Dawid Wędkarz Posted August 15, 2022 Report Share Posted August 15, 2022 (edited) jest jako-tako dobry? a może ktoś ma taki zestaw albo wędkę. pozdrawiam;) Edited August 15, 2022 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 15, 2022 Report Share Posted August 15, 2022 poczytaj forum ... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post ryukon1975 Posted August 15, 2022 Popular Post Report Share Posted August 15, 2022 Tu nie ma żadnego zestawu to zbiórka śmieci.Kij 2,4 m cw 30 g powiedzmy że do spinningu by uszedł. Kołowrotek jest jednak za mały nawet jak do niego. Reszta wszystko wybierane losowo także w sumie nie wiadomo co dostaniesz. Kupujesz kota w worku. Za tą kwotę można samodzielnie coś poskładać. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted August 15, 2022 Report Share Posted August 15, 2022 (edited) Krzysztof Ci nakreślił drogę. Teraz napisz jak chcesz łowić i jakie ryby. Edited August 16, 2022 by Ubertroll Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 16, 2022 Report Share Posted August 16, 2022 Wielokrotnie już powtarzałem: ŻADNYCH ZESTAWÓW! Należy je omijać szerokim łukiem! To z reguły "zalegacze" niechodliwe buble, albo zwroty poreklamacyjne. Jak słusznie zauważył Krzysztof kompletnie niedopasowana zbieranina z zakurzonych półek! Wyrzucone pieniądze! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Wędkarz Posted August 17, 2022 Author Report Share Posted August 17, 2022 a co panowie polecacie na start? cos na spławik by dało radę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Wędkarz Posted August 17, 2022 Author Report Share Posted August 17, 2022 W dniu 15.08.2022 o 20:37, Ubertroll napisał: Krzysztof Ci nakreślił drogę. Teraz napisz jak chcesz łowić i jakie ryby. karp , amur , karaś, szczupak , okoń czasami leszcz i lin chciałbym łowić na spławik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted August 17, 2022 Report Share Posted August 17, 2022 Wygląda to to na komercje, i juz na dziendobry DWA kije tu widze a nie jeden. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid Wędkarz Posted August 17, 2022 Author Report Share Posted August 17, 2022 bo to są stawy komercyjne;) znacie jakieś wędki na początek przygody ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 7 godzin temu, Wartburg napisał: Wygląda to to na komercje, i juz na dziendobry DWA kije tu widze a nie jeden. Spławik to nie moja bajka, ale nawet jako laik w tej dziedzinie, popieram zdanie Andrzeja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusy Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 Na te okonie i szczupaki to ja bym wybrał spinning... Wędka, kołowrotek, plecionka no i przypon na szczupaka. Na okonie przypon taki. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 Troche nie na temat. Zastanów sie CO chcesz osiągnąć, Zostać tropicielem potrafiacym wyciągać wnioski z ukłądu dymanicznego o wielu zmiennych /rzeka jezioro/ czy narobić fotek z rybami do mediow społecznościowych szybko i dużo? Na komercji nałapie i skacowany orangutan, aczkolwiek na początek ma swoje plusy bo nauczyśz sie rzucać zacinać i holować. Jeśli Cie to zacznie bawić na serio to rób papiery i szukaj ryb na otwartych wodach 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 (edited) @Kusy zaproponował zestaw zbliżony do "uniwersalnego" (praktycznie nie ma takich). Biorąc pod uwagę próbę połączenia okonia ze szczupakiem (dość trudny mariaż), nieco obniżyłbym parametry zestawu: wędzisko; kołowrotek; plecionka; przypon. W naszych zaniedbanych wodach rzadko trafiają się okazowe szczupaki i 90cm/6kg to już okaz, natomiast taki zestaw będzie znacznie lepszy na okonie, które są zdecydowanie popularniejsze, a okazowy 60cm waży około 5kg (jeszcze takiego nie widziałem). Taki zestaw w pełni zaspokoi potrzeby amatorskiego połowu tych dwóch gatunków. Ps Wędzisk JAXONA nie wolno przeciążać, jeśli górna granica CW 17g, to tylko tyle i ani grama więcej! Natomiast po nabraniu wprawy, jest szansa na zejście w dół nawet o 1,5-2g. Edited August 18, 2022 by Alexspin 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusy Posted August 18, 2022 Report Share Posted August 18, 2022 3 minuty temu, Alexspin napisał: W naszych zaniedbanych wodach rzadko trafiają się okazowe szczupaki i 90cm/6kg to już okaz Sugerowałem się trochę tym, że kolega będzie łowić na komercyjnych wodach, a tam prędzej o taką rybę. 23 minuty temu, Wartburg napisał: Zostać tropicielem potrafiacym wyciągać wnioski z ukłądu dymanicznego o wielu zmiennych /rzeka jezioro/ czy narobić fotek z rybami do mediow społecznościowych szybko i dużo? Gość rozpoczyna przygodę z wędkarstwem i myślę, że jak każdy początkujący (nie wiem czy Wy pamiętacie te czasy ) chce po prostu łowić ryby. Zakładam, że z czasem jak złapie bakcyla będzie lepiej nakierowany co "chce osiągnąć". Ja też pierwszy raz wędkę miałem na prywatnym zbiorniku i, że akurat to był spinning to tak mi zostało a jedyny cel to było coś złowić 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts