HotDog1595ಠ_ಠ Posted August 12, 2021 Report Share Posted August 12, 2021 Witam mam pytanie dopiero zaczynam z wedkowaniem i chciałbym się zapytać czy dobrze wyliczyłem ciężar jaki moge wyrzucić wędką spinningową,To tak do stalki przywiązałem ceglany koszyczek i uniosłem do góry moja wędka była zgięta w 90 stopniach odwiązałem koszyczek i zaniosłem na wage ciężar koszyczka wynosił 300 gram.Czyli moja wędka bedzie mogła wyrzucić 300 gram przynęty tak? czy morze powinienem coś jeszcze dodatkowo obliczyć,proszę pomóżcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted August 12, 2021 Report Share Posted August 12, 2021 nie, to znaczy rzucić możesz ale licz się ze złamaniem. Ciężar wyrzutu powinieneś mieć opisany na wędce. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 12, 2021 Report Share Posted August 12, 2021 Pomyśl trochę Żeby zarzucić musisz wziąć wymach żeby nadać ruch przynęcie. W tym momencie złamie się Twoje wędzisko. Cw powinno być opisane na blanku. Jeżeli nie ma to poszukaj jakiś innych oznaczeń typu model, numer seryjny i poszperaj w internecie. Niedawno Docio opisywał jak z grubsza można określić cw. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted August 12, 2021 Report Share Posted August 12, 2021 (edited) 15 godzin temu, HotDog1595ಠ_ಠ napisał: Witam mam pytanie dopiero zaczynam z wedkowaniem i chciałbym się zapytać czy dobrze wyliczyłem ciężar jaki moge wyrzucić wędką spinningową,To tak do stalki przywiązałem ceglany koszyczek i uniosłem do góry moja wędka była zgięta w 90 stopniach odwiązałem koszyczek i zaniosłem na wage ciężar koszyczka wynosił 300 gram.Czyli moja wędka bedzie mogła wyrzucić 300 gram przynęty tak? czy morze powinienem coś jeszcze dodatkowo obliczyć,proszę pomóżcie. A napisali coś na wędzisku? Tak w okolicach uchwytu. Ewentualnie zrób zdjęcie sprzętu i wrzuć na forum. Edited August 13, 2021 by HaDe Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted August 13, 2021 Report Share Posted August 13, 2021 To co zrobiłeś to sprawdziłeś moc wędki i wynosi ona około 1/3 lb. JKarp Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted August 13, 2021 Report Share Posted August 13, 2021 9 hours ago, JKarp said: To co zrobiłeś to sprawdziłeś moc wędki i wynosi ona około 1/3 lb. JKarp A nie 2/3 lb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted August 13, 2021 Report Share Posted August 13, 2021 10 godzin temu, JKarp napisał: To co zrobiłeś to sprawdziłeś moc wędki i wynosi ona około 1/3 lb. JKarp 46 minut temu, zwykły michał napisał: A nie 2/3 lb? To co to za wędzisko? Ja spinningiem 4 lb łowię mikro-ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 13, 2021 Report Share Posted August 13, 2021 (edited) 55 minut temu, HaDe napisał: To co to za wędzisko? Jak dla mnie to jakiś super-ultra light albo super-hiper parabolic. Edited August 13, 2021 by Docio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts