Skocz do zawartości

Przegląd prasy, czyli co ciekawego w WW.

wind
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Logistyka jest taka, że numer opracowuje się na dwa miesiące przed terminem. Jeśli chciałoby się robić to bardziej "na bieżąco" to potrzeba posiadać własną drukarnię, dystrybutora i kolportera z całą siecią. Nawet w takim przypadku numer będzie opracowany z miesięcznym wyprzedzeniem. No chyba, że cofniemy się do lat 70/80-tych kiedy to w majowym numerze opisywano rozpoczęcie połowów podlodowych. :)

Kwietniowy ukazuje się w połowie marca ale opracowany był w lutym i lepiej się nie da uwzględniając prośby czytelników. Sam druk i dystrybucja to niemal dwa tygodnie.

Woldi przepraszam, nie miałem nawet na myśli aby komukolwiek zrobić przykrość. Ot podałem tę informację, gdyż jestem świadomy, że większość nie wie o takich rzeczach, bo i po co skoro im do łowienia to całkiem niepotrzebne. :) W sumie i mnie też, i gdyby nie, co sam wiesz, też pewnie bym nie wiedział. :)

A pogoda też mnie dołuje. Kilka dni temu zrobiłem opłaty, zajrzałem w rejestr a tam jak byk stało, że pod koniec marca przy całkiem ładnej pogodzie, w pięknych okolicznościach przyrody Portu Praskiego i z całkiem przyzwoicie gryzącymi rybkami spotkałem się na otwarciu sezonu z kumplami. Teraz jest niemal połowa kwietnia i śnieg dopiero co zniknął a wysoka woda na dniach podleje wszystko.

Woldi przepraszam, nie miałem nawet na myśli aby komukolwiek zrobić przykrość

Nie no bez przesady ;) najnormalniej w świecie pogoda już mnie wku...., bo podobnie do Ciebie zazwyczaj w marcu nad jeziorami przesiadywałem i już pierwsze nocki robiłem :)

• 6 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...

Swojego czasu kupowałem równolegle oba wydawnictwa i niewiele się one od siebie rózniły, jeśli chodzi o zawartość merytoryczną, bez względu na punkt siedzienia te same ryby łowi się w konkretnych porach roku. Nikt prochu nie wymyśli i nie odkryje nowych upodobań np. leszczy. Zmieniają się jedynie rozwiązania techniczne, nowe firmy, sprzętowe nowinki.

Dziś pozostaję przy prenumeracie WW, ta druga gazeta za bardzo ocieka jadem ;) .