Jump to content

Kołowrotek Ryobi Zauber w bardzo niskiej cenie, czy to możliwe?

Recommended Posts

Nie, niemożliwe, gdyż go nie ma na składzie. :)

Aha. Jak często odwiedzałeś ten sklep to może się wpisywać stara strona z Temp. Odśwież i zobaczysz, że go nie ma. :) 

Edited by Docio

Taka oferta może zaskoczyć i to bardzo pozytywnie. Mnie akurat Twoja ekscytacja wcale nie dziwi, może jak i ja bym na to wpadł reakcja mogłaby być bardzo podobna. :)

Jak masz uzasadnione podejrzenia to nie kupuj ale myślę, że w sklepie nie powinni Cię oszukać.

Zbyt wiele mogą stracić, poza tym zawsze masz prawo oddać na koszt sprzedającego.

chińszczyzna, malezja, vietnam

To "normalna" dziś lokalizacja fabryk większości koncernów światowych, do tego można jeszcze dodać Indie, RPA i Brazylię. Takie mamy czasy, że "made in china" oznacza oryginał.

Najwidoczniej trwa jakaś wyprzedaż, promocja...

Pewnikiem ukaże się nowy model.

Kręciołek ma sporo pozytywnych opinii i w tej klasie i przedziale cenowym nie ma co narzekać.

Jedni będą woleli Penna inni Zaubera a jeszcze inni Daiwę czy Schimano.

Dużo zależy od stosowanej techniki pod określonego drapieżnika.

Szybkości nawijania, niezawodności, układania plecionki, wagi produktu...

Zawsze możesz podeprzeć się testem i opiniami użytkowników.

Kołowrotek jest projektowany i robiony na sprzęcie japońskim.

Można mieć tylko nadzieję, że na rynek zachodni będą takie same kręcioły jak i nasz.

Niczego nie ryzykujesz.

Przesmaruj od razu rolkę kabłąka i korzystaj.

W razie problemu masz gwarancję.

to tak naprawde jak go kupie nigdy nie będe miał pewności że to orginał.

Jak to nie? Przecież jest na nim podpis "made in Malaysia". Co innego, gdybyś nabył w tej cenie kołowrotek z napisem "Made in Japan" - to dopiero byłaby ewidentna podróba, jak banknot 300 zł.  :D

A tak w ogóle, to pod podanym przez Ciebie linkiem Zauber wielkości 4000, kosztuje 288 zł i faktycznie może tu być haczyk, bo może nie mieć w komplecie zapasowej szpuli. A jeśli tak, to dolicz jeszcze taki koszt i jasnym się stanie, że faktycznie wciąż kosztuje 4 stówy (no prawie!). A w takim razie na alledrogo są tańsze, w innych sklepach pewnie też i jeszcze w komplecie mają szpulę zapasową, bez której, jak bez ręki... ;)

Edited by Jotes

Witam kolegów kołowrotek jest nowy na gwarancji łatwo sprawdzić czy orginał ma wybity muner na stopce ( tylko kołowrotki z dystrybucji Dragona są znaczone) Kołowrotek bez szpuli zapasowej, na dzień dzisiejszy już brak szpuli na magazynie dostawa ma być w  styczniu  cena około 35 zł .

Pozdrawiam i jak coś potrzeba z katalogu Dragona zapraszam co do ceny zawsze się dogadamy .

tylko kołowrotki z dystrybucji Dragona są znaczone

Otóż...

Widziałem ostatnio na sklepie kołowrotek arctica w rozmiarach 2000 i 4000.

Fakt, że oba miały na stopce wybity jakiś numer, jednak na każdym z rozmiarów ten numer był inny.

Stąd pytanie, czy tak powinno być? Czy też sprzedawca kupuje kołowrotki np. od Design Fishing i od np. Kongera?

Otóż...

Widziałem ostatnio na sklepie kołowrotek arctica w rozmiarach 2000 i 4000.

Fakt, że oba miały na stopce wybity jakiś numer, jednak na każdym z rozmiarów ten numer był inny.

Stąd pytanie, czy tak powinno być? Czy też sprzedawca kupuje kołowrotki np. od Design Fishing i od np. Kongera?

Wystarczy zadzwonić do dystrybutora i zapytać jak to wygląda z oznaczeniami. Powinni wiedzieć  ;)

Edited by zwykły michał

i są te same numery?

Nie sprawdzałem, nie zaglądałem i nie zamierzam. Wisi mi to, bo to nie one mają mi służyć przez najbliższe lata. Zabierasz się do tego kupna, jak rak do...  :lol:

Rock HD Dragona 830i mocny do zadań specjalnych .

A to nie jest przypadkiem klon Zaubera? Bo wygląda, jakby żywcem z tamtego skórę ściągnął, nawet korbkę ma od Zaubera. Z dwojga złego, ja wybrałbym pierwowzór, bo kołowrotków Dragona do ręki nie biorę - ten producent mnie nie przekonuje. Ich kije sobie chwalę!  :P