evertos Posted April 24, 2019 Report Share Posted April 24, 2019 witam robie nowego posta poniewaz nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania a moze zle szukalem?prosze o wyrozumialosc lowie glownie szczupaki takie 90cm + . w anglii w tej chwili najlepsza dla mnie jest rzeka don i aire . problem w tym ze aktualnie odsprzedalem moj sprzet jaki posiadalem bo mialem troche problemow . mlynek shimano sahara padl hamulec i plecionka podczas rzutu sie skrecala. nie jestem pewien gdzie tkwil problem . potrzebuje naprawde solidny kolowrotek i bardzo zalezy mi na dalekich rzutach . mysle nad firma penn -slyszalem ze solidne i z gwarancja koszt 500zl plus minus . kijek z wyrzutem max 10-30gram z wlasnego doswiadczenia wiem ze zeby zlowic duzego szczupaka nie trzeba wielkich przynet moja najwieksza sztuke zlowilem na malutka czerwona rybke spinmad chyba 8gram a inne na obrotowki 12gram wiec panie i panowie dodam od siebie ze duze przynety i coraz to drozsze nie sa sposobem na duze ryby tylko zeby interes sie krecil i hajs zgadzal:) chce zamowic plecionke daiwa tournament 0.18mm i przypony wolframowe 20-30cm wytrzymalosc do 15kg .jesli zle kombinuje prosze o rady . jakies konkretne nazwy modele itp . jesli ktos ma jakies pytania odnosnie lowienia w uk chetnie odpowiem jesli bede umial . jesli zle trafilem z dzialem lub w odpowiedzi ktos chce tylko napisac zebym poczytal forum i poszukal odpowiedzi to niech admin od razu moj post skasuje . pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted April 25, 2019 Report Share Posted April 25, 2019 (edited) Wędka Konger World Champion Classic Kołowrotek Spro Red ArcTuff-Body W/S 10400 Plecionka Varivas High Grande X4 150m 0,15 Dragon Przypon Surflon 7x7 minimum 30cm. Linki wyłącznie poglądowe, sklepu nie polecam. Edited April 25, 2019 by wind edycja linków 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 25, 2019 Report Share Posted April 25, 2019 Skasuję Twój post jeżeli nie będziesz używał polskich znaków. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted April 25, 2019 Report Share Posted April 25, 2019 16 minut temu, wind napisał: Skasuję Twój post jeżeli nie będziesz używał polskich znaków. Mój??? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted April 25, 2019 Report Share Posted April 25, 2019 Poszukaj kołowrotka Dragon FISHMAKER II FD - ma płytką szpulę która pozwoli na sporo dalsze rzuty. Dodatkowo lepiej układa plecionkę co zapobiega jej skręcaniu. Waga ok 300g czyli spokojnie wyważy wędkę 10-30g o długości 270cm. Osobiście raczej wybrałbym 5-25g, ale u Ciebie mogą być inne warunki i większe ryby niż u nas na wyrybionych zbiornikach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted April 25, 2019 Report Share Posted April 25, 2019 2 godziny temu, Alexspin napisał: Mój??? Miałeś dwie szanse i nie skorzystałeś więc nie masz podstaw do zmartwień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evertos Posted April 25, 2019 Author Report Share Posted April 25, 2019 dziekuje za szybka i konkretna odpowiedz wind rob co chcesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted April 27, 2019 Report Share Posted April 27, 2019 Nie napisałeś zdaje się ceny kija jaki Cię interesuje. Z tej górnej półki polecę Ci Robinson Diaflex Pike Spin 240cm 10-30g. Kij klasa sama w sobie. Z trochę tańszych jeśli lubisz pełną rękojeść Cortez Pike Spin 240cm 8-28g. Co do kołowrotka to myślę że Penn to dobry wybór. Nie jest to maślana praca ale nie do zdarcia. Jeśli chodzi o plecionkę tej Daiwy nie miałem więc się nie wypowiem. Ja od kilku lat stosuję niezmiennie Robinson Phantom Green Spin. Jest robiona z włókien SPECTRA tak jak Power Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts