Jump to content

jaxon grey stream 8-30 265 połamana gurna część

Recommended Posts

• 4 weeks later...

Mi się właśnie wczoraj połamała górna część grey stream'a 2,65 4-17 cw. Trochę za mocno wygiąłem kij podczas holu Moczarki kanadyjskiej :D. Wiedziałem, że są to delikatne kije. Może jak się uda dokupić górną część to sprzedam, bo zbyt kluchowaty jest dla mnie ten kij i wolałbym coś mocniejszego.

14 godzin temu, Kern122 napisał:

(...) Trochę za mocno wygiąłem kij podczas holu Moczarki kanadyjskiej :D. (...)

Gratuluję połowu, to jest to, co też najczęściej udaje mi się złowić...:brawa:;):D

14 godzin temu, Kern122 napisał:

(...) wolałbym coś mocniejszego.

Polecam wędziska OKUMA Black Rock, lub ich wersje z dystrybucji Dragona - DRAGON Black Rock II. Mocne, energetyczne kijki. Ulubiona wędka Mojej Pani 198cm/3-18g mimo niewielkiej długości rzuca przynęty na odległości porównywalne z kijkami 240cm i nie boi się sandaczy i szczupaków w niewstydliwych rozmiarach.:)

Spytaj w sklepie. w przypadku Jaxon'a sprawa jest prosta na prośbę w sklepie wędkarskim mogą ci domówić odpowiednią część. U mnie przynajmniej tak jest więc w sprawie wędek używam tylko tej firmy

• 2 weeks later...

Wczoraj też złamałem wersję 240cm / 5-23g. Pomyliłem zaczep z rybą i strzeliła przy zacięciu, wcale nie jakimś silnym. Całkiem nowa wędka. Jest szansa, że uznają gwarancje? W serwisie można zamówić tą część szczytową ale cena z przesyłką wynosi 62,50. Za bardzo się nie opłaca, chyba kupię inną lepszą wędkę. Taki Robinson Maverick Pike Spin 2,40/8-28 będzie bardziej wytrzymały jak myślicie?

W dniu 15.09.2020 o 12:20, Fishi napisał:

Wczoraj też złamałem wersję 240cm / 5-23g. Pomyliłem zaczep z rybą i strzeliła przy zacięciu, wcale nie jakimś silnym. Całkiem nowa wędka. Jest szansa, że uznają gwarancje? W serwisie można zamówić tą część szczytową ale cena z przesyłką wynosi 62,50. Za bardzo się nie opłaca, chyba kupię inną lepszą wędkę. Taki Robinson Maverick Pike Spin 2,40/8-28 będzie bardziej wytrzymały jak myślicie?

W dniu 15.09.2020 o 12:20, Fishi napisał:

Przepaść między użytymi materiałami do budowy. Materiał z którego robią Grey Stream C24T nadaje się na teleskopy a nie spinningi. Robinson Maverick Pike Spin przy użytkowaniu zgodnym z przeznaczeniem ( wyrzut, zacięcie, hol) będzie bardziej wytrzymały. Przy uderzeniach niekoniecznie.

Rozumiem że swoją opinię opierasz na pomiarach w laboratorium? W innym przypadku to tylko Twoja prywatna opinia której nie możesz poprzeć faktami. 

Równie dobrze można napisać że jest odwrotnie i będzie miało tyle samo wspólnego z prawdą.