Jump to content

Recommended Posts

Witam Forumowiczów. 

Szukam bata dla męża na prezent świąteczny. Jaki polecacie bat 7m do 300zl? Mąż ma wszystkie rozmiary do 6m i kiedys wspomnial ze chcialby cos dłuższego ale tego jest tyle ze nie wiem co wybrac. Moze ktoś poleci cos fajnego? Szukalam na roznych forach i rankingach ale jak juz cos znajde to jest niedostępne w sprzedazy. 

Łowimy tylko na jeziorach. 

Zależy mi żeby byłą to lekka wędka. 

W wędziskach długości 7 m w cenie do 300 zł wielkiego wyboru nie ma. Kije tej długości niestety już sporo kosztują. Wędzisko które spełnia Twoje warunki. Według mnie możesz śmiało go kupować. Jest lekkie i w tej chwili dość tanie. Używam między innymi wędzisk FLAGMAN i nie narzekam na jakość.

Mikado ultraviolet II 7m waży tylko 280g ale też o 60 zł przekracza budżet ale może warto? Sam się do niego przymierzam i w podobnej cenie nic lżejszego raczej nie znajdziesz. Wędka zbiera dobre opinie z tego co wiem. Tak jak pisał kolega post wyżej ciężko w tej cenie. Pozdrawiam 

Edited by Crowfish

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

Drodzy Panowie ( i Panie tez :)) Tym razem szukam dla męża na urodziny podbieraka. Macie moze sprawdzone podbieraki w które nie wbijają sie haczyki? Nie musi być duzy- bo takie mamy. Nie bede mówić jak mojego męża irytuje wyhaczanie haczyka z podbieraka ;p Jeździmy z dziećmi (7 i 11 lat) , wiec postanowiłam zadbać o uszy innych. Potrzebuje raczej długiej sztycy (chyba tak to sie nazywa) 

PS. Z Mikado UV2 mąż jest bardzo zadowolony

Kup sztyce do podbieraka i do tego odpowiedno kosz z żyłki. Koniecznie z żyłki, łatwo opłukać więc nie śmierdzi a haczyki łatwo wyplątać.