Jump to content

feeder do 250zł

Recommended Posts

dzien dobry prosze o pomoc w doradzeniu jaką wędke kupic (samego kija) wędka bedzie używany do medody feeder zależy mi na tym  by zmieścic sie  w cenie 250zł żeby max ciężar wyżutu wynosił nie mniej niż 100g i by długośc oscylowała w 330cm 360cm myślałem nad https://sklepdrapieznik.pl/feedery-i-pickery/324-mikado-golden-bay-feeder-360-140g.html?fbclid=IwAR0d4sgBVwU7dmcbePCbEoUWjpnvm2i6xOywYDOOA1c6-wiy9UPd4ldWnzw lecz nie wiem czy to dobry pomysł jeśli ktos by zechciał pomóc bym był bardzo wdzięczny 

jeśli chodzi o długośc to słyszałem że taka najlepsza a jesli chodzi o cięzar to chciał bym łapać też troche większe ryby np 5 kg tam gdzie jeżdze są takie i duzo wieksze chodzi o to żebym mógł łapać wszystko i nie martwic sie o wytrzymałość

Przed wyjazdem nad nową wodę mówili mi że kij 5 m w zupełności wystarczy. Na miejscu okazało się, że kij musi mieć minimum 7 m a jeśli nie to męczarnia albo całkowita porażka.

Z zabobonami i "dobrymi" radami kolegów i znajomych jeszcze nikt samotnie nie wygrał. Na szczęście kilka razy naszej forumowej społeczności udało się to, a w efekcie uchroniło kilka osób przed stratą pieniędzy w sklepie i nerwów nad wodą.

Napisz czy to będzie rzeka, czy jezioro/staw. Jakie obciążenie zamierzasz używać, jak daleko posyłać zestaw. Jakie ryby najczęściej łowiłeś i o jakie wadze. Na początek wystarczy aby złapać odpowiedni pogląd na sprawę.

W zeszłym roku testowałem kij Abaya Tectra, federek o długości 3,9 m i c.w. do 120g. Używałem go zarówno na wodach stojących jak i rzekach, w tym Wiśle. Moje odczucia z użytkowania są na tyle dobre, że niedawno dokupiłem drugi taki sam  :) . Cena to jakies 240 zł.