grzybek Napisano 16 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 16 Kwietnia 2015 Prasa z reguły kłamie, przeinacza fakty, szuka sensacji żeby poczytalność była jak największa... Co o tym myśleć? 100letni sum zjadł faszystę w trakcie II WŚ ?!
wind Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 16 Kwietnia 2015 100letni sum zjadł faszystę w trakcie II WŚ ?! Podejrzewam, że mógł się natknąć na "faszystę" nawet długo po wojnie, a wiadomo, skoro jedzenie nie ucieka to nawet "letko" zleżałe nada się do zjedzenia. Zresztą, może to są "dziennikarze" pokroju tych z Superexpresu czy Faktu??
grzybek Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 17 Kwietnia 2015 Wydaje się, że to prima aprylisowy żart. Pewnie byłoby o takim fakcie więcej szumu w mediach. Dziwne, żeby metalowe insygnia zachowały się w sokach trawiennych suma tak długo. Po za tym zdjęcie wykonane w takim ujęciu wyolbrzymia rybę stawiając człowieka na drugim planie. Zdjęcie z tego artykułu Wydaje się, że to pic na fotomontaż.
grzybek Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 17 Kwietnia 2015 Ta sama ryba jest na FB. Inne dane ale samego filmu na podanej stronie nie widzę - dziwny trick Później krąży taki film, fotka i rodzą się plotki, po kiego, w jakim celu? Paranoya
Docio Napisano 17 Kwietnia 2015 Zgłoszenie Napisano 17 Kwietnia 2015 Panowie, spokojnie. Po pierwsze tekst jest z automatycznego translatora Google i jest to kolejny dowód, że dziennikarze Faktu czy innego Superexpresu nie wymyślili sprzedawania kitu. Po drugie kłania się znajomość ryb. Sum choć jest gatunkiem ogromnym to przełyk ma stosunkowo niewielki. Różne badania ichtiologiczne potwierdzają, że podstawowym pokarmem sumów są ryby do 20cm a relacje znad Ebro o sumach złowionych na 1,5kg karpie to radosna twórczość wędkarzy. Wystarczy pomyśleć chwilkę i wiadomo, że czaszka, łopatka i miednica są dla suma nie do przełknięcia nie wspominając o całym człowieku z jego ukształtowaniem szkieletu.
Alexspin Napisano 31 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 31 Maja 2015 Było do przewidzenia, beton zostanie betonem i nie da się go skruszyć zwykłym łomem, konieczny jest dobry młot pneumatyczny.
Jotes Napisano 3 Czerwca 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Po za tym zdjęcie wykonane w takim ujęciu wyolbrzymia rybę stawiając człowieka na drugim planie. Wydaje się, że to pic na fotomontaż. Jeśli ryba jest na pierwszym planie, to człowiek oddalony o 2,5 m od jej łba, siłą rzeczy musi wydawać się na jej tle malutki. To zdjęcie nie jest jedynym takim wyobrażeniem, jak mali jesteśmy na tle takiej bestii. A to z kolei daje pole do popisu i wyolbrzymiania samej zdobyczy. I tak, jakby porównać dwie różne fotki i różnych ryb, to możemy się pokusić o odpowiedź na pytanie: Która z tych trzech ryb jest większa i największa, a jej rozmiary i waga prawdziwa? Ta w tym temacie, co niemieckiego U-bota zeziarła wraz z frycami (UPS! Nazistami ), czy te dwie z mojego linku? I wcale nie koniecznie musi to być fotomontaż, a zwykły kit i lanie wody. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Jotes
Jmatejko Napisano 30 Października 2015 Zgłoszenie Napisano 30 Października 2015 Ja się już spotkałem z tak wieloma fotomontażami, że już nie wierzę w takie rewelacje. Nawet mój kumpel próbował mnie wkręcić i też zabawił się z perspektywą. Ja głupi uwierzyłem i potem opowiadałem znajomym, a to jedynie wkręt... Mnie takie coś już nie bawi
Alexspin Napisano 30 Października 2015 Zgłoszenie Napisano 30 Października 2015 Większość rybek prezentowanych przez wędkarzy na fotkach jest "przerysowana", wystarczy, że okonka 20cm zaprezentujemy na wyciągniętej ręce na tle twarzy, a już robi się z niego garbus z paleozoiku...
jarosław Napisano 20 Marca 2016 Zgłoszenie Napisano 20 Marca 2016 Wydaje się, że to prima aprylisowy żart. Pewnie byłoby o takim fakcie więcej szumu w mediach. Dziwne, żeby metalowe insygnia zachowały się w sokach trawiennych suma tak długo. Po za tym zdjęcie wykonane w takim ujęciu wyolbrzymia rybę stawiając człowieka na drugim planie. Zdjęcie z tego artykułu RekordowySum.jpg Wydaje się, że to pic na fotomontaż. . Dopiero znalazłem ten artykuł. Akurat jestem z Krosna O i pierwszy raz słyszę, żeby ktoś tutaj takiego suma kiedykolwiek złapał
Rekomendowane odpowiedzi