xxkrisu902 Posted August 12, 2018 Report Share Posted August 12, 2018 Witam mam pytanie odnośnie kręciołka do dalekich rzutów jaki byście polecili i czy kupie coś wartego uwagi do 400 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 12, 2018 Report Share Posted August 12, 2018 Najlepiej szukaj taki ze szpulą long-cast. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 13, 2018 Report Share Posted August 13, 2018 Multiplikator, ale do tego potrzebne jest wędzisko castingowe (z pazurem) i 400.- zł trochę mało jeśli ma to być dobry multiplikator. Najbliższa spełnienia warunków (najtańszy z dobrych) jest DAIWA TATULA CT 100HSL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxkrisu902 Posted August 13, 2018 Author Report Share Posted August 13, 2018 DAIWA TATULA CT 100HSL Multiplikator, POJEMNOŚĆ SZPULI - 135/0,32mm poszukuje kręciołka do dalekich rzutów Docio znalazłem jakis kręciołek ze szpulą Long cast możesz rzucić okiem ?? SPRO Super Long Cast LCS 555 4+1BB Alu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 13, 2018 Report Share Posted August 13, 2018 (edited) 4 godziny temu, xxkrisu902 napisał: DAIWA TATULA CT 100HSL Multiplikator, POJEMNOŚĆ SZPULI - 135/0,32mm poszukuje kręciołka do dalekich rzutów Nie rozumiem, co to ma do rzeczy, że 135m/0,32mm? Po co Ci kołowrotek z systemem LCS? Edited August 13, 2018 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxkrisu902 Posted August 20, 2018 Author Report Share Posted August 20, 2018 chciałbym większą pojemność szpuli 135m to jednak za mało jak bym chciał wywieść gdzieś dalej zestaw to nie bardzo taki kołowrotek Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted August 20, 2018 Report Share Posted August 20, 2018 Bo to ma być do karpiówki lub żywca Olek ;-) Jak najbardziej ten SPRO się nada. Lub szukaj marki Delphin w sklepie Carpmix - Mantra lub Odysea. JKarp 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 21, 2018 Report Share Posted August 21, 2018 (edited) Januszku, nie doczytałem tego w pytaniu, zasugerowałem się że chodzi o spinning. W temacie innych metod połowu nie wypowiadam się, bo ostatni raz na spławik łowiłem 50 lat temu, a nigdy nie łowiłem na żywca... Edited August 21, 2018 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 21, 2018 Report Share Posted August 21, 2018 W dniu 13.08.2018 o 09:37, xxkrisu902 napisał: Docio znalazłem jakis kręciołek ze szpulą Long cast możesz rzucić okiem ?? Nada się, od biedy. Szpula long cast jest bardzo charakterystyczna lecz niektóre firmy uważają, że wydłużenie standardowej o 50% już uprawnia do nadania tej nazwy. Prawdziwy long cast - przykład Link to comment Share on other sites More sharing options...
miloszkn@gmail.com Posted September 2, 2018 Report Share Posted September 2, 2018 Panowie! Polecam przejrzeć kołowrotki z tej stronki http://got.by/2qj6c6. Sam posiadam trzy i jeszcze się nie zawiodłem. Odpowiednia cena do jakości. Myślę, że będziecie zadowoleni. Serdecznie polecam. Każdy znajdzie coś dla siebie i dopasuje do własnych potrzeb. Pozdrawiam sumiarz z nad warty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted September 3, 2018 Report Share Posted September 3, 2018 Widzę, że desperacja spamerów powoli osiąga szczyt skoro reklamują kołowrotki po 7-10$. 4 godziny temu, miloszkn@gmail.com napisał: Odpowiednia cena do jakości. Warto wiedzieć co się pisze polecając szmelc. No bo to cena sprzedaży a nie zakupu a zarobić trzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted September 3, 2018 Report Share Posted September 3, 2018 Czytałem sporo dobrych opinii o kołowrotkach z Aliexpress. Na pewno można kupić coś co pokręci w wędce z lekkim spławikiem. Jeśli ktoś lubi brać udział w loterii to warto kupować bez poleceni. Z pewnością warto kupić drobny sprzęt typu krętliki i worki pva. Gumy wyglądają jak z katalogu polskiego dystrybutora a cena jak w hurtowni albo niższa. Często kupuje drobny sprzęt jest dobrej jakości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeszczNaTwarzy Posted September 13, 2018 Report Share Posted September 13, 2018 Teoretycznie tak, ale ja osobiście odradzam bo raz, że na przesyłkę czekasz naprawdę długo, a dwa nigdy nie wiesz co dostaniesz nie wspominając już o gwarancji. Na allegro czy w sklepach internetowych w Polsce spokojnie znajdziesz dobry kołoworotek do tej ceny, nie widzę sensu kupna na zagranicznych portalach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts