1papilion9 Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 (edited) Ryobi Zauber CFczy to możliwe że jest taki tani 4000 za 275zł w innych sklepach koło 400zł kosztuje co o tym sądzicie? Edited October 23, 2015 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 (edited) Nie, niemożliwe, gdyż go nie ma na składzie. Aha. Jak często odwiedzałeś ten sklep to może się wpisywać stara strona z Temp. Odśwież i zobaczysz, że go nie ma. Edited October 23, 2015 by Docio Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted October 23, 2015 Author Report Share Posted October 23, 2015 ok dzięki, mój błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Taka oferta może zaskoczyć i to bardzo pozytywnie. Mnie akurat Twoja ekscytacja wcale nie dziwi, może jak i ja bym na to wpadł reakcja mogłaby być bardzo podobna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted October 23, 2015 Author Report Share Posted October 23, 2015 Cena zaubera cf poszła w góre i poszukuję go w niższych canach niż 350zł narazie bezskutecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Rano nie było aktualne, a w tej chwili 4000 kosztuje 288zł w promocji. Dlaczego nie? Dzisiaj kupiłem Penna Battle 2000 za dwasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted October 23, 2015 Author Report Share Posted October 23, 2015 ta cena mnie zastanawia czy to czasem nie podróbka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Jak masz uzasadnione podejrzenia to nie kupuj ale myślę, że w sklepie nie powinni Cię oszukać. Zbyt wiele mogą stracić, poza tym zawsze masz prawo oddać na koszt sprzedającego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted October 23, 2015 Author Report Share Posted October 23, 2015 a jak moge sprawdzić autentyczność po otrzymaniu go, macie jakieś wskazówki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Zadzwoń, zapytaj w sklepie. Może to jakaś chińszczyzna, malezja, vietnam? Nie wiem ile Ci prawdy powiedzą ale producenta się nie wyprą bo dostaniesz papiery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted October 23, 2015 Author Report Share Posted October 23, 2015 (edited) orginał made in japan jest? Sprzedawca napisał e mail że orginał model 2015 5lat gwarancji Edited October 23, 2015 by 1papilion9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 chińszczyzna, malezja, vietnam To "normalna" dziś lokalizacja fabryk większości koncernów światowych, do tego można jeszcze dodać Indie, RPA i Brazylię. Takie mamy czasy, że "made in china" oznacza oryginał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted October 23, 2015 Author Report Share Posted October 23, 2015 to tak naprawde jak go kupie nigdy nie będe miał pewności że to orginał... i mam dylemat ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 mam dylemat Masz też gwarancję, więc czym się przejmujesz?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Najwidoczniej trwa jakaś wyprzedaż, promocja... Pewnikiem ukaże się nowy model. Kręciołek ma sporo pozytywnych opinii i w tej klasie i przedziale cenowym nie ma co narzekać. Jedni będą woleli Penna inni Zaubera a jeszcze inni Daiwę czy Schimano. Dużo zależy od stosowanej techniki pod określonego drapieżnika. Szybkości nawijania, niezawodności, układania plecionki, wagi produktu... Zawsze możesz podeprzeć się testem i opiniami użytkowników. Kołowrotek jest projektowany i robiony na sprzęcie japońskim. Można mieć tylko nadzieję, że na rynek zachodni będą takie same kręcioły jak i nasz. Niczego nie ryzykujesz. Przesmaruj od razu rolkę kabłąka i korzystaj. W razie problemu masz gwarancję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 (edited) to tak naprawde jak go kupie nigdy nie będe miał pewności że to orginał. Jak to nie? Przecież jest na nim podpis "made in Malaysia". Co innego, gdybyś nabył w tej cenie kołowrotek z napisem "Made in Japan" - to dopiero byłaby ewidentna podróba, jak banknot 300 zł. A tak w ogóle, to pod podanym przez Ciebie linkiem Zauber wielkości 4000, kosztuje 288 zł i faktycznie może tu być haczyk, bo może nie mieć w komplecie zapasowej szpuli. A jeśli tak, to dolicz jeszcze taki koszt i jasnym się stanie, że faktycznie wciąż kosztuje 4 stówy (no prawie!). A w takim razie na alledrogo są tańsze, w innych sklepach pewnie też i jeszcze w komplecie mają szpulę zapasową, bez której, jak bez ręki... Edited October 23, 2015 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Moim zdaniem wszystko z nim w porządku, mniej więcej tyle kosztuje w hurtowniach. Ktoś kupił większą ilość i dostał dodatkowy rabat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teamdragon Posted October 23, 2015 Report Share Posted October 23, 2015 Witam kolegów kołowrotek jest nowy na gwarancji łatwo sprawdzić czy orginał ma wybity muner na stopce ( tylko kołowrotki z dystrybucji Dragona są znaczone) Kołowrotek bez szpuli zapasowej, na dzień dzisiejszy już brak szpuli na magazynie dostawa ma być w styczniu cena około 35 zł . Pozdrawiam i jak coś potrzeba z katalogu Dragona zapraszam co do ceny zawsze się dogadamy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted October 24, 2015 Author Report Share Posted October 24, 2015 a macie jakieś kołowrotki które możecie polecić z tego przedziału cenowego co zauber ? na szczupaki 70cm+ ostatnio i 104cm wyjęty został więc ma sprostać wyzwaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
teamdragon Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 Rock HD Dragona 830i mocny do zadań specjalnych . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tammyy Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 tylko kołowrotki z dystrybucji Dragona są znaczone Otóż... Widziałem ostatnio na sklepie kołowrotek arctica w rozmiarach 2000 i 4000. Fakt, że oba miały na stopce wybity jakiś numer, jednak na każdym z rozmiarów ten numer był inny. Stąd pytanie, czy tak powinno być? Czy też sprzedawca kupuje kołowrotki np. od Design Fishing i od np. Kongera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 i od np. Kongera? Z tego, co ja wiem, to Konger też jest dystrybutorem Ryobi. I ja mam Zaubera z dystrybucji Dragona, a Ecusima z dystrybucji Kongera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted October 24, 2015 Author Report Share Posted October 24, 2015 Z tego, co ja wiem, to Konger też jest dystrybutorem Ryobi. I ja mam Zaubera z dystrybucji Dragona, a Ecusima z dystrybucji Kongera. i są te same numery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 (edited) Otóż... Widziałem ostatnio na sklepie kołowrotek arctica w rozmiarach 2000 i 4000. Fakt, że oba miały na stopce wybity jakiś numer, jednak na każdym z rozmiarów ten numer był inny. Stąd pytanie, czy tak powinno być? Czy też sprzedawca kupuje kołowrotki np. od Design Fishing i od np. Kongera? Wystarczy zadzwonić do dystrybutora i zapytać jak to wygląda z oznaczeniami. Powinni wiedzieć Edited October 24, 2015 by zwykły michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted October 24, 2015 Report Share Posted October 24, 2015 i są te same numery? Nie sprawdzałem, nie zaglądałem i nie zamierzam. Wisi mi to, bo to nie one mają mi służyć przez najbliższe lata. Zabierasz się do tego kupna, jak rak do... Rock HD Dragona 830i mocny do zadań specjalnych . A to nie jest przypadkiem klon Zaubera? Bo wygląda, jakby żywcem z tamtego skórę ściągnął, nawet korbkę ma od Zaubera. Z dwojga złego, ja wybrałbym pierwowzór, bo kołowrotków Dragona do ręki nie biorę - ten producent mnie nie przekonuje. Ich kije sobie chwalę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts