Jump to content

Sygnalizator do method feeder

Recommended Posts

A kto może Ci zabronić? Tylko po co skoro szczytówka jest sygnalizatorem. Nawet na filmie widać dużo wcześniejsze wskazanie szczytówki nim zaczął "trąbić" sygnalizator.

Godzinę temu, Podlodoweczka napisał:

No ale na nockę może być przydatne zamiast dzwonka

Chyba nocą nie łowiłeś na feeder, bo gdybyś łowił to wiedziałbyś, że tylko świetlik.

1 hour ago, Podlodoweczka said:

No ale na nockę może być przydatne zamiast dzwonka, bo ja nie lubię mieć czegoś na szczytowce podczas wędkowania.

Spróbuj czy Ci pasuje takie łowienie z sygnalizatorem. Jako dodatek do drgającej szczytówki to nieporozumienie ale to moje zdanie na podstawie własnych przyzwyczajeń i umiejętności. Wielu z nas ma jakieś ograniczenia zdrowotne i taki sygnalizator może być pomocny w skutecznym łowieniu.

Nie rozumiałem stosowania wolnego biegu do feedera. Kupiłem kołowrotek, połowiłem i dalej nie widzę zastosowania :) Odejście za potrzebą i zostawienie zarzuconych wędek to w Anglii automatycznie mandat. 

10 godzin temu, Docio napisał:

Chyba nocą nie łowiłeś na feeder, bo gdybyś łowił to wiedziałbyś, że tylko świetlik.

Łowiłem nocą i już pisałem że nie lubię mieć czegokolwiek na szczytowce podczas wędkowania. Ile ludzi tyle metod wędkowania i przyzwyczajeń. Mi na pewno przyda się taki sygnalizator. 

10 godzin temu, zwykły michał napisał:

Spróbuj czy Ci pasuje takie łowienie z sygnalizatorem. Jako dodatek do drgającej szczytówki to nieporozumienie ale to moje zdanie na podstawie własnych przyzwyczajeń i umiejętności. Wielu z nas ma jakieś ograniczenia zdrowotne i taki sygnalizator może być pomocny w skutecznym łowieniu.

Nie rozumiałem stosowania wolnego biegu do feedera. Kupiłem kołowrotek, połowiłem i dalej nie widzę zastosowania :) Odejście za potrzebą i zostawienie zarzuconych wędek to w Anglii automatycznie mandat. 

Ja osobiście mam kołowrotki z wolnym biegiem do feederow ale nie używam go, a mam dlatego że te kołowrotki zakładam również do łowienia klasycznego na grunt. Nie jestem z tych co mają po 50 wędek i 50 kołowrotków tylko łowię bardziej uniwersalne. I przede wszystkim żyjemy w Polsce nie w Anglii

2 godziny temu, Podlodoweczka napisał:

Łowiłem nocą i już pisałem że nie lubię mieć czegokolwiek na szczytowce podczas wędkowania. Ile ludzi tyle metod wędkowania i przyzwyczajeń. Mi na pewno przyda się taki sygnalizator. 

Nie wiem w czym problem i raczej nie ma sensu go roztrząsać. Jeśli sygnalizator ma Ci sprawiać radochę podczas wędkowania, to jak pisałem wcześniej, nikt Ci nie może zabronić, a radocha w wędkowaniu najważniejsza. :) 

Tu na forum jest gość, który cieszyłby się jak dziecko gdyby mógł wyskoczyć nad Wisłę z  leszczyną i potrenować przystawkę. Radocha najważniejsza. :D 

• 1 month later...
W dniu 1.05.2022 o 10:09, Docio napisał:

Tu na forum jest gość, który cieszyłby się jak dziecko gdyby mógł wyskoczyć nad Wisłę z  leszczyną i potrenować przystawkę. Radocha najważniejsza. :D 

No gratuluje nie wiedziałem że gustujesz w leszczynie, 
Proponowałbym szczytówke jednak zrobic z jałowca :P

Tutaj gość z Bełchatowa zrobił fajny sygnalizator widziałem jak działa na żywo, odkłada wędkę tak jak na podpórki i to wszystko działa perfekcyjnie potrafi sygnalizować każde puknięcie rybki. 

• 3 months later...