Podlodoweczka Posted April 25, 2022 Report Share Posted April 25, 2022 Co myślicie o takim sygnalizatorze do metody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 25, 2022 Report Share Posted April 25, 2022 A kto może Ci zabronić? Tylko po co skoro szczytówka jest sygnalizatorem. Nawet na filmie widać dużo wcześniejsze wskazanie szczytówki nim zaczął "trąbić" sygnalizator. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted April 25, 2022 Report Share Posted April 25, 2022 Przydatne tak samo jak wolny bieg do drgającej szczytówki. Zastosowanie w bardzo specyficznych sytuacjach i spokojnie można żyć bez tego. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted April 30, 2022 Report Share Posted April 30, 2022 Piąte koło u wozu. Oczywiście można ale po co? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlodoweczka Posted April 30, 2022 Author Report Share Posted April 30, 2022 No ale na nockę może być przydatne zamiast dzwonka, bo ja nie lubię mieć czegoś na szczytowce podczas wędkowania. No i w dzień też spoko bo możemy na chwilę spuścić oko z wędek i będziemy słyszeć że coś się dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted April 30, 2022 Report Share Posted April 30, 2022 Jeżeli już to sygnalizator ustawiony przed szczytówką. Wtedy będzie sygnalizacja każdego trącenia. Przy takim ustawieniu dowiesz się że wciąga wędkę do wody. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 30, 2022 Report Share Posted April 30, 2022 Godzinę temu, Podlodoweczka napisał: No ale na nockę może być przydatne zamiast dzwonka Chyba nocą nie łowiłeś na feeder, bo gdybyś łowił to wiedziałbyś, że tylko świetlik. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted April 30, 2022 Report Share Posted April 30, 2022 1 hour ago, Podlodoweczka said: No ale na nockę może być przydatne zamiast dzwonka, bo ja nie lubię mieć czegoś na szczytowce podczas wędkowania. Spróbuj czy Ci pasuje takie łowienie z sygnalizatorem. Jako dodatek do drgającej szczytówki to nieporozumienie ale to moje zdanie na podstawie własnych przyzwyczajeń i umiejętności. Wielu z nas ma jakieś ograniczenia zdrowotne i taki sygnalizator może być pomocny w skutecznym łowieniu. Nie rozumiałem stosowania wolnego biegu do feedera. Kupiłem kołowrotek, połowiłem i dalej nie widzę zastosowania Odejście za potrzebą i zostawienie zarzuconych wędek to w Anglii automatycznie mandat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlodoweczka Posted May 1, 2022 Author Report Share Posted May 1, 2022 10 godzin temu, Docio napisał: Chyba nocą nie łowiłeś na feeder, bo gdybyś łowił to wiedziałbyś, że tylko świetlik. Łowiłem nocą i już pisałem że nie lubię mieć czegokolwiek na szczytowce podczas wędkowania. Ile ludzi tyle metod wędkowania i przyzwyczajeń. Mi na pewno przyda się taki sygnalizator. 10 godzin temu, zwykły michał napisał: Spróbuj czy Ci pasuje takie łowienie z sygnalizatorem. Jako dodatek do drgającej szczytówki to nieporozumienie ale to moje zdanie na podstawie własnych przyzwyczajeń i umiejętności. Wielu z nas ma jakieś ograniczenia zdrowotne i taki sygnalizator może być pomocny w skutecznym łowieniu. Nie rozumiałem stosowania wolnego biegu do feedera. Kupiłem kołowrotek, połowiłem i dalej nie widzę zastosowania Odejście za potrzebą i zostawienie zarzuconych wędek to w Anglii automatycznie mandat. Ja osobiście mam kołowrotki z wolnym biegiem do feederow ale nie używam go, a mam dlatego że te kołowrotki zakładam również do łowienia klasycznego na grunt. Nie jestem z tych co mają po 50 wędek i 50 kołowrotków tylko łowię bardziej uniwersalne. I przede wszystkim żyjemy w Polsce nie w Anglii 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted May 1, 2022 Report Share Posted May 1, 2022 Nie wszyscy żyjemy w Polsce i pisze ze swojej perspektywy. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 1, 2022 Report Share Posted May 1, 2022 2 godziny temu, Podlodoweczka napisał: Łowiłem nocą i już pisałem że nie lubię mieć czegokolwiek na szczytowce podczas wędkowania. Ile ludzi tyle metod wędkowania i przyzwyczajeń. Mi na pewno przyda się taki sygnalizator. Nie wiem w czym problem i raczej nie ma sensu go roztrząsać. Jeśli sygnalizator ma Ci sprawiać radochę podczas wędkowania, to jak pisałem wcześniej, nikt Ci nie może zabronić, a radocha w wędkowaniu najważniejsza. Tu na forum jest gość, który cieszyłby się jak dziecko gdyby mógł wyskoczyć nad Wisłę z leszczyną i potrenować przystawkę. Radocha najważniejsza. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted June 13, 2022 Report Share Posted June 13, 2022 W dniu 1.05.2022 o 10:09, Docio napisał: Tu na forum jest gość, który cieszyłby się jak dziecko gdyby mógł wyskoczyć nad Wisłę z leszczyną i potrenować przystawkę. Radocha najważniejsza. No gratuluje nie wiedziałem że gustujesz w leszczynie, Proponowałbym szczytówke jednak zrobic z jałowca 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazikon Posted June 16, 2022 Report Share Posted June 16, 2022 Tutaj gość z Bełchatowa zrobił fajny sygnalizator widziałem jak działa na żywo, odkłada wędkę tak jak na podpórki i to wszystko działa perfekcyjnie potrafi sygnalizować każde puknięcie rybki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arczi_ Posted September 18, 2022 Report Share Posted September 18, 2022 Wydaje mi się, że jak ktoś chce mieć koniecznie sygnalizator do metody to powinien sobie taki kupić (przeważnie kosztuje on koło 10zł) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts