Docio Posted October 16, 2018 Report Share Posted October 16, 2018 (edited) Zgodnie z tematem drutu ze stali nierdzewnej o średnicy 0,1 i 0,2 mm. Sklepy modelarskie od miesięcy świecą pustkami i choć mają w ofercie to od wiosny nigdzie nie spotkałem. Jasne, że nie jestem w stanie sprawdzić każdego sklepu a niektóre oferty na Alledrogo są z góry stracone przez negatywne komentarze, stąd ten post-prośba. Dlatego tu zwracam się z prośbą, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. Jestem, za rozsądną cenę, chętny zakupić po 10 szt odcinków 1 m każdej wspomnianej średnicy. Jeden odcinek wykluczony ze względu a raczej z braku możliwości prostowania go w warunkach domowych. Podawajcie linki, chętnie odwiedzę każdy. Pomocy ze sklepem stacjonarnym też nie odmówię. Edited October 16, 2018 by wind edycja tytułu. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 16, 2018 Report Share Posted October 16, 2018 Może Ebay.com? W przypadku problemów z dostawą odzyskanie pieniędzy zajmuje nie dłużej niż kilka dni. Nie kupowałem nigdy na allegro ale czytałem że obsługa klienta kuleje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 16, 2018 Author Report Share Posted October 16, 2018 (edited) Z ebay nie miałem styczności. Na Allegro konto mam od kilku lat i zero problemów jak dotąd. Większość problemów zapewniają sobie sami kupujący, bo 2 zł taniej. Zaraz spojrzę. Znalazłem jedną ofertę, chyba, bo po niemiecku a ja ni w ząb, więc odpada. Lubię rozumieć co czytam i jakie są warunki. Przejrzałem zasady płatności i wiem, że ebay odpada. Może i jesteśmy w UE ale moje konto i waluta jeszcze nie. Edited October 16, 2018 by Docio 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 16, 2018 Report Share Posted October 16, 2018 Warto wiedzieć co się kupuje. Wątpię żeby sprzedający był chętny do kontaktu w innym języku jeśli w ogóle zna język polski. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted October 16, 2018 Report Share Posted October 16, 2018 (edited) poszukaj w ofertach sklepów dentystycznych, używają tam drutów z nierdzewki. Wkleję link na szybko jaki znalazłem: znalazłem jeszcze taki sklep z drutem 0,15mm: Edited October 16, 2018 by wind edycja linków 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 16, 2018 Author Report Share Posted October 16, 2018 Dzięki Jungu. Druga to oferta hurtowa, te 0,5 kg starczyłoby do końca życia a i pewnie jeszcze by sporo zostało. Dental nie jest problemem ale jego magazynowanie już tak. W domu nie jestem w stanie go wyprostować. Kile do spławików muszą być niemal idealne. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 16, 2018 Report Share Posted October 16, 2018 Niemal idealne pozostawia miejsce na błąd Spławiki z pióra mają wygięte kile... 0.5 kg to oferta hurtowa? Potrzebne by były drobne poprawki w produkcji żeby zwiększyć rozmach, dodatkowy taboret na balkonie i zestaw pędzli Po kilku miesiącach nawet Cralusso dostanie zadyszki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted October 17, 2018 Report Share Posted October 17, 2018 (edited) 8 godzin temu, Docio napisał: W domu nie jestem w stanie go wyprostować. Jeden koniec do pręta w balustradzie na balkonie, na klatce schodowej, drugi do wkrętaka i pociągnąć. Widziałeś kiedyś, jak prostują drut 6 mm na jarzma do zbrojeń budowlanych? Stwórz tego miniaturę... Edited October 17, 2018 by Jotes 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted October 17, 2018 Report Share Posted October 17, 2018 Nie mam doświadczenia z prostowania stali nierdzewnej, ale może uda się wyprostować naciągając np. na śrubie rzymskiej. Uciąć odpowiedni odcinek drutu, jeden koniec jak napisał Jarek do balkonu, drugi do śruby rzymskiej i na drugi koniec balkonu. Przy naciąganiu śruby drut powinien się naddać. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts