seters Napisano 14 Września 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2025 Dzień dobry, czy mogliby Państwo doradzić mi jaką wędkę i kołowrotek wybrać? Zamierzam łowić z brzegu w wodzie stojącej (stawy koziorożca, Warszawa), głównie okonie, a także leszcze w innej lokalizacji. Zależy mi na dobrej cenie. Mam ponad 190 cm wzrostu, jeśli to ma znaczenie. Nigdy nie miałem wędki, łowiłem kiedyś pstrąga na spławik na łowisku komercyjnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 20 Września 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2025 Możesz odwołać poszukiwania bo nie ma takiej wędki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 20 Września 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2025 Michał ostatnio widziałem na youtubie jak ktoś łowił leszcze na spinning na małe wirówki i larwy. Specyficzne łowienie ale możliwe sam nie uprawiałem dlatego nic nie napisałem. Pewnie większość wklejek z c.w. 1-8 by sobie poradziła. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 20 Września 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2025 Jak najbardziej masz rację. Na forum można znaleźć zdjęcia karasi i karpii które złowił @Inshore Mam wątpliwości czy to jest coś co może robić osoba bez doświadczenia ale nie znam się na spinningu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 21 Września 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2025 Ten wtręt o pstrągu na spławik nieźle miesza w głowie. Jakieś ćwierć wieku temu rozpoczęło się szaleństwo leszczowe właśnie na spinning, nad Zalewem Zegrzyńskim. Ja już nie spinningowałem i byłem średnio zainteresowany tematem ale wiem, że nie używali okoniówek lecz raczej kleniówek. Szał zaczął się jak ktoś złowił prawdziwego kabana leszczowego na paprocha. Nie jestem pewny czy to nie był ówczesny rekord Polski. W każdym razie często napływały zgłoszenia medalowych leszczy łowionych na paprochy, twistery i ciężkie obrotówki. Jakoś w głowie nie została informacja o woblerach i wahadłówkach ale na 100% wykluczyć nie mogę. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 21 Września 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2025 Myślę, że coś do max 3,5g jak ma to być na białoryb. Budżetowo ponoć (bo nie używałem, tylko machałem w sklepie) spoko seria Select Sprint wypada. Do 100 zł będzie kijek jak znalazł. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 2 Października 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2025 Widziałęm taką zabawe pare lat temu na Narwii, koleś stosował kijek /na oko/ kleniowy paprocha i spory ciężarek na troku, w szczegóły jako zatwardziały gumofilc nie wnikałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 3 Października 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2025 Ja bym kupił jakiś teleskop. Czerwony robak opędzluje łowienie i leszcza i okonia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 6 Października 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2025 (edytowane) Jak ktoś jubi udziwnienia to widać tak ma, są amatorzy łowienia brzan na muche wieć czemu nie. Edytowane 6 Października 2025 przez Wartburg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 6 Października 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2025 Panowie, jeśli ktoś chce spinningiem wyciągać białoryb to spoko. Wiadomo, że białoryb po osiągnięciu "właściwego" rozmiaru bardzo chętnie zakąsza mniejszą rybką a nie codzienną sałatką. Już w latach 70-tych ubiegłego stulecia obserwowałem jak na spinning i mikro-wirówki starszy gość łowił wzdręgi o wiele skuteczniej niż ja na robala. A jak było z bocznym trokiem kiedy u nas zaczynał się rozwijać? Ludziska pukali się w czoła, uśmiechali pobłażliwie a niektórzy wręcz posuwali się do obelg wyzywając ich od szarpakowców. Jedno jest pewne, na spinning małego białoryby się nie złowi. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 8 Października 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2025 Ostatnio meldowano mi o nad wyraz okazałej brzanie na blache trociową... Fakt przyłów ale ludzie pod jesień zupełnie celowo szukają morskich kiełbi na blache. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 10 Października 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2025 Z mojego podwórka. W letnie dni u mnie na zbiorniku to codzienność. Większość chyba lata z takim sprzętem za białorybem właśnie. I jak widać skutecznie https://www.youtube.com/watch?v=LhGEX4DWdYk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi