Danielos Napisano 15 Października 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 (edytowane) Witam wszystkich chciałbym zakupić wędkę na ryby Karpiowate jak i drapieżniki + do tego kołowrotek chce dobrą wędkę + kołowrotek chce by max wyniosło mnie to za wszystko 390 zł ktoś może poleci coś ciekawego Edit Witam ponownie będę łowił z brzegu może jakieś wywózki spinning raczej nie z brzegu łowiska to dunajec jak i woda stojąca ale raczej woda stojąca stawy żwirowe Edytowane 15 Października 2016 przez Danielos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jungu Napisano 15 Października 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Napisz trochę więcej - gdzie i z czego będziesz łowił. Czy łódki czy z brzegu itp. bo od tego zależy długość wędziska. Rozumiem że drapieżniki będziesz łowił na żywca/trupka, bo nie da się wytypować odpowiedniej wędki do metody gruntowej i do spiningu. Czy bardziej preferujesz wędki teleskopowe czy segmentowe. Jeśli chodzi o wybór wędziska to specjalnie bym nie szalał, ja od kilku lat stosuję wędziska ze średniej półki i nic się z nimi nie dzieje, lepiej zainwestuj w lepszy kołowrotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielos Napisano 15 Października 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Witam ponownie będę łowił z brzegu może jakieś wywózki spinning raczej nie z brzegu łowiska to dunajec jak i woda stojąca ale raczej woda stojąca stawy żwirowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozet Napisano 15 Października 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Danielos pisze: Witam ponownie będę łowił z brzegu może jakieś wywózki spinning raczej nie z brzegu łowiska to dunajec jak i woda stojąca ale raczej woda stojąca stawy żwirowe Spróbujmy zinterpretować to zdanie (napisane chyba na bezdechu). Czy chodzi Ci o wędkę do łowienia ryb karpiowatych z brzegu, ale także z wywózki? Jednocześnie żeby ta wędka nadała się na spinning z łódki na stawach żwirowych? Czy też pisząc "spinning raczej nie z brzegu", masz na myśli brodzenie w Dunajcu? Ciężko będzie jedną wędka "obskoczyć": łowienie z brzegu, wywózki, spinning ( raczej nie z brzegu, cokolwiek to znaczy), Dunajec i stawy żwirowe. Jedyne co mi przychodzi do głowy to feeder . Konkretnie feeder Konger Medalist Multi FEEDER 330- 390 (cw.120 lub 150g), który w krótszej wersji mógłby "robić" za spinning, natomiast w wersji dłuższej mógłby służyć do łowienia z brzegu i wywózki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielos Napisano 15 Października 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Danielos pisze: Witam ponownie będę łowił z brzegu może jakieś wywózki spinning raczej nie z brzegu łowiska to dunajec jak i woda stojąca ale raczej woda stojąca stawy żwirowe Spróbujmy zinterpretować to zdanie (napisane chyba na bezdechu). Czy chodzi Ci o wędkę do łowienia ryb karpiowatych z brzegu, ale także z wywózki? Jednocześnie żeby ta wędka nadała się na spinning z łódki na stawach żwirowych? Czy też pisząc "spinning raczej nie z brzegu", masz na myśli brodzenie w Dunajcu? Ciężko będzie jedną wędka "obskoczyć": łowienie z brzegu, wywózki, spinning ( raczej nie z brzegu, cokolwiek to znaczy), Dunajec i stawy żwirowe. Jedyne co mi przychodzi do głowy to feeder . Konkretnie feeder Konger Medalist Multi FEEDER 330- 390 (cw.120 lub 150g), który w krótszej wersji mógłby "robić" za spinning, natomiast w wersji dłuższej mógłby służyć do łowienia z brzegu i wywózki. zle mnie zrozumiałeś wgl mi nie chodzi o spinning chce wędkę karpiowatą którą też będę mógł łowic na dunajcu bo może spełnić taką funkcje mysle Mam feedera a dokładniej wędke Fiume River power 120 g mam ją na dunajec ale chodzi mi coś takiego gdzie będę mógł zarzucić silny zestaw z zywcem bądz trupem a wędka karpiowa jest idealna do takich zestawów bo na feeder boje się ze poprostu szczytówka nie wytrzyma tego tylko nie wiem jaki sprzęt i kołowrotek do tego niestety chce coś dobrego chce na to dać nawet 400 zł wędzisko + kołowrotek byle by było warte swojej ceny tyle chciałem powiedziec spinning mnie nie interesuje a łowić będę tylko z brzegu ewentualnie wywózki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 15 Października 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Spróbujmy zinterpretować to zdanie (napisane chyba na bezdechu). Masz anielską cierpliwość Zbyszek. Ja wymiękłem już na wstępie. To dowód na pilną konieczność reformy edukacyjnej, bo ludziska nie potrafią pisać we własnym języku ojczystym. Co te szkoły porobiły z uczniów? Kogo one wypuszczają w świat, że zdania poprawnie nie potrafi sklecić? Masakra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielos Napisano 15 Października 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Masz anielską cierpliwość Zbyszek. Ja wymiękłem już na wstępie. To dowód na pilną konieczność reformy edukacyjnej, bo ludziska nie potrafią pisać we własnym języku ojczystym. Co te szkoły porobiły z uczniów? Kogo one wypuszczają w świat, że zdania poprawnie nie potrafi sklecić? Masakra! a może udzielenie odpowiedzi na temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 15 Października 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 a może udzielenie odpowiedzi na temat ? Jaki temat, skoro do jego odczytania, szyfrant jest konieczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielos Napisano 15 Października 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 (edytowane) Jaki temat, skoro do jego odczytania, szyfrant jest konieczny? http://forumwedkarskie.pl/topic/3829-w%C4%99dzisko-karpiowe-ko%C5%82owrotek/ czy teraz lepiej to napisałem nie będę się z panem kłócił o moją pisownie jest jaka jest i nie powinno się pisać czegoś takiego jak pan który robi gówno burzę o nic tak naprawdę Edytowane 15 Października 2016 przez Danielos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 15 Października 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Rzeczywiście, nie da się tego czytać. Ale postęp w porównaniu z innymi jest, przynajmniej @Danielos używa polskich znaków. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi