Jump to content

Krętlik z agrafką Jaxon/Mikado?

Recommended Posts

Witam. Ostatnio chciałem kupić krętliki z agrafką strong i z tych tańszych znalazłem identyczny produkt firmy Jaxon i Mikado (w obu krętlik rolkowy) z tą różnicą że Jaxon ma o wiele większą wytrzymałość. Przy agrafce nr 10 deklarowana wytrzymałość Mikado to 11kg natomiast u Jaxona jest to 25kg. Sęk w tym że Jaxon często zawyrza deklarowaną wytrzymałość tak jak w przypadku ich żyłek i nie wiem ile jest prawdy w tych 25ciu kilogramach. Czy ktoś z was maił doczynienia z agrafkami tych firm i może mi powiedzieć które z nich lepiej kupić?
Pozdrawiam.

Godzinę temu, Piotr Sawicki napisał:

(...)u Jaxona jest to 25kg. (...)

To tak samo jak gdybym miał skośne oczy i gęstą czuprynę... :D

Daj sobie luz z krętlikami i agrafkami JAXONA.

Ps

Jeśli nie celujesz w suma, to weź Mikado w zupełności wystarczą, a agrafki na prawdę dobre.

Edited by wind
edycja linku

Jest niemożliwe aby przy rozmiarze nr 10 uzyskać 25 kg wytrzymałości.

Wybór nie jest łatwy. Sam straciłem kilka dużych ryb nim znalazłem agrafki z krętlikami naprawdę mocne. Takie które się nie rozpinają i nie rozginają bez powodu. Obejrzyj zdjęcia pod linkami niżej, naprawdę warto. Już przy zapinaniu na te agrafki przynęty poznaje się ich moc.

Dragon 50-70-108

Dragon spin Lock

Edited by wind
edycja linków

2 hours ago, Piotr Sawicki said:

Witam. Ostatnio chciałem kupić krętliki z agrafką strong i z tych tańszych znalazłem identyczny produkt firmy Jaxon i Mikado (w obu krętlik rolkowy) z tą różnicą że Jaxon ma o wiele większą wytrzymałość. Przy agrafce nr 10 deklarowana wytrzymałość Mikado to 11kg natomiast u Jaxona jest to 25kg. 

Mają rozmach "Ci mili ludzie" ;) Może dwie zakładali do testów?

U każdego z polskich dystrybutorów trafiają się perełki i buble. U jednych mniej, u innych więcej. Jednak wiele zależy od osobistych preferencji wędkarza. Np. kilkakrotnie spotkałem się z polecaniem plecionki MISTRALL Shiro, a ja po doświadczeniach nawet nie dotknąłbym jej. Podobnie z żyłkami, plecionkami, przyponami i innymi drobiazgami JAXONA, może nie są aż tak złe, ale opisane wręcz koszmarnie, licentia poetica. Natomiast, moim zdaniem bardzo rzetelnie opisane są ich wędziska i nie radziłbym nikomu przekraczania górnej granicy CW.

Edited by Alexspin