam Mam taki problem bowiem przeciera mi się plecionka. Przelotki sprawdzone wszystko mi się wydaje że jest ok ale nie jest. Dosłownie to ona się nie przeciera tylko strzępi. Ale z czasem pewnie się przetrze. Proszę doradźcie coś sensownego. Plecionka to SPIDERWIRE EZ BRAID 0.15mm. Wiem, że nie jest ona jakaś luksusowa ale jest. Wcześniej nie miałem do czynienia z plecionką tylko z żyłką. Edited May 20, 2016 by hege edycja tytułu tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Nie masz do czynienia z przecieraniem się plecionki, tylko z jej strzępieniem i niestety, ale z plecionkami Berkleya tak się dzieje. To nie jest nic odkrywczego. Kolejnym razem kup sobie Power Pro (wyłącznie w sklepie aspius.pl, a unikniesz podróbek!), a nie będzie się strzępił nawet ten pierwszy metr, najbardziej eksploatowany przecież (wiązanie, przeciążenia podczas rzutów, przeszkody na dnie, etc). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 (edited) Pójdę dalej niż @Jotes. Nie ma niestrzępiących się plecionek, tylko jedne strzępią się wcześniej inne później. Nie ulega wątpliwości, że PP jest jedną z najlepszych plecionek ale i ona po pewnym czasie zacznie się strzępić, no i jest koszmarnie droga. Mniej strzępią się plecionki 4-włóknowe, bo włókna są grubsze, ale one mają za to inne wady. Ostatnio polecana jest 4-włóknowa Magnum. Trzeba sobie ustalić proporcję pomiędzy jakością plecionki a jej ceną i subiektywnie określić granice jakich się chce trzymać. Ja używam plecionek 0,08-0,14mm i spełniają one moją subiektywną proporcję cena/jakość. Edited May 20, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Jakub, na wszelki wypadek sprawdź rolkę prowadzącą linkę. Mogło się zdarzyć, że wyżłobił się w niej rowek który "kaleczy" plecionkę. Jeżeli wszystko jest w porządku, pozostaje Ci zastosować się do rad moich Szanownych przedmówców (przedpiszców). Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted May 20, 2016 Report Share Posted May 20, 2016 Automatyczna Wiadomość Temat przeniesiony z "Ogólne Rozmowy " do "Spinning- łowienie dla aktywnych". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts