wind Napisano 12 Stycznia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2025 Machają i machają i często z efektami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Inshore Napisano 13 Stycznia 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2025 O ryby coraz trudniej... 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Docio Napisano 13 Stycznia 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2025 Z rybami jak z cyckami u kobity, nawet małe cieszą. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Inshore Napisano 8 Kwietnia 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2025 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 14 Lipca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2025 Krótki wypad nad rzekę. Z nowości to mnóstwo połamanych gałęzi i drzew w wodzie po imprezie meteorologicznej z poniedziałku tydzień temu. Mniejsze rzeczki bliżej cywilizacji są już sprzątane ale tu raczej nikt nie zajrzy. Trzeba będzie walczyć z tymi udogodnieniami. Zdjęcia robione przy stanie wody 51 cm na wodowskazie teraz jest już 174 cm bo znów polało zdrowo. Jak to teraz się mówi pogoda jest mocno dynamiczna. Rybom chyba się to nie specjalnie podoba bo rzeka była jak martwa. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 15 Lipca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2025 Z mojej perspektywy to mogę zazdrościć Ci takiej rzeki. Tutaj nie ma szans żeby połowić w takich warunkach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 17 Lipca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2025 Jako że na rzece ciągle wysoki stan wody musiałem znaleźć chwilowo inną wodę. Ryb jet tu więcej jak wody. Pomiędzy 4.30 a 5.30 nieustanne spławy i ciągła zabawa. Ryby naprawdę duże. Oczywiście był to głównie białoryb a ja nastawiłem się na szczupaka. Ryba nawet była ale spięła się zanim ją zobaczyłem. Łowisko nietypowe i trudne. Żeby tam naprawdę połowić będę musiał dokonać pewnych zakupów bo to co mam kompletnie tam się nie sprawdza. Dużo by pisać ale pewne rzeczy lepiej zachować dla siebie. Jedno wiem na pewno, wrócę tam jeszcze nie raz. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 19 Lipca 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2025 (edytowane) Jak tylko wstałem i wyjrzałem za okno zobaczyłem że są bardziej głodni jak ja i już polują. Na wstępie nad wodą znalazłem fajna wahadłówkę, po regeneracji mi posłuży. Później łowiłem, łowił aż złowiłem. Pierwsza ryba z tej wody, jednak liczę na znacznie więcej. Miał ciekawą technikę obrony przez początkowe 15-20 metrów byłem pewny że ciągnę gałąź lub coś innego, dopiero później się obudził i zaczął walczyć. Pierwsze trzy godziny dnia uważam za w pełni udane. Na końcu uzdrowiona wahadłówka 10 cm około 25 g, na tą wodę ani za duża ani za ciężka to wręcz takie minimum. Edytowane 19 Lipca 2025 przez ryukon1975 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ryukon1975 Napisano 24 Lipca 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2025 (edytowane) Krótkie trzy godziny nad wodą. Dwa brania szczupaka i dwie spinki. Ryby biorą bardzo delikatnie i trzeba będzie trochę zmienić podejście żeby łowić skutecznie. Jednak jak nie ryby to były grzyby a pies i bez ryb był wniebowzięty buszując po krzakach. To jest wędkarstwo, raz się łowi a raz nie. Edytowane 24 Lipca 2025 przez ryukon1975 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MocnyDolnik Napisano 31 Lipca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2025 Wisłok albo Wisłoka .... troche bolenia i klenia w nich jest, na Wisłoku czasami łowie od Rzeszowa do Łukawca, albo od Tryńczy do ujscia do Sanu. Ta rzeka jest dzika tylko z pozoru... powiedziałbym, że splądrowana dość mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Michal.lee Napisano 12 Września 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2025 (edytowane) Dzisiejszy dzień był tym, na który czekałem od dawna. Spinninguję od około 3 lat. Nigdy nie potrafiłem zbliżyć się do magicznej bariery 100 cm szczupaka — w końcu się udało! Nad wodą byłem od godziny 6. Cisza, a eldorado zaczęło się około 14:30. Podczas zwijania spławikówki niewielki szczupak uderzył w spławik i przeciął zestaw... Chwilę później postanowiłem zarzucić na metodę — mix na lina z dużą kukurydzą na haku. Odkładam wędkę, nie minęły 2 minuty — ogromna rola na kołowrotku! Pomyślałem, że mam przyłów suma (na tej wodzie pływa kilka ładnych sztuk), albo może jakiś karp. Zacinam i czuję, jakby miało mi wyrwać wędkę z ręki. Ciężki szok. 5 minut walki, a ryba jeździ od lewej do prawej, mimo niemal maksymalnie dokręconego hamulca. Kiedy trochę się zmęczyła, zobaczyłem ponadmetrowego szczupaka, który po chwili przegryzł zestaw i nonszalancko ustawił się kawałek od brzegu, żeby odpocząć. Chciałem już zawijać się do domu, ale coś mnie pokusiło, żeby jednak wyjąć kij do spinningu i spróbować złapać to, na co czekałem tak długo. Mija pół godziny — nagle potężny strzał w przynętę (wobler Jerk York 17 g). Znowu powtórka z rozrywki: hamulec niemal na beton, a ryba zwiedza lewy i prawy brzeg. Wędka dostała ładnej paraboli i bałem się, że strzeli (trochę za mocno jednak przykręciłem ten hamulec). Po 10 minutach i kilku odjazdach spod samych nóg, w końcu na brzegu ląduje taki oto jegomość: 101,5 cm, 6 kg wagi. Jest to mój najpiękniejszy dzień, jeśli chodzi o przygody nad wodą! Przy okazji, na spławik wpadł też okoń ponad 25 cm Edytowane 12 Września 2025 przez Michal.lee 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 14 Września 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2025 Szacun za przepięknego kaczodziobego i za matę. Ale... z góry przepraszam za krytykę. Nie cierpię zdjęć okoni trzymanych za sam pysk. To nie bassy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.lee Napisano 15 Września 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2025 Nie mogłem go utrzymać w innej pozycji bo był bardzo ruchliwy, następnym razem postaram się tak nie łapać Dzięki za konstruktywną krytykę! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kusy Napisano 28 Września 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2025 Fajny dzionek. Najpierw na gumę Cannibal 15 cm siadł szczupak 68 cm, a później na Pulse Shad 11 cm złapał się szczupak 74 cm 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 16 Października 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2025 Odwiedziłem dziś odcinek rzeki na którym dawno nie bylem. Koniec świata. Brzegi zarośnięte, prawie całkowity brak dostępu do wody. Brak śladów jakiegokolwiek wędkarstwa. Niestety brak też wody czyli totalna płycizna. jedyne oznaki życia to syreny konwojów na i z Ukrainy z A4, ostatnie zdjęcie. Może i nie połowiłem ale nie żałuję tego co widziałem. Odcinek daje z pewnością ogromne możliwości ale dla łowienia stacjonarnego. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 18 Października 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2025 Najciekawsze znaleziska z dnia wczorajszego. Nad wodą naprawdę można znaleźć wszystko. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Inshore Napisano 28 Października 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2025 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kusy Napisano 19 Listopada 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2025 (edytowane) W końcu w nocy na minusie i tak też myślałem, że może to obudzić wodę co nieco. 88 cm fajnie walczącej ryby na 16 cm gumkę Kijek i multik przetestowane. Edytowane 19 Listopada 2025 przez Kusy 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 15 Grudnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2025 I mi się fajniejsza ryba trafiła 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi