Ubertroll Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 Do założenia wątku skłonił mnie ten wpis. Osobiście poszukałem jakichś informacji w sieci i natknąłem się na to . Sugerując się tabelą , to nie wydaje mi się, żeby osiągnęły tak imponującą długość. Wydaje mi się, że większa ryba z filmu nie miała więcej niż 180 cm. Może Ktoś ma jakieś wiarygodne info odnośnie 200 cm jesiotrów. Będę wdzięczny za info. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 Może to cie zainteresuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 38 minut temu, mikolaj łódzki napisał: Może to cie zainteresuje. Prawda, tylko, że to tekst o polskim jesiotrze, który całkowicie wyginął. Obecne w naszych wodach to zupełnie inny gatunek, dokładnie jaki nie pamiętam, zachodni, czy jakoś tak. Coś mi jednak po głowie chodzi, że pierwsze introdukcje nowego jesiotra były w Wielkopolsce. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 Autor wątku chciał informacje o jesiotrach 2 metrowych w Polsce. I takie informacje dostał . Jedyne co szkoda to ,że są one nie aktualne, że to tak ujmę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ubertroll Posted August 4, 2022 Author Report Share Posted August 4, 2022 Mikołaj, przeczytaj pierwsze zdanie. Podobno są, może jak Yeti? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 Faktycznie jak yeti i trzeźwy łódzki smakosz trunków alkoholowych bez miejsca zamieszkania wykupionego bądź wynajmowanego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted August 5, 2022 Report Share Posted August 5, 2022 Jesiotr zachodni przeszedł do historii tak jak sazan. Na komercji są ale wszystko sprowadzone. Na nikim nie robi na wrażenia ryba 10-20 kg na takich łowiskach. Nikt się też za bardzo nie chwali zdjęciami, większość idzie na priv. Ile miał największy jesiotr złowiony w Polsce nie mam pojęcia. Takie nic wystarczy żeby łowić ryby po kilkadziesiąt kg. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ubertroll Posted August 5, 2022 Author Popular Post Report Share Posted August 5, 2022 (edited) To łowiłeś te jesiotry po 2 m, czy nie. Na razie rozmowa wygląda tak: Pyt. - Masz cukier w domu? Odp. - W Polsce jest wiele sklepów, w których można kupić cukier. Jest też wielu ludzi, którzy cukier mają, ale się nie chwalą. Edited August 5, 2022 by Ubertroll 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryukon1975 Posted August 5, 2022 Report Share Posted August 5, 2022 Nie mogę Ci się takim pochwalić bo ja pełnego 200 cm nie złowiłem choć nie bawiąc się w aptekarza niewiele w sumie brakowało. Chyba że będziemy się bawić w centymetry. Widziałem jednak większe. Zaś to że tam napisałem 200 o sumach i jesiotrach powinieneś zrozumieć że sum na 200 to żaden wynik. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wartburg Posted August 5, 2022 Popular Post Report Share Posted August 5, 2022 (edited) Wreszcie jakiś temat dla muzealników Taka foteczka z ezbiorów NAC Edited August 5, 2022 by Wartburg 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts