Seweryn_ Posted May 2 Report Share Posted May 2 Witam mam taki problem z kołowrotkiem, że podczas holu ryby kiedy odkręce jej przedni hamulec w kołowrotku to w momencie kiedy ryba odjeżdża i wyciąga żyłkę razem ze szpulą to hamulec się dokręca razem z obracającą sie szpulą. Problem powtarzy się co kilka sekund kiedy tylko odkręce hamulec to po chwili znowu się dokręca przez co łatwo stracić rybę:/ Może miał ktoś podobny problem i może coś podpowiedzieć. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted May 2 Report Share Posted May 2 Nie wazne jaki typ/ model zawsze jest tam kilka podkładek, znajdz schemat swojego nawijaka w sieci i porównaj jakie częśc udało Ci sie zgubić lub pwkładać nie w tej kolejnośći. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted May 2 Report Share Posted May 2 Pewnie wystarczy zdjąć szpulę i zobaczyć czy coś nie zaczepia. Może brakuje podkładki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seweryn_ Posted May 3 Author Report Share Posted May 3 11 godzin temu, Wartburg napisał: Nie wazne jaki typ/ model zawsze jest tam kilka podkładek, znajdz schemat swojego nawijaka w sieci i porównaj jakie częśc udało Ci sie zgubić lub pwkładać nie w tej kolejnośći. Właśnie nie grzebałem nic przy szpuli ani nie zdejmowałem i wszystko wygląda tak jak by miało tak być Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted May 3 Report Share Posted May 3 A nie ma w pudełku podkłądek zapasowych? mzoe trzeba dołozyć, a moze male chonskie rączki wlozyły nie wszystkie , ponawiam uwage o schemacie i porównaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 3 Report Share Posted May 3 Pokrętło hamulca musi się blokować na szpuli i dlatego hamulec samoczynnie się dokręca. Proponuję rozebrać hamulec i dobrze wyczyścić oraz nie smarować. P.S. O jakich podkładkach Panowie piszecie? Przecież autor wyraźnie napisał, że to przedni hamulec. A nawet przy tylnym też jakieś podkładki nic nie zmienią. Tu chodzi o hamulec a nie o nawijanie linki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted May 3 Report Share Posted May 3 Chyba mają na myśli podkładki hamulcowe. Ale może coś jest nie tak z samym pokrętłem hamulca ? Osobiście dałbym na gwarancje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted May 3 Report Share Posted May 3 1 hour ago, Docio said: P.S. O jakich podkładkach Panowie piszecie? Przecież autor wyraźnie napisał, że to przedni hamulec. Daiwa Whisker ma sprężynkę a nawet dwie. Musi być wygięta i zahacza. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted May 3 Report Share Posted May 3 10 godzin temu, Docio napisał: P.S. O jakich podkładkach Panowie piszecie? Przecież autor wyraźnie napisał, że to przedni hamulec. Hmmm być moze umkneły mojej uwadze najnowocześniejsze rozwiązania,,,, tak czy siak coś czepia i blokuje 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts