Dario1906 Posted May 2, 2023 Report Share Posted May 2, 2023 (edited) Witam wszystkich chciałem napisać o ciekawym zdarzeniu z którym się nigdy nie spotkałem, a usłyszałem od kolegi co działo się podczas kontroli. Kilka osób pojechało wędkować wszyscy razem koledzy itd. wędkowali razem obok siebie wpadła kontrola i ładowali po 200zł mandaty za to że nie przestrzegali regulaminowych metrów odstępu od siebie a nikt tego nie chciał ani nie miał pretensji bo wszyscy byli razem strasznie dziwne. Co wy na to Edited May 2, 2023 by Dario1906 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted May 2, 2023 Report Share Posted May 2, 2023 (edited) Kiedyś byl zapis w regulaminie o tym ze przy łowieniu gruntowym/spłaikowym odległości mogą być zmniejszone za zgodą zainteresowanych ostatnio go nie widzidziałem, jeszcze do sprawdzenia ustawa ale zasady PZW MOGĄ wprowadzić obostzrenia istniejących przepisów wyższego szczebla typu rozporządzenie ustawa... Tak wiem CHORA sytuacja ...... MAsz jakiekolwiek wątpliwości prawne - przeczyatj zasady wedkowania w Twoim okregu i wszytkie wskazane w pozwoleniu akty prawne, bedziesz wiedział na co uwazać i jak nie dać sobie wlepić bezpodstawnego mandatu. Edited May 2, 2023 by Wartburg 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted May 2, 2023 Report Share Posted May 2, 2023 Godzinę temu, Dario1906 napisał: Witam wszystkich chciałem napisać o ciekawym zdarzeniu z którym się nigdy nie spotkałem, a usłyszałem od kolegi co działo się podczas kontroli. Kilka osób pojechało wędkować wszyscy razem koledzy itd. wędkowali razem obok siebie wpadła kontrola i ładowali po 200zł mandaty za to że nie przestrzegali regulaminowych metrów odstępu od siebie a nikt tego nie chciał ani nie miał pretensji bo wszyscy byli razem strasznie dziwne. Co wy na to To właśnie tacy strażnicy psują reputację kontrolujących. Nigdy bym nie przyczepił się do kumpli łowiących "bar w bark". Ich sprawa, czy zestawy się poplączą. 30.04 mogłem wlepić 3 mandaty za brak wpisów do rejestrów, ale trzeba być człowiekiem. Pierwszy raz upomnieć warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted May 4, 2023 Report Share Posted May 4, 2023 W dniu 2.05.2023 o 21:56, Ubertroll napisał: To właśnie tacy strażnicy psują reputację kontrolujących. Nigdy bym nie przyczepił się do kumpli łowiących "bar w bark". Ich sprawa, czy zestawy się poplączą. 30.04 mogłem wlepić 3 mandaty za brak wpisów do rejestrów, ale trzeba być człowiekiem. Pierwszy raz upomnieć warto. Jesteś z PSR? JKarp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted May 4, 2023 Report Share Posted May 4, 2023 SSR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKarp Posted May 4, 2023 Report Share Posted May 4, 2023 1 godzinę temu, Ubertroll napisał: SSR. Więc o jakim mandacie mowa? JKarp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ubertroll Posted May 4, 2023 Report Share Posted May 4, 2023 No tak, masz rację, skrót myślowy Włączył mi strażnik Texasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted May 4, 2023 Report Share Posted May 4, 2023 Co nie zmienia faktu, że podstawową rolą Strażników i Policji powinna być pomoc a nie bezmyślne wypisywanie kar. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario1906 Posted May 4, 2023 Author Report Share Posted May 4, 2023 4 godziny temu, zwykły michał napisał: Co nie zmienia faktu, że podstawową rolą Strażników i Policji powinna być pomoc a nie bezmyślne wypisywanie kar. Nic dodać nic ująć. Jeszcze mnie nie kontrolowali ale podobno masakra, jak to kolega powiedział nawet Strażnika Texasu by się tak ludzie nie bali. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted May 4, 2023 Report Share Posted May 4, 2023 Nie rozumiem dlaczego miałbym się bać. Jeżeli robię wszystko zgodnie z prawem to można chwilę porozmawiać i pójdą w swoją stronę. Kiedy przesadzają można zadzwonić na Policję. Za długo mieszkam na emigracji i pozbyłem się takiego myślenia, że muszę się obawiać każdej kontroli nawet jeśli nic nie zrobiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted May 4, 2023 Report Share Posted May 4, 2023 Często proponuje zapoznanie sie doglębne ze wszytkimi wymienionymi w pozwoleniu aktami prawnymi i paroma innymi jako ustawa o lasach czy ochronie przyrody... warto kiedyś juz zamęczyłęm straznika texasu prosbami w liczbie kilkanascie o wskazanie aktu zmieniającego tą czy inną ustawe/rozp.wyk. bo jak ostatno czytałem.... to wynika mi ze dołożyłem należytej staranności aby nie popełnić wykroczenia niestety bucefal nie był wstanie nic wskazać poza swoim widzimisie aż staciwszy cierpliwość zapytałem czy sie ode mnei od***i czy mam powtórny egzamin zafundować. Poszedł sobie.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario1906 Posted May 5, 2023 Author Report Share Posted May 5, 2023 17 godzin temu, Wartburg napisał: staciwszy cierpliwość zapytałem czy sie ode mnei od***i czy mam powtórny egzamin zafundować. Poszedł sobie.... Ooooooo to jest wiedza i moc 20 godzin temu, zwykły michał napisał: Kiedy przesadzają można zadzwonić na Policję. Tylko chodzili z Policją aaaaa szkoda gadać. Dziękuję wszystkim za opinie, wiedzę oraz wypowiedzi w tym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted May 5, 2023 Report Share Posted May 5, 2023 A wszystko wygląda jak fejk. Napisz, który to Okręg a błyskawicznie się zweryfikuje autentyczność i prawidłowość działania kontrolujących. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario1906 Posted May 13, 2023 Author Report Share Posted May 13, 2023 W dniu 5.05.2023 o 19:14, Docio napisał: A wszystko wygląda jak fejk. Napisz, który to Okręg a błyskawicznie się zweryfikuje autentyczność i prawidłowość działania kontrolujących. Może i wygląda byłem ciekaw waszej opinii. Nie zamierzam w nic więcej wnikać. Jak mnie to dotknie wtedy będę działał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts