Jump to content

[Portal] Puchar ForumWedkarskie.pl - podsumowanie.

wind
 Share

Recommended Posts

Od wiosny spotykamy się od czasu do czasu aby się zintegrować i porywalizować w przyjacielskiej atmosferze. Dziś miały miejsce ostatnie w tegorocznej serii zawody o Puchar ForumWedkarskie.pl. Niestety, za oknem listopad, pogoda nie sprzyja wędkowaniu, pewnie dlatego spotkaliśmy się we trzech, Jonasz, Paweł i ja, czyli trzech tenorów forumowego spławika . Dziś miało się rozstrzygnąć, kto przytuli pamiątkowy puchar i trochę drobiazgów każdemu wędkarzowi przydatnych.

Zobacz cały artykuł

No jestem pod wrażeniem i to niemałym. Gratki Panowie. :)

Paweł mógłbyś dać opis swojego bata?

Zbyszku nie chce zawieść Twoich oczekiwań, nie jestem żadnym specem od opisu wędek.

To jest XT-PRO Limited Edition Polje Jaxon, 8 metrów.

Krótko po zakupie byłem rozczarowany tym batem i zły, że tyle pieniędzy poszło na nic. Pomimo niewielkiej wagi nie dało się go dłużej trzymać w rękach   (szybko męczył kręgosłup i ręce).

Wcześniej łowiłem Mikado Tournament 7m. Jaxon w porównaniu do Mikado jest znacznie sztywniejszy, więcej satysfakcji w ciąganiu ryb daje mikado.

Ale z czasem przekonałem się i do Jaxona. Niewątpliwie daje większe możliwości łowienia na dalszych odległościach.

No i rzecz najważniejsza łowię dalej od Daniela :P

Niewątpliwe mocny kij. W tym roku udało się kilka ładnych ryb wyciągnąć i wędka jest cała, a mikado już 2 razy kleiłem.

A w Centrum W. mówili, że mi się szybko połamie.

Zbyszku nie chce zawieść Twoich oczekiwań

No to się stało wręcz odwrotnie. :) Ja uwielbiam sztywne kijki a Mikado nawet nie dotykam. ;) 

Myślę od jakiegoś czasu nad powrotem do bata i jak już się zdecyduję, to zapewne będzie siódemka, więc sporo lżejszy. Łypię też okiem w stronę Mistrala, cena podobna do Jaxona, parametry też z wyjątkiem wagi, która jest mniejsza.

Gratulacje Pawle!!!

Młode pokolenie robi postępy , brawo!

Z żalem komentowaliśmy, że zostawiłeś spining i zaszyłeś się w szuwary.

Życzę dalszych sukcesów i satysfakcji z wędkowania!!!

KRZYSIEK OSTRZ MORMYSZKI NA SEZON POD LODOWY!!