Wartburg Napisano 6 Września 2022 Autor Zgłoszenie Napisano 6 Września 2022 Dla jasności koszt żywicy przekraczal zakup jekiegośtam współczesnego wędziska o porównywalnych parametrach.... 1
zwykły michał Napisano 6 Września 2022 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2022 Renowacja nie może być tania ale robisz na własny użytek i nie ma sensu oszczędzać.
Wartburg Napisano 6 Września 2022 Autor Zgłoszenie Napisano 6 Września 2022 2 godziny temu, zwykły michał napisał: Renowacja nie może być tania ale robisz na własny użytek i nie ma sensu oszczędzać. Wędka nie samochód 1
zwykły michał Napisano 6 Września 2022 Zgłoszenie Napisano 6 Września 2022 Niby tak ale przyjemniej jest łowić zadbanym sprzętem.
Wartburg Napisano 6 Września 2022 Autor Zgłoszenie Napisano 6 Września 2022 Wartburg też sie "troche" zmienił, zasadniczo nie posiadał pół podłogi, tylnych wahaczy i paru innych drobiazgów np skrzynia biegów... Tak to wygladało po otwarciu dzwi po kilku letnim postoju w pokrzywach...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 27 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 27 Lutego 2023 (edytowane) Pare dni temu doznaliśmy przeprowadzki, po drodze po chleb, zboczyłem nieco o jedyne połtora kilometra. Taki widoczek, piękna droga do nikąd, znaku "zmiana nawierzchni na chlupkie trzęsawisko" brak Stało się coś dziwnego, wizja lokalna obudziła u mnie dziką nomen-omen Rządze .... finezji... Chyba sie starzeje. Edytowane 27 Lutego 2023 przez Wartburg 7
Wartburg Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 26 Kwietnia 2023 Wziołem się za ogrodnictwo Ciąg dalszy wkrótce 1
zwykły michał Napisano 28 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Napisano 28 Kwietnia 2023 Wybrałeś gatunek bambusa, teraz poprzez odpowiednią pielęgnację i nawożenie stworzysz materiał odpowiedniej jakości Może brzmi szyderczo ale zasobność gleby będzie miała przełożenie na wartość użytkową drewna. 1
Wartburg Napisano 28 Kwietnia 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 28 Kwietnia 2023 W beczce jest połowa wolna do zapełnienia odpowiednim podłożem, zresztą juz zmagazynowanym
zwykły michał Napisano 28 Kwietnia 2023 Zgłoszenie Napisano 28 Kwietnia 2023 Starannie zaplanowana akcja Powodzenia
mikolaj łódzki Napisano 1 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 1 Maja 2023 Czekam na relacje po zimie. Chyba moje myśli zaczynają kierować się ku ogrodnictwu. 1
Wartburg Napisano 1 Maja 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 1 Maja 2023 Zacznij od kompostu, robaki ze sklepu pachną żle albo wcale.... 2
zwykły michał Napisano 2 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Maja 2023 Może mnie wyobraźnia ponosi ale robaki ze swojej hodowli można ukierunkować zapachowo przez odpowiednią dietę i podłoże. Z mojego doświadczenia wynika, że robaki zbierane na brzegu są bardziej skuteczne bo mają zapach okolicznej ziemi. Nie jest tajemnicą, że w czasach kiedy ścieki były zrzucane bezpośrednio do rzeki dodatek np maślanki dawał bardzo dobre efekty. Kilka lat łowiłem obok fabryki płatków śniadaniowych i pszenica z kukurydzą sprawdzały się najbardziej. Co ciekawe ścieków nie zrzucali ale zapach w jakiś sposób się przenosił. 2
mikolaj łódzki Napisano 2 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) Osobiście prawdziwego kompostownika nie zrobię ale ersadz w postaci pojemnika plastikowego w piwnicy do połowy wypełnionego ziemią ,już posiadam ( od ponad roku) miałem już ładną ilość robaczków ( w niektórych miejscach było ich więcej niż ziemi ) ale niestety zapomniało mi się o nim w październiku a przypomniałem sobie o nim dopiero 3 tygodnie temu........ nie chwaliłem się taką hodowla bo uznałem że nie jest to nic niezwykłego. A z zapachem to prawda wręcz te sklepowe są sterylne. Edytowane 2 Maja 2023 przez mikolaj łódzki 1
zwykły michał Napisano 2 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Maja 2023 Sklepowe to jak świeże zioła z supermarketu. Produkcja masowa, liczy się ilość i jakość oczywiście ale nikt nie będzie poświęcał więcej czasu niż potrzeba. 1
mikolaj łódzki Napisano 2 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Maja 2023 Zauważyłem też że te sklepowe są bardziej twarde na zewnątrz ale są po prostu wodą w środku a te z hodowli własnej mają bardziej jednorodną strukturę i przypominają baaardzo miękkiego żelka.
zwykły michał Napisano 2 Maja 2023 Zgłoszenie Napisano 2 Maja 2023 Pewnie dlatego, że hodujesz inny gatunek. Musiałbyś spróbować hodować dżdżownice ze sklepu żeby mieć porównanie. 1
Wartburg Napisano 12 Maja 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 12 Maja 2023 Znajomi z Muzeum Muzeum Motoryzacji i Techniki z okazji Nocy Muzeów zapraszają na plener w klimacie Wakacje PRL w dn. 13 maja br. Wiem co nieco o planach ale nie uprzedzajmy faktów 4
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 13 Maja 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Napisano 13 Maja 2023 Krótka fotorelacja z Pleneru muzealnego pod tytułem Wakacje w PRL zasadniczo za wiele wspólnego to z tematyką forum nie ma ale pewien drobny akcent by się znalazł 7
Wartburg Napisano 23 Maja 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 23 Maja 2023 Dla odmiany wycieczka na lekko; w dołku kręciołku koło metra nawet braly płotki 3
Wartburg Napisano 31 Maja 2023 Autor Zgłoszenie Napisano 31 Maja 2023 Topol kłaczy g***o haczy.... ale posiedzieć i posłuchać koncertu ptaków można 3
Rekomendowane odpowiedzi