Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprzęt w zasadzie skompletowany, pozostało jeszcze do kupna; sztuczna ochotka, kilkanaście mormych, żyłka 0,12 no i wyczajenie w jakie dni i w których sklepach będzie pojawiać się świeża ochotka. W samym tylko styczniu całe dwa tygodnie spędzę nad jeziorem, więc odbije sobie zeszłoroczny sezon :D. Mam nadzieję, że lód dopisze :ph34r: i ryba zacznie już się gromadzić w głębszych partiach jeziora. Na pewno zdam fotorelację, bo aparat biorę na 100%.

Napisano

Witam mam nadzieję ,że w nadchodzący weekend będę mógł rozpocząć pod lodowe łowy oczywiście jeżeli grubość lodu pozwoli na niego wejść. Tej zimy tylko pod lodowy spinning oraz żywiec ,mormyszki sobie odpuszczę

Napisano

byłem dziś na lodzie na nie wielkim stawie, bliżej środka dużo odparzelisk lepiej nie wchodzić a przy brzegu około 10cm grubości w miarę bezpieczny ale niestety nic nie brało :angry:

Napisano

witam. 3 dni temu nadarlem okoni po 25 cm i wiekszego 28 cm.wczoraj i dzis male albo nic. jedna stynka spodobala sie szczupakowi i uciekl z blacha. i dobrze. jutro kolejne starorzecz do wiercenia. cisnienie wysokie i lipa. pozdro 4 all

Napisano

Kamil, a gdzie na Pomorzu konkretnie pomieszkujesz? W Trójmieście i okolicach był czas, że chłopaki połowili, jednak teraz to już chyba lód zdecydowanie za słaby. Mam cichą nadzieję ;) połowić jak człowiek ;), z brzegu na długiego kija.

Napisano (edytowane)

okoniarz, tutaj na Kaszubach była bardzo długa odwilz i lód jest cięki, a nawet jeżeli miejscami gruby, to strasznie kruchy. Poczekaj z tym urlopem.

PS. Temperatura ciągle się wacha między -3 a 2.

Edytowane przez Kadebla
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...