Skocz do zawartości

Znalezione w sieci

okno
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktoś ma siedem godzin wolnego to polecam książkę, audiobook. Polecam a naprawdę już od dawna, bardzo dawna nie trafiłem na nic co mógłbym ze spokojnym sumieniem polecić. Od razu uprzedzę, że pierwsze pół godziny może jawnie zniechęcić do słuchania i może nawet taki był cel autora, jednak ci co przetrwają zostaną uraczeni naprawdę dającym do myślenia tekstem. Remigiusz Mróz "Langer" - kryminał.

Edit

No i zapomniałem. Link to pierwsza część książki. Drugą bez problemu znajdziecie na tym samym kanale.

Kilka dni minęło i natknąłem się na słuchowisko radiowe. Literatura wyjątkowo lekka i raczej innowacyjna. Komiks dźwiękowy. :) 

Maciej Parowski - Funky Koval: Bez oddechu

Jednak gdyby ktoś miał zapewnione 2,5 godziny spokoju i jednocześnie chciałby wzmóc swoją uwagę, czyli skupić się, to spokojnie mogę polecić bardzo ciekawą wersję pewnego powszechnie znanego wydarzenia. Konrad Fiałkowski - Adam, jeden z nas. I tu muszę umieścić pewną uwagę, iż to słuchowisko zdecydowanie jest przeznaczone dla otwartych umysłów.

Edytowane przez Docio

• 5 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Dziś trafiłem na filmik o Wiśle w Krakowie. Po zgłębieniu tematu dowiedziałem się, że gość robi film o Wiśle od źródeł do Bałtyku a robi go z poziomu motoparalotni. Aż serducho się raduje gdy widzi ile jest fajnych miejscówek, których najzwyczajniej z poziomu ziemi nie widać.

Jego kanał na YT.

• 5 miesięcy temu...

Wpierw mi szczęka opadła z wrażenia. Wygoda bezapelacyjna. Jednak z każdą minutą przebijała się, wpierw niejasna a z czasem coraz wyraźniejsza myśl. Nie ma co liczyć na cuda, film jest typowo reklamowy jednak żadnej nachalności, bardzo spokojnie zrobiony, wręcz nastrojowy.

A co do tej mojej myśli. Wyślij dwie młode kobiety na biwak do lasu, tylko na jedną dobę, a wybudują dom.

Od połowy filmu już cały czas się uśmiechałem z politowaniem ile niepotrzebnych rzeczy wzięły a ile potrzebnych zostawiły w domu. :) 

Film