Piotr Sawicki Posted February 24, 2019 Report Share Posted February 24, 2019 Witam. Ostatnio chciałem kupić krętliki z agrafką strong i z tych tańszych znalazłem identyczny produkt firmy Jaxon i Mikado (w obu krętlik rolkowy) z tą różnicą że Jaxon ma o wiele większą wytrzymałość. Przy agrafce nr 10 deklarowana wytrzymałość Mikado to 11kg natomiast u Jaxona jest to 25kg. Sęk w tym że Jaxon często zawyrza deklarowaną wytrzymałość tak jak w przypadku ich żyłek i nie wiem ile jest prawdy w tych 25ciu kilogramach. Czy ktoś z was maił doczynienia z agrafkami tych firm i może mi powiedzieć które z nich lepiej kupić? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 24, 2019 Report Share Posted February 24, 2019 (edited) Godzinę temu, Piotr Sawicki napisał: (...)u Jaxona jest to 25kg. (...) To tak samo jak gdybym miał skośne oczy i gęstą czuprynę... Daj sobie luz z krętlikami i agrafkami JAXONA. Ps Jeśli nie celujesz w suma, to weź Mikado w zupełności wystarczą, a agrafki na prawdę dobre. Edited February 24, 2019 by wind edycja linku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted February 24, 2019 Report Share Posted February 24, 2019 (edited) Jest niemożliwe aby przy rozmiarze nr 10 uzyskać 25 kg wytrzymałości. Wybór nie jest łatwy. Sam straciłem kilka dużych ryb nim znalazłem agrafki z krętlikami naprawdę mocne. Takie które się nie rozpinają i nie rozginają bez powodu. Obejrzyj zdjęcia pod linkami niżej, naprawdę warto. Już przy zapinaniu na te agrafki przynęty poznaje się ich moc. Dragon 50-70-108 Dragon spin Lock Edited February 24, 2019 by wind edycja linków 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted February 24, 2019 Report Share Posted February 24, 2019 2 hours ago, Piotr Sawicki said: Witam. Ostatnio chciałem kupić krętliki z agrafką strong i z tych tańszych znalazłem identyczny produkt firmy Jaxon i Mikado (w obu krętlik rolkowy) z tą różnicą że Jaxon ma o wiele większą wytrzymałość. Przy agrafce nr 10 deklarowana wytrzymałość Mikado to 11kg natomiast u Jaxona jest to 25kg. Mają rozmach "Ci mili ludzie" Może dwie zakładali do testów? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Sawicki Posted February 25, 2019 Author Report Share Posted February 25, 2019 Wielkie dzięki za odpowiedź. Po tym co powiedzieliście będę omijał Jaxona szerokim łukiem, skoro dane które podają są tak niewiarygodne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted February 25, 2019 Report Share Posted February 25, 2019 Produkują buble i towar akceptowalnej a nawet dobrej jakości. Budżetowa marka i zdarzają się wpadki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 25, 2019 Report Share Posted February 25, 2019 (edited) U każdego z polskich dystrybutorów trafiają się perełki i buble. U jednych mniej, u innych więcej. Jednak wiele zależy od osobistych preferencji wędkarza. Np. kilkakrotnie spotkałem się z polecaniem plecionki MISTRALL Shiro, a ja po doświadczeniach nawet nie dotknąłbym jej. Podobnie z żyłkami, plecionkami, przyponami i innymi drobiazgami JAXONA, może nie są aż tak złe, ale opisane wręcz koszmarnie, licentia poetica. Natomiast, moim zdaniem bardzo rzetelnie opisane są ich wędziska i nie radziłbym nikomu przekraczania górnej granicy CW. Edited February 25, 2019 by Alexspin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted February 25, 2019 Report Share Posted February 25, 2019 Ja używam Robinsona krętlik walcowy z agrafką duo lock. Mniejsze stosuję głównie przy spinningu te większe przy gruncie. Jeszcze się na nich nie zawiodłem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts