hala Napisano 30 Października 2021 Zgłoszenie Napisano 30 Października 2021 Chętnie przyjmę lub kupię stary kołowrotek Mikado KJ 320 RD. Głównie interesuje mnie kabłąk do tego kołowrotka.
Wartburg Napisano 1 Listopada 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Listopada 2021 Do dziwadeł i antyków doginałem ze szprychy od roweru wyczynowego materiał: kwasówka lub chromowana zazwyczaj skutecznie 1
zwykły michał Napisano 1 Listopada 2021 Zgłoszenie Napisano 1 Listopada 2021 Nie można dopasować z innego kołowrotka podobnej wielkości?
hala Napisano 2 Listopada 2021 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2021 Serwis Mikado stwierdził że nie można dopasować tego kabłąka z innych kołowrotków. Drut kabłąka po stronie rolki jest zatopiony w odlewie tego elementu.
Docio Napisano 2 Listopada 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2021 Rozumiem sentyment do tego kołowrotka i chęć jego naprawy. Jednak czy coś stoi na przeszkodzie aby go odłożyć na półkę zasłużonej emerytury i kupić coś nowego?
Wartburg Napisano 2 Listopada 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2021 2 godziny temu, hala napisał: Serwis Mikado stwierdził że nie można dopasować tego kabłąka z innych kołowrotków.Drut kabłąka po stronie rolki jest zatopiony w odlewie tego elementu. Pitagoras twierdzi że matematyka śmierdzi.... Kołowrotki robione w Kitaju miewają współ wymienne podzespoły. ZATOPIONY? To rozwierć i wklej PS mi by sie nie chciało a robie bardziej karkołomne akcje ratunkowe kołowrotkom 50 czy nawet 70 +
hala Napisano 2 Listopada 2021 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2021 Podjąłem próbę rozwiercenia. Nie udało się. Element niemożliwy do dalszego wykorzystania. Dziękuję Kolegom za dobre rady.
zwykły michał Napisano 2 Listopada 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2021 Czyli niewiele straciłeś. 3 godziny temu, Wartburg napisał: Kołowrotki robione w Kitaju miewają współ wymienne podzespoły. Pewnie dlatego że są takie same tylko inaczej malowane Niewiele można wymyśleć wśród modeli w cenie kilkudziesięciu złotych
Wartburg Napisano 2 Listopada 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2021 (edytowane) Z pół roku temu wyp****** na szmelc skrzynkę takich kołowrotków kupionych przypadkowo razem z zabytkowymi wędkami, szczerze to większość działała, ale pobieżne oględziny nie rokowały długiej i bezawaryjnej eksploatacji. Jeśli KONIECZNIE chcesz reanimować to ZOMBIE przy okazji / z naciskiem na długo sie zejdzie/ Poszukać mogę kabłąka od jakiegoś tyfusa w graciarni znajomego kolekcjonera. Edytowane 2 Listopada 2021 przez Wartburg
Wartburg Napisano 2 Listopada 2021 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2021 7 godzin temu, hala napisał: Podjąłem próbę rozwiercenia. Nie udało się. Element niemożliwy do dalszego wykorzystania. Dziękuję Kolegom za dobre rady. W imadle wiertarką na stojaku kolumnowym?
Rekomendowane odpowiedzi