Wiktor Kruk Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 Co sądziecie o kołowrotku KOŁOWROTEK FX2000 oraz KOŁOWROTEK KF2000 czy nadadzą się głównie pod spinning? Jeśli nie to co polececie do 70-80 złotych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 A cóż można powiedzieć? Takie pieniądze to nie wydatek i wielkie ryzyko, żeby się nie móc przekonać naocznie, co jest wart. A kartę wędkarską już masz? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 11 łożysk musi sporo ważyć W takiej cenie wszystko będzie podobnej jakości. Poszukaj czegoś bardziej znanej marki żeby był jakikolwiek serwis. Mam na myśli Jaxon, Dragon, Robinson, Konger lub coś podobnego. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 A ja Wam napiszę, że zajrzałem pod link. Przejrzałem ofertę, wyodrębniłem kołowrotki FL i XF, i znalazłem kilka smaczków. Większość to dość dokładne odzwierciedlenia znanych kołowrotków za ułamek ceny. Materiały użyte na ich budowę są całkiem niezłe o ile wierzyć opisom aliexpress. Firma produkująca ten sprzęt to znany w Chinach Coonor. Jednak najciekawsze, z czym spotykam się pierwszy raz w kołowrotku innym niż multiplikator, to kołowrotek z dwoma przełożeniami. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Kruk Posted July 14, 2019 Author Report Share Posted July 14, 2019 (edited) Karte wędkarską właśnie robię. Edited July 14, 2019 by Wiktor Kruk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 4 godziny temu, Docio napisał: A ja Wam napiszę, że zajrzałem pod link. Przejrzałem ofertę, wyodrębniłem kołowrotki FL i XF, i znalazłem kilka smaczków. Większość to dość dokładne odzwierciedlenia znanych kołowrotków za ułamek ceny. Materiały użyte na ich budowę są całkiem niezłe o ile wierzyć opisom aliexpress. Firma produkująca ten sprzęt to znany w Chinach Coonor. Jednak najciekawsze, z czym spotykam się pierwszy raz w kołowrotku innym niż multiplikator, to kołowrotek z dwoma przełożeniami. Od trzech lat Robinson ma w swojej ofercie Dual MG ze zmiennym przełożeniem. To samo rozwiązanie, pokrętło przy korbce. Zamiennie mozna stosować 4 ,3:1 bądź 6,3:1 Męczę go już trzeci sezon i nadal działa bez problemu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted July 15, 2019 Report Share Posted July 15, 2019 6 godzin temu, wędkarstwo z pasją napisał: Od trzech lat Robinson ma w swojej ofercie Dual MG ze zmiennym przełożeniem. To samo rozwiązanie, pokrętło przy korbce. Zamiennie mozna stosować 4 ,3:1 bądź 6,3:1 Męczę go już trzeci sezon i nadal działa bez problemu No to wiadomo skąd mają projekt. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 15, 2019 Report Share Posted July 15, 2019 4 godziny temu, Docio napisał: No to wiadomo skąd mają projekt. Od Michella, bo oni już min. 10 lat temu robili takie ustrojstwa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Florczak Posted August 1, 2019 Report Share Posted August 1, 2019 Znacie tą historię jak chińska firma podrabiała zegarki Casio ? Okazało się, że są dokładniejsze i lepiej wykonane od oryginału a jakimś cudem zegarki po 1500zł robili za mniej jak tyś na podobnych komponentach... Więc nie zawsze chińskie to badziewie. To są dobre cwaniaki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 2, 2019 Report Share Posted August 2, 2019 12 godzin temu, Adrian Florczak napisał: Znacie tą historię jak chińska firma podrabiała zegarki Casio ? Nie, nie znam. Znam natomiast rozwój firmy i w latach 90-tych częściowo przeniosła swoje zakłady do Malezji, Singapuru i Chin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts