Greqq Napisano 24 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2022 (edytowane) Witam, dostałem takie o to haki niby Spinningowe ale chciałbym je przeznaczyć na żywca, jestem w tym kompletnie zielony, i czy jest mi ktoś w stanie doradzić czy jest sens użyć ich do połowu szczupaka na kiju do 160g? Ktoś w ogóle zna te haki i ma o nich jakąśopinie. Dziękuję Edytowane 24 Września 2022 przez Greqq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 24 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2022 haki do gum i czeburaszki. bier normalne kotwice jak u ciebie wolno albo np coś takiego VMC Hak 9299 np ze 2/0 czy 3/0 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 24 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2022 Idź do wędkarskiego, powiedz co chcesz łowić i dobiorą Ci haki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 25 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2022 To są haki do zbrojenia gum. Na żywca raczej a nawet z pewnością bym ich nie użył. Tak wyglądają haki żywcowe. Rozmiar w zależności od wielkości żywca, nie muszą być ogromne. Teraz łowię drapieżniki głównie na spinning ale w czasach gdy nie było sklepów wędkarskich bardzo dużo szczupaków złowiłem właśnie metodą żywcową. Stosowałem tylko haki żadnych kotwic. Wyszło to z przeczytania książki 'Wędkarstwo rzeczne" Wacława Strzeleckiego. To była podstawa z jakiej się uczyłem, opisana jest tam dokładnie zależność i różnica pomiędzy użyciem kotwiczki a haka w tej metodzie. Nawet dziś mam czasem ochotę zajrzeć do tej książki ale muszę ją wpierw kupić bo jak mówią "dobry zwyczaj nie pożyczaj". 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 26 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 (edytowane) Ksiązka naprawdę godna polecenia!! Na wiadomym portalu ceny 5-10 zł Edytowane 26 Września 2022 przez Wartburg 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 26 Września 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2022 Ja na pewnym portalu ałkcyjnym kupiłem wędkarstwo jeziorowe ( które musiałem uratować przez zmianą stanu z książki na luźno latające kartki ) chyba za 6 zł do tego wędkarstwo rzeczne za 3 zł i za tyle samo wędkarstwo muchowe (no ogółem coś z muchą związane ) kupiłem to wszystko w zimę 2021 i nie żałuję. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi