Łukasz Prośniewski Posted October 4, 2020 Report Share Posted October 4, 2020 witam. to moj pierwszy post wiec kilka słow o mnie. nie jestem początkujacym wędkarzem gdyż łowie juz ze 30 lat. na początku spławik pozniej grunt i na koniuec karpiarstwo. niestety z braku czasu został mi teraz praktycznie tylko spining bo zawsze mozna wyskoczyc na dwie czy trzy godzinki. i tak szukam wedki typowej pod szczupaka. najczesciej łowie na nie duzej rzece. kwota około 300 max 350zł. myślałem o tym: dam-cult-x-spin-2-70m-12-42g-9084719837 lub z cw 7-28 SAVAGE GEAR MPP2 SPIN 2,74m 10-30g 2SEC Wędka Cormoran RayCor-X 2,70m 10-35g DAM Effzett Impulse Zander 2,70m 10-30g Berkley E-Motion Spinning - 2,74m 10-30g może ktoś coś podpowie co kupić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kopala Posted October 4, 2020 Report Share Posted October 4, 2020 (edited) Mam tego mpp2 i nie ma lepszego kija. Również dużo bardzo dobrych wędkarzy go poleca. We większy wyrzut bo na przynęty po 8-10 cm to się okonie łowi.pod szczupaka nie schodzę poniżej 13cm i tobie też to radzę w gumy po 13 17 cm walą jeszcze takie 45 Edited October 4, 2020 by Hubert Kopala Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted October 4, 2020 Report Share Posted October 4, 2020 56 minut temu, Łukasz Prośniewski napisał: może ktoś coś podpowie co kupić W dziale spinnig znajdziesz kilkadziesiąt o ile nie kilkaset podobnych tematów. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 5, 2020 Report Share Posted October 5, 2020 (edited) 10 godzin temu, Hubert Kopala napisał: Mam tego mpp2 i nie ma lepszego kija. (…) Każda pliszka swój ogonek chwali. Ja powiem odwrotnie, nie ma kija najlepszego i niezastąpionego. Dla mnie najlepszy jest ten, którego akcja mi odpowiada, który dobrze mi leży w ręce, którym mogę machać kilka godzin bez nadmiernego zmęczenia. Jest bardzo wielu bardzo dobrych wędkarzy, którzy wskazaliby inne wędziska jako "najlepsze", więc nie pisz komunałów. Dla mnie, po wielu latach eksperymentów i zmian, aktualnie najlepszy jest DRAGON Nano Core 7-28g, ale to dla mnie i nigdy nie napiszę, że nie ma lepszego. Ps "Na tę chwilę najlepsze dla mnie, niekoniecznie musi odpowiadać Tobie". Edited October 5, 2020 by Alexspin 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 5, 2020 Report Share Posted October 5, 2020 9 godzin temu, Hubert Kopala napisał: Również dużo bardzo dobrych wędkarzy go poleca Hmmm, ciekawi mnie czy ich naprawdę znasz, czy z nimi rozmawiasz, czy też to jedynie youtuberzy? Ja wielu nie znam, tych naprawdę dobrych, medialnych jak i nieznanych. Jednak tych co znam, to jestem po imieniu i jeszcze żaden, jak Alex, stanowczo nie wypowiadał się o jakimś wędzisku, że jest najlepsze. Nikt wszystkich nie trzymał, nie oglądał, nie machał. Stanowczość raczej nie świadczy dobrze o tych "dobrych" wędkarzach. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 5, 2020 Report Share Posted October 5, 2020 Następny specjalista jednej marki który wszystkim poleca albo młody wędkarz który nie ma porównania. Wszystko przyjdzie z czasem. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 5, 2020 Report Share Posted October 5, 2020 Michał, niekoniecznie. Może to najzwyklejszy wpływ reklamy. Kupił, przekonał się, że ma to o czym mówiono i nie wie czego mu brakuje. Potrzeba czasu na stonowanie poglądów, gdyż to suma wszystkich doświadczeń życiowych. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 5, 2020 Report Share Posted October 5, 2020 Być może ale to dobrze świadczy o reklamie Wind dość szybko "zamknął" temat. Głównie Alex, oczywiście nie tylko, co chwilę coś poleca a ludzie dalej pytają o to samo. Nie łowie na spinning a potrafię wymienić coś polecanego bo tyle tego czytałem. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted October 5, 2020 Report Share Posted October 5, 2020 8 minut temu, zwykły michał napisał: (…) Głównie Alex, oczywiście nie tylko, co chwilę coś poleca (…) Głównie z własnego doświadczenia 90%, sporadycznie z doświadczenia dobrych znajomych 10%. Teraz pod każdą rekomendacją będę pisał "na tę chwilę najlepsze dla mnie, niekoniecznie musi odpowiadać Tobie". Nie będzie wątpliwości... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 5, 2020 Report Share Posted October 5, 2020 Odkąd pamiętam piszę "moim zdaniem", ale i tak ktoś od czasu do czasu nie potrafi tego przeczytać, albo najzwyczajniej nie rozumie. Także nie spodziewaj się rewolucji, ot więcej się nastukasz na klawiaturze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 5, 2020 Report Share Posted October 5, 2020 33 minuty temu, zwykły michał napisał: Nie łowie na spinning a potrafię wymienić coś polecanego bo tyle tego czytałem. Prawie nie czytam, nie wrócę już do spinningu, to karta zamknięta. Jednak w niektórych tematach nie mam wątpliwości, do kogo bym się zwrócił na tym forum i gdyby to był spinning, to Alex. Match w ciemno do Jotesa, Ciebie i Winda. Grunt standardowy Wind i znów Ty. Naprawdę ciężkie łowienie to jedynie Wartburg i ja coś o tym wiemy. On cały czas tak łowi ja już bardzo sporadycznie. No a morze to sam nie wiem. Kiedyś był Grzybek, może Hege ale on rozpieszczony rybami w Norwegii i mało się udziela. Została mucha ale o niej nie mam pojęcia i to machanie jest jeszcze gorsze do spinningu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts