wind Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 wciąż wierzę, że muszkarze coś jednak połowią i się pochwalą . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xilent Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 ja bym chętnie połowił tylko nie wiem na co o tej porze roku może jakieś podpowiedzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted January 14, 2013 Author Report Share Posted January 14, 2013 Pstrąg, troć, łosoś ..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xilent Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Chodzilo mi bardziej o przynety ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wobler1 Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 (edited) Witam , nie byłem dawno na Forum wędkarskie.pl temat Muchowe połowy wstawiam fotkę ze stycznia moj połów to samiec trotki 70 cm zlowiono na Drwęcy . Troć została złowiona na muche Sunray. Edited April 1, 2015 by wobler1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 No to było z czym walczyć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Posted April 22, 2015 Report Share Posted April 22, 2015 (edited) Witam. Pstrąg może nie za duży ale cieszy i na dodatek na własną przynęntę. Edited April 22, 2015 by Kamil 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted August 15, 2015 Report Share Posted August 15, 2015 Mój pierwszy okaz na muchę Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 (edited) I jeszcze takiego wielkoluda złapałem Musiałem podbieraka użyć Edited August 17, 2015 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted August 22, 2015 Report Share Posted August 22, 2015 O to taki Okuń z dnia dzisiejszego Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 (edited) Witajcie, w dniu dzisiejszym postanowiłem wybrać się nad Kwisę z muchówką. Oczywiście dotleniłem się i nie złowiłem nic Woda niestety podniosła się po roztopach i zmieniła na brudny kolor, no i słońce też nie dopisało, ale przynajmniej parę zdjęć okolicy wrzucę. Edited January 29, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 Widzę, że trafiłeś w urocze miejsce, do którego jeszcze nie doszli drwale i melioranci. I oby nie doszli. Z sygnałów jakie mnie dochodzą wynika, że trwa w najlepsze wycinka nabrzeżnych drzew nad Kwisą. Za to na Bobrze walczą z kormoranami, niestety bezskutecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted January 29, 2016 Report Share Posted January 29, 2016 (edited) Widzę, że trafiłeś w urocze miejsce, do którego jeszcze nie doszli drwale i melioranci. No akurat fajny zakątek na wiosnę, jesień. Jest gdzie zaparkować, dobry dojazd, gorzej latem. Pełno ludzi, bo jest dobre zejście do wody, można kajak zwodować no i porobione ławki do siedzenia i miejsce na ognisko. (następnym razem zrobię zdjęcie) Za to na Bobrze walczą z kormoranami, Na Kwisie też niestety widać to dziadostwo Edited January 29, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 (edited) Marckus napisał: No akurat fajny zakątek na wiosnę, jesień. Jest gdzie zaparkować, dobry dojazd, gorzej latem. Pełno ludzi, bo jest dobre zejście do wody, można kajak zwodować no i porobione ławki do siedzenia i miejsce na ognisko. (następnym razem zrobię zdjęcie) Na czwartym zdjęciu od góry, lekko "zasięgłeś" to miejsce na piknik, na lewym brzegu. Rzeka tuż tuż, dobre zejście do wody, aby umyć ręce, wyrzucić flaszki, plastikowe butelki i styropianowe tacki. Nie wiem czy tak bywa nad Kwisą, ale na wielu rzeczkach często widać istne kożuchy wszelkiego badziewia, zwłaszcza przy leżących w wodzie drzewach. Miejsca wędkarsko ciekawe, zwłaszcza oczyma wyobraźni "widzę rybę" między drugim progiem wodnym, a tym palem w nurcie. Ale latem, gdy gwar nad wodą i music play, dzieci piszczą, matki krzyczą, pewnie nic w tym miejscu nie da się złowić. Edited January 30, 2016 by Ozet Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 (edited) Ozet, nie wiem jak tam jest latem bo staram się omijać najazd ludzi, którzy drą się jeden przez drugiego, kto głośniej i kto bardziej pijany Wole pojechać w inne miejsce, odstresować się, niż wyjechać jeszcze bardziej wkur.... Na czwartym zdjęciu od góry, lekko "zasięgłeś" to miejsce na piknik, na lewym brzegu. A to dobre OKO fachowca dostrzegło Miejsca wędkarsko ciekawe, zwłaszcza oczyma wyobraźni "widzę rybę" między drugim progiem wodnym, a tym palem w nurcie. Na pewno jest tam ryba, tylko nie chce współpracować "na tą chwilę", ale to tylko kwestia czasu, aż dobiorę jej się do łusek (i wstawię zdjęcie na forum). Pozdrawiam, Marcin Edited January 30, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 (edited) Marckus, nie wiem czy także spinningujesz, bo w tym czasie (zimą) ta metoda mógłby być skuteczniejsza niż muchówka. W okresie zimowym, nad wodami nie występują żadne owady, które mogłyby do niej spadać, i taki pstrąg czy lipień instynktownie to "wie". Może jakiś woblerek w barwach kozy czy głowacza, albo mała wahadłówka, przyniosły by lepszy efekt w środku zimy? W tym miejscu muszę ze skruchą dodać, że moje rozważania są czysto teoretyczne. Marckus pisze: Na pewno jest tam ryba, tylko nie chce współpracować "na tą chwilę", ale to tylko kwestia czasu, aż dobiorę jej się do łusek (i wstawię zdjęcie na forum). Oby Twoje marzenia się spełniły. Życzę Ci takiego pstrąga, który będzie miał oczy jak "pinć złotych." Edited January 30, 2016 by Ozet Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted January 30, 2016 Report Share Posted January 30, 2016 Marckus, nie wiem czy także spinningujesz, bo w tym czasie (zimą) ta metoda mógłby być skuteczniejsza niż muchówka. W okresie zimowym, nad wodami nie występują żadne owady, które mogłyby do niej spadać, i taki pstrąg czy lipień instynktownie to "wie" Ozet, też spinninguje, ale jeśli chodzi o muchę to teraz wiem, że nic nie lata, więc sucha mucha odpada (chociaż w tamtym tygodniu byłem nad Bobrem i parę latających owadów spotkałem) i używam nimf z ciężką wolframową główkę i do tego dowiązują lekko obciążonego skoczka. Oby Twoje marzenia się spełniły. Życzę Ci takiego pstrąga, który będzie miał oczy jak "pinć złotych." Dzięki Ci wielkie !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 (edited) Ja dzisiaj zaszalałem Krótki wypad nad jeziorko zaowocował olbrzymem Edited June 4, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Aha! Wziąłeś do serca co pisałem o muszce na wodach innych niż górskie. Szacun i gratki, sam się przekonałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Aha! Wziąłeś do serca co pisałem o muszce na wodach innych niż górskie. Szacun i gratki, sam się przekonałeś. Chyba więcej czasu będę spędzać nad Odrą czy też jeziorami z muchą Dzisiaj, nad szczupłym z muchą chciałem polatać, ale nie było jak się rozpędzić z muchą, wiec zmieniłem na coś małego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Nie jestem pewny ale coś kiedyś od chłopaków słyszałem, że na szczupłe sprawdzają się jakieś puchowce. Jednak ręki a nawet paznokcia nie dam sobie za to odciąć. Z to na standardowe, nieco większe muszki, śmiało biorą jelce i jazie. Na jeziorach, na mniejsze, tłuką wzdręgi o ile w ogóle są w jeziorze. Problem jedynie z iejscówkami i dotarciem. Zasadniczo to w miarę płytkie, mocno zamulone i zarośnięte miejsca, a to nie służy żadnemu zestawowi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 W takim to brzydkim miejscu przyszło mi przebywać Przeszedłem 3 dniowy kurs muchowy, gdzie połowiłem i nauczyłem się bardzo dużo i tego nie żałuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 14, 2016 Author Report Share Posted September 14, 2016 No i fajnie, grunt, że rybki byli Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 No i fajnie, grunt, że rybki byli Byli byli i to dużo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 I tak trzymać Marcin! Zdradź no kolegom, któż to robił Ci fotkę "przy pracy"? Gratki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts