Warchi1 Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 Witam. Tak jak w tytule. Może ktoś z Was spotkał się z taką przynętą jak na zdjęciu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 (edited) Jest to odlew najprawdopodobniej z żywicy epoksydowej. Ale ten zadzior z przodu wygląda trochę jak z formy do odlewania plastiku. Ale jest to najprawdopodobniej prototyp sprawdzający materiał ponieważ nie ma żadnych uszek do zawieszenia kotwiczki lub haczyka ani do przywiązania przynęty do przyponu/szybko złączki. Wiec do łowienia raczej się nie nada. Edited October 28, 2021 by mikolaj łódzki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warchi1 Posted October 28, 2021 Author Report Share Posted October 28, 2021 To jest do drop shota. Podobno z Litwy. Może ktoś się spotkał i zna nazwę producenta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 Popytaj w sklepach wędkarskich 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted October 28, 2021 Report Share Posted October 28, 2021 5 godzin temu, Warchi1 napisał: to jest do drop shota. Podobno z Litwy. Może ktoś się spotkał i zna nazwę producenta? Możesz podesłać więcej zdjęć ? może zdjęcie od góry by coś wyjaśniło . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warchi1 Posted October 29, 2021 Author Report Share Posted October 29, 2021 Kolega kupił te przynęty w sklepie wędkarskim w Berlinie. Sprzedawca nie chciał powiedzieć kto jest producentem. Jutro będę je mieć i podeślę więcej zdjęć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 29, 2021 Report Share Posted October 29, 2021 24 minuty temu, Warchi1 napisał: Sprzedawca nie chciał powiedzieć kto jest producentem. Może rękodzieło? Wielokrotnie u nas spotykałem w sklepach wędkarskich spławiki robione przez wędkarzy i zawsze na takie pytanie dostawałem odpowiedź - rękodzieło. Handlarze nie chcą ujawniać intratnych umów z rękodzielnikami, ot i cała tajemnica. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 29, 2021 Report Share Posted October 29, 2021 Powiedział że przynęta pochodzi z Litwy żeby zbyć kolegę a równie dobrze może być robiona na zapleczu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HaDe Posted October 29, 2021 Report Share Posted October 29, 2021 Osobiście jeszcze nigdy nie spotkałem się z rękodzielniczymi gumami, które miały zatopione w korpusie dodatkowe elementy. W komercyjnych przynętach owszem. Być może to przynęta z manufakturki litewskiej jak i ... chińskiej. Ale i tak bez odnalezienia źródełka, to tylko domysły. Tak z ciekawości się zapytam, czy materiał jest miękki, czy twardy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warchi1 Posted October 29, 2021 Author Report Share Posted October 29, 2021 Dzisiaj bądź jutro będę ją miał. Kolega chwalił jej lownosc. Tak jak pisałem powyżej, zakupione w sklepie w Berlinie. Gość ma podobno ogrom przynęt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 29, 2021 Report Share Posted October 29, 2021 3 hours ago, HaDe said: Ale i tak bez odnalezienia źródełka, to tylko domysły. Wątpię żeby chcieli się podzielić źródełkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warchi1 Posted October 29, 2021 Author Report Share Posted October 29, 2021 U nich po euro stoją i do Berlina trzeba jechać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 29, 2021 Report Share Posted October 29, 2021 2 godziny temu, Warchi1 napisał: U nich po euro stoją i do Berlina trzeba jechać. A w Google po zdjęciu szukałeś? Dziwne, że tylko w jednym miejscu są dostępne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warchi1 Posted October 29, 2021 Author Report Share Posted October 29, 2021 Ciężko. Trochę ona wygląda jak wypluwka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 29, 2021 Report Share Posted October 29, 2021 Po zdjęciu faktycznie nie da rady ale wpisałem wprost w google i oto efekt: mistrall, mizugiwa-Chiny, bez nazwy. Nasunęło mi się pytanie. Czy to ja jestem genialny, czy Ty wyjątkowo leniwy? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted October 30, 2021 Report Share Posted October 30, 2021 11 godzin temu, Docio napisał: Nasunęło mi się pytanie. Czy to ja jestem genialny, czy Ty wyjątkowo leniwy? Może dwa w jednym ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 30, 2021 Report Share Posted October 30, 2021 Mikołaj, no jak Cię lubię, to był sarkazm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warchi1 Posted October 31, 2021 Author Report Share Posted October 31, 2021 W końcu je mam. Są bardzo miękkie. Gość że sklepu niby powiedział, że robi je firma Illex. Ale w necie nie widzę. Dodaje zdjęcia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 31, 2021 Report Share Posted October 31, 2021 3 hours ago, Warchi1 said: Gość że sklepu niby powiedział, że robi je firma Illex. Ale w necie nie widzę. Jest pełno zdjęć i sklepów. Wpisałem tylko "Illex" w wyszukiwarce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warchi1 Posted October 31, 2021 Author Report Share Posted October 31, 2021 Tylko czy znalazłeś tą przynętę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 31, 2021 Report Share Posted October 31, 2021 Co za nieporadność. Sprawdź katalog Illes a zobaczysz, że na ten rok francuzi w ogóle nie dali ofert dla drop-shot. U nas technika ta jest niedozwolona, więc nie spodziewaj się jawnej sprzedaży do tej techniki lecz nazw zbliżonych stosowanych do przynęt spinningowych, choć podane przeze mnie linki temu przeczą. Jeśli upierasz się konkretnie przy tej przynęcie to kontakt ze sklepem i wio pojazdem, masz jakieś 200 km do Berlina. Jak na zaspokojenie swoich pragnień to niewiele. I spiesz się, bo jeśli nie ma w katalogu na ten rok a mamy listopad na progu, to nic tylko są to końcówki magazynowe i będzie można o nich zapomnieć. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 31, 2021 Report Share Posted October 31, 2021 Sprawdziłem dwa ostatnie katalogi i nie ma takiej gumy. Może to model wycofany z oferty i sprzedają resztki.. Nie spotkałem się wcześniej z Illex i mają ciekawą ofertę. Wiele z tego widziałem na AliExpress 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warchi1 Posted October 31, 2021 Author Report Share Posted October 31, 2021 (edited) Ty chyba zaspokajasz swoje potrzeby szyderą. Oczywiście to do Docio. Dziękuję Panowie za pomoc. Zamykam temat i pozdrawiam. Edited October 31, 2021 by Warchi1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted November 3, 2021 Report Share Posted November 3, 2021 W dniu 31.10.2021 o 14:15, Warchi1 napisał: Ty chyba zaspokajasz swoje potrzeby szyderą. Oczywiście to do Docio.(...) Wyjątkowo niemiłe i niestosowne... Na przyszłość możesz spodziewać się ignorowania Twoi pytań, czego Ci nie życzę. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts